Stavba tiskárny HyperCube

Před založením nového vlákna se zamyslete, jestli skutečně není kam zařadit a ušetřte tím adminům práci se zbytečným dodatečným tříděním fóra. Děkuji za pochopení. Klidně zde diskutujte o "pikačovinách", OT nebudou řešeny. Tedy stručně řečeno "HNOJNÍK PATŘÍ SEM" :D

Re: Stavba tiskárny HyperCube

Příspěvekod Rebel » 29.05.2017 07:51

Bacha na to, tech 80-100W jepodle meho na tech 300x300 malo, bude se to velice dlouho ohrivat. Co kupoval kolega, tak ma 200W a musel dat 500W zdroj. Sice by mu asi 400W stacil, ale pro jistotu ... :D
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3221
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 20

Re: Stavba tiskárny HyperCube

Příspěvekod zemciko » 29.05.2017 10:51

Nejenom že se to bude pomalu ohřívat ale navíc to bude mít problém s rovnoměrností teploty od středu k okraji.
  • 0

zemciko
 
Příspěvky: 1013
Images: 9
Registrován: 09.05.2015 13:43
Reputation: 0

Re: Stavba tiskárny HyperCube

Příspěvekod lkvapil » 29.05.2017 14:14

Dobře.Tak já raději koupím zdroj 12V 40A 480W.
Díky
  • 0

Rebel II - Mega + Ramps, FW Repetier
HyperCube Evo - MKS Sbase, FW Marlin 2.0 + PET
lkvapil
 
Příspěvky: 94
Registrován: 02.07.2016 13:33
Reputation: 0

Re: Stavba tiskárny HyperCube

Příspěvekod lkvapil » 29.05.2017 21:57

A trochu off topic. Myslím, že už se to tu někde řešilo. Půjdou tyhle matky do alu profilů kombi z ehliniku ?
https://m.aliexpress.com/s/item/3268839 ... 0.0.vwn135

Díky

Odesláno z mého Redmi 4 pomocí Tapatalk
  • 0

Rebel II - Mega + Ramps, FW Repetier
HyperCube Evo - MKS Sbase, FW Marlin 2.0 + PET
lkvapil
 
Příspěvky: 94
Registrován: 02.07.2016 13:33
Reputation: 0

Re: Stavba tiskárny HyperCube

Příspěvekod zemciko » 29.05.2017 22:18

No podle toho co tam píšou tak půjdou ale chtěj přes 7$ za dopravu a je to na M5 nikoli M6.
  • 0

Naposledy upravil zemciko dne 07.06.2017 19:22, celkově upraveno 1
zemciko
 
Příspěvky: 1013
Images: 9
Registrován: 09.05.2015 13:43
Reputation: 0

Re: Stavba tiskárny HyperCube

Příspěvekod lkvapil » 30.05.2017 07:14

Díky.
  • 0

Rebel II - Mega + Ramps, FW Repetier
HyperCube Evo - MKS Sbase, FW Marlin 2.0 + PET
lkvapil
 
Příspěvky: 94
Registrován: 02.07.2016 13:33
Reputation: 0

Re: Stavba tiskárny HyperCube

Příspěvekod oscar » 30.05.2017 09:00

//oscar: panove, vytapeni heatbedu jsem Vam presunul do viewtopic.php?f=20&t=1904
  • 0

.... večer se přezujou, hodinu frézujou ....
oscar
 
Příspěvky: 710
Images: 4
Registrován: 16.06.2014 20:51
Bydliště: Perníkovice
Reputation: 6

Re: Stavba tiskárny HyperCube

Příspěvekod tomas91 » 07.06.2017 18:13

Potřeboval bych radu. Postavil jsem hypercube, už mi to i tisklo, ale po úpravě na indukční senzor jsem se zasekl. Při najetí osy Z do home se nejprve osa Z oddálí o 10mm, poté proběhne home na dva "doteky" a pak se zase oddálí o 10mm. Tudíž po home mám na displeji Z10. Problém je, že to začne tisknout z pozice Z10 do vzduchu. Nenašel jsem, čím by to mohlo být způsobeno. Přikládám konfigurační soubor, díky
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
tomas91
 
Příspěvky: 3
Registrován: 08.01.2017 10:10
Reputation: 0

Re: Stavba tiskárny HyperCube

Příspěvekod tomas91 » 08.06.2017 12:36

Tak už jsem na to přišel, ovlivňují to parametry Z_CLEARANCE_DEPLOY_PROBE a Z_CLEARANCE_BETWEEN_PROBES
  • 0

Naposledy upravil tomas91 dne 08.06.2017 14:33, celkově upraveno 1
tomas91
 
Příspěvky: 3
Registrován: 08.01.2017 10:10
Reputation: 0

Re: Stavba tiskárny HyperCube

Příspěvekod BeranekCZ » 08.06.2017 13:56

Ja mel tento problem pri urcitem druhu kalibrace. Jak ti tiskarna najede do X bodu a ty tam rucne serizujes jakja jes pravna vyska v tom miste (pres display) vzdy jsem to seridil a pak to tisklo tak 1cm do vzduchu. Nekde jsem nasel, ze je to bug. Ze se ceka na opravu. Takze jsem pak pouzival jiny typ te autokonfigurace.
  • 0

BeranekCZ
 
Příspěvky: 43
Registrován: 04.11.2016 13:01
Reputation: 0

Re: Stavba tiskárny HyperCube

Příspěvekod tomas91 » 08.06.2017 14:36

ok, díky. Přestalo mi to tisknout do vzduchu, když jsem na začátek tisku dal za G28 i G29.
  • 0

tomas91
 
Příspěvky: 3
Registrován: 08.01.2017 10:10
Reputation: 0

Předchozí

Zpět na Co se nikam jednoznačně nehodí :)

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník