Stavba tiskárny HyperCube

Před založením nového vlákna se zamyslete, jestli skutečně není kam zařadit a ušetřte tím adminům práci se zbytečným dodatečným tříděním fóra. Děkuji za pochopení. Klidně zde diskutujte o "pikačovinách", OT nebudou řešeny. Tedy stručně řečeno "HNOJNÍK PATŘÍ SEM" :D

Re: Stavba tiskárny HyperCube

Příspěvekod Rebel » 29.05.2017 07:51

Bacha na to, tech 80-100W jepodle meho na tech 300x300 malo, bude se to velice dlouho ohrivat. Co kupoval kolega, tak ma 200W a musel dat 500W zdroj. Sice by mu asi 400W stacil, ale pro jistotu ... :D
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3357
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 100
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Stavba tiskárny HyperCube

Příspěvekod zemciko » 29.05.2017 10:51

Nejenom že se to bude pomalu ohřívat ale navíc to bude mít problém s rovnoměrností teploty od středu k okraji.
  • 0

zemciko
 
Příspěvky: 1138
Images: 9
Registrován: 09.05.2015 13:43
Reputation: 0

Re: Stavba tiskárny HyperCube

Příspěvekod lkvapil » 29.05.2017 14:14

Dobře.Tak já raději koupím zdroj 12V 40A 480W.
Díky
  • 0

Rebel II - Megaramps, FW Repetier
HyperCube Evo - MKS Sbase, FW Marlin 2.0, Bondtech,TMC2208, E3D V6 bowden + PET
Form 1+
lkvapil
 
Příspěvky: 118
Registrován: 02.07.2016 13:33
Reputation: 0

Re: Stavba tiskárny HyperCube

Příspěvekod lkvapil » 29.05.2017 21:57

A trochu off topic. Myslím, že už se to tu někde řešilo. Půjdou tyhle matky do alu profilů kombi z ehliniku ?
https://m.aliexpress.com/s/item/3268839 ... 0.0.vwn135

Díky

Odesláno z mého Redmi 4 pomocí Tapatalk
  • 0

Rebel II - Megaramps, FW Repetier
HyperCube Evo - MKS Sbase, FW Marlin 2.0, Bondtech,TMC2208, E3D V6 bowden + PET
Form 1+
lkvapil
 
Příspěvky: 118
Registrován: 02.07.2016 13:33
Reputation: 0

Re: Stavba tiskárny HyperCube

Příspěvekod zemciko » 29.05.2017 22:18

No podle toho co tam píšou tak půjdou ale chtěj přes 7$ za dopravu a je to na M5 nikoli M6.
  • 0

Naposledy upravil zemciko dne 07.06.2017 19:22, celkově upraveno 1
zemciko
 
Příspěvky: 1138
Images: 9
Registrován: 09.05.2015 13:43
Reputation: 0

Re: Stavba tiskárny HyperCube

Příspěvekod lkvapil » 30.05.2017 07:14

Díky.
  • 0

Rebel II - Megaramps, FW Repetier
HyperCube Evo - MKS Sbase, FW Marlin 2.0, Bondtech,TMC2208, E3D V6 bowden + PET
Form 1+
lkvapil
 
Příspěvky: 118
Registrován: 02.07.2016 13:33
Reputation: 0

Re: Stavba tiskárny HyperCube

Příspěvekod oscar » 30.05.2017 09:00

//oscar: panove, vytapeni heatbedu jsem Vam presunul do viewtopic.php?f=20&t=1904
  • 0

.... večer se přezujou, hodinu frézujou ....
oscar
 
Příspěvky: 731
Images: 4
Registrován: 16.06.2014 20:51
Bydliště: Perníkovice
Reputation: 10
Jen tak dál :)

Re: Stavba tiskárny HyperCube

Příspěvekod tomas91 » 07.06.2017 18:13

Potřeboval bych radu. Postavil jsem hypercube, už mi to i tisklo, ale po úpravě na indukční senzor jsem se zasekl. Při najetí osy Z do home se nejprve osa Z oddálí o 10mm, poté proběhne home na dva "doteky" a pak se zase oddálí o 10mm. Tudíž po home mám na displeji Z10. Problém je, že to začne tisknout z pozice Z10 do vzduchu. Nenašel jsem, čím by to mohlo být způsobeno. Přikládám konfigurační soubor, díky
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
tomas91
 
Příspěvky: 3
Registrován: 08.01.2017 10:10
Reputation: 0

Re: Stavba tiskárny HyperCube

Příspěvekod tomas91 » 08.06.2017 12:36

Tak už jsem na to přišel, ovlivňují to parametry Z_CLEARANCE_DEPLOY_PROBE a Z_CLEARANCE_BETWEEN_PROBES
  • 0

Naposledy upravil tomas91 dne 08.06.2017 14:33, celkově upraveno 1
tomas91
 
Příspěvky: 3
Registrován: 08.01.2017 10:10
Reputation: 0

Re: Stavba tiskárny HyperCube

Příspěvekod BeranekCZ » 08.06.2017 13:56

Ja mel tento problem pri urcitem druhu kalibrace. Jak ti tiskarna najede do X bodu a ty tam rucne serizujes jakja jes pravna vyska v tom miste (pres display) vzdy jsem to seridil a pak to tisklo tak 1cm do vzduchu. Nekde jsem nasel, ze je to bug. Ze se ceka na opravu. Takze jsem pak pouzival jiny typ te autokonfigurace.
  • 0

BeranekCZ
 
Příspěvky: 43
Registrován: 04.11.2016 13:01
Reputation: 0

Re: Stavba tiskárny HyperCube

Příspěvekod tomas91 » 08.06.2017 14:36

ok, díky. Přestalo mi to tisknout do vzduchu, když jsem na začátek tisku dal za G28 i G29.
  • 0

tomas91
 
Příspěvky: 3
Registrován: 08.01.2017 10:10
Reputation: 0

Re: Stavba tiskárny HyperCube

Příspěvekod marno » 15.01.2018 13:05

Ahoj, chtěl bych se zeptat, na kolik vás vyšla stavba? :)
  • 0

marno
 
Příspěvky: 1
Registrován: 08.01.2018 18:12
Reputation: 0

Re: Stavba tiskárny HyperCube

Příspěvekod akademik » 16.01.2018 14:38

marno píše:Ahoj, chtěl bych se zeptat, na kolik vás vyšla stavba? :)


cena byla rozebrana napr tady.. http://www.rebelove.org/viewtopic.php?f=56&t=2241

autor pise 12.000 usetrit se da objednanim dilu z ciny a pockat si mesic nez to prijde... (heatbed, ridici deska, hotend, remeny, remenice a dalsi serpeticky)
Naopak tyce, loziska a motory to chce vzit kvalitni tady.
Hlinikovy profily se vyplati objednat na dve tiskarny, je to pak bez prorezu. (domluvit se s nekym).
  • 0

akademik
 
Příspěvky: 146
Registrován: 26.12.2013 01:58
Reputation: 3
Jen tak dál :)

Re: Stavba tiskárny HyperCube

Příspěvekod zemciko » 17.01.2018 18:50

Jen bych upřesnil, že prořez u těch hliníkových profilů tam bude vždy (jinak by jsi to nenařezal). Jen toho koupíš víc než potřebuješ. Oni ti ten zbytek do xx metrů normálně pošlou a můžeš ho použít na něco jiného..
  • 0

zemciko
 
Příspěvky: 1138
Images: 9
Registrován: 09.05.2015 13:43
Reputation: 0

Re: Stavba tiskárny HyperCube

Příspěvekod pentaxxx » 23.10.2018 09:18

Muzu mit dotaz na zkusenosti s tou Hypercube. Nemuzu se porad zbavit pocitu, ze Hypercube je oproti Rebel sCube na tom v dost vecech hur. Uz jen princip COREXY, byt se vyresi remeny vyskove misto krizenim ma sice oproti H-BOT lepsi vysledky, ale porad to je dost problematicke oproti pincipu co je pouzitej na sCube.
Ja chtel predtim stavet D-bot, pripadne zahrnout nejaky upravy z J-bot, HEVO a Vulcanus. Ale nakonec mi proste ten sCube stale vychazi lip. V podstate mam uz jednu hracku (kupovanou do firmy) principielne podobnou sCube a spokojenost.

Zakrytovani je +/- podobne narocny u obou konstrukci. Druhy trapez neni problem u obou, pokud zvetsim tiskovej prostor, dva motory Y se taky daj vyresit (dualni zapojeni motorku, prevod mezi nima, prechod na jinej board s vice drivery nebo pridani externiho driveru).
Ja mam ENDER4 s COREXY modem a v podstate se to zas tak moc nelisi od Hypercube / HEVO.
Nejvic mi asi vadi napinani remenu, delky = casem se vytahaj a pak samozrejme tisk veci pod 45 stupnema.

Poradite, kde by se dalo dopatrat nejakych informaci o podstatnych rozdilech?
Mate nejake prakticke srovnani?
Tusi nekdo proc jsou vsichni do tech HEVO tak hrrr?
Jake presne nevyhody ma sCube proti tyhle tiskarne (na zacatku vlakna)?
  • 0

pentaxxx
 
Příspěvky: 70
Registrován: 23.11.2015 11:22
Reputation: 0

PředchozíDalší

Zpět na Co se nikam jednoznačně nehodí :)

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník