Stavba tiskárny HyperCube

Před založením nového vlákna se zamyslete, jestli skutečně není kam zařadit a ušetřte tím adminům práci se zbytečným dodatečným tříděním fóra. Děkuji za pochopení. Klidně zde diskutujte o "pikačovinách", OT nebudou řešeny. Tedy stručně řečeno "HNOJNÍK PATŘÍ SEM" :D

Stavba tiskárny HyperCube

Příspěvekod BeranekCZ » 28.03.2017 11:32

Ahoj,
před nějakým časem jsem tu poptával výtisk dílu na tiskárnu HyperCube. Po pár komplikacích (ať už dodání výtisků čí stavebních) jsem včera zkusil tiskárnou něco nakreslit. Tisk jsem ještě nezkusil.
komplet-kresba (1025x1536).jpg


Oproti originálu nemám u tiskárny eloxované trubky na ose X. Ale jen normální. Eloxované se sílou stěny 2 až 2,5mm jsem v okolí nesehnal. Už jsem koupil slabší, se stěnou 1mm, ale ještě uvidím zda je tam davám.
EDIT: Jo a vlastně rozdíl je v tom, že jsem to trochu zvětšil. Ale jen na výšku. To abych tam mohl udělat poličku na elektroniku a v budoucnu zvětšit osu Z.

Největší komplikací v cíli byl RAMPS. Ale za to si asi mohu sám. Neměl jsem na něj vůbec sahat :). Vyměnil jsem tam MOSFET pro heatbed a jednou při nahrávání nového FW se částečně otevřel a vyhořel. Nové svorkovnice se tam pořádně nevešly atd. Na fotce je vidět mé řešení. Ten MOSFET mě mrzel. Vzhledem k tomu, že stál 86kč a to je skoro cena RAMPS. Nemluvě o času.
ramps-uprava


Další komplikace už byly většinou jen nějaké nepřesnosti vytisknutých dílů (hlavně tam kde jsou mosty). Takže se muselo vrtat, frézovat, přibrušovat. Hlavně pojezd osy X je na odchylky citlivý. Protože trubky musí mít stejnou rozteč jako je rozteč pouzder na kluzná ložiska.

EDIT:
Zdvojil jsem vodiče, od zdroje. Trochu se hřáli.

Kdyby měl někdo dotazy nebo spíše rady jak začít tisknout a kalibrovat, tak klidně pište.
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil BeranekCZ dne 29.03.2017 07:26, celkově upraveno 1
BeranekCZ
 
Příspěvky: 43
Registrován: 04.11.2016 13:01
Reputation: 0

Re: Stavba tiskárny HyperCube

Příspěvekod medapeta » 28.03.2017 13:37

Jaké problémy jsi měl s tíštěnými díly a kdo ti je dodával ?
  • 0

-----------------------------------------------------
Naše země, naše pravidla. Čobol Go Home Obrázek
medapeta
 
Příspěvky: 1452
Images: 57
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Praha
Reputation: 4
Jen tak dál :)

Re: Stavba tiskárny HyperCube

Příspěvekod BeranekCZ » 28.03.2017 15:16

Prvni mi tiskl uzivatel "Adam Toamnica". To ze se neco musi protahnout, nebo pribrousit neberu jako vadu. Ale chybel mi jeden dil. Docela dulezity. Tak jsem mu psal asi 10 zprav a zadna odpoved. Nijak nereagoval. Tak jsem si ho musel dotisknout u uzivatele BIGG. Tam uz bylo vse OK.
  • 0

BeranekCZ
 
Příspěvky: 43
Registrován: 04.11.2016 13:01
Reputation: 0

Re: Stavba tiskárny HyperCube

Příspěvekod lubosh » 28.03.2017 16:13

Moc pěkné!
Držím palce při nastavování.
Také jsem chtěl stavět Core XY, ale nakonec jsem vytunil Rebela tak, že vyšší kvalitu už ani není možné chtít (z této doma dělané tiskárny).
Ještě zkusím nějaký odnímatelný kryt pro tisk z ABS, mám ho 8 špulek:-)
  • 0

lubosh
 
Příspěvky: 737
Registrován: 19.11.2014 16:42
Bydliště: Praha 10
Reputation: 6
Jen tak dál :)

Re: Stavba tiskárny HyperCube

Příspěvekod BeranekCZ » 28.03.2017 17:22

Prosim o radu. FW na arduinu mam Marlin. Ted jsem se snazil sestelovat vyjizdeni struny. Kdyz dam prikaz G1 E10 a G1 E-10 jsou to rozdilne vzdalenosti. Je to normalni? Pres Pronface mi to nejde naklikak protoze jsou policka na zadani cervena, pry problem ve win10 ZDE. Tak to zkousim pres G kody.
  • 0

BeranekCZ
 
Příspěvky: 43
Registrován: 04.11.2016 13:01
Reputation: 0

Re: Stavba tiskárny HyperCube

Příspěvekod peca » 28.03.2017 22:15

Prosím Tě, místo odpovědi dotaz: na to kreslení máš nějaký speciální SW? Že to vidím prvně.

Ke tvému dotazu, borec s tama píše:
I ran into this problem on Windows 10, found the settings in C:\Users\YourName\printrunconf.ini, changed the value from "set last_extrusion 1000" to "set last_extrusion 10" and that worked. The Length and Speed fields are still red and can't be edited

Tedy, že to nastavení našel na win10 ve složce C:\ users\jmeno\printrunconf.ini a co tam změnil. Ale výsledek měl ok, akorát mu to stejně potom nešlo upravit a měl to červený.

Jestli to teda pomůže takhle přeložit...
  • 0

peca
 
Příspěvky: 200
Registrován: 01.09.2015 17:30
Bydliště: Jičín
Reputation: 0

Re: Stavba tiskárny HyperCube

Příspěvekod BeranekCZ » 29.03.2017 07:24

Prelozit to nepomuze. To si zvladnu prelozit. Tam jde o to, ze ty policka na zadani delky a rychlosti jsou cervena a nejde do nich vubec psat. Coz je docela problem, kdyz chces zadat treba 10mm vysuv a zmerit to zda je to tak.

Tiskl jsem to pomoci sliceru Cura (musis starsi verzi 15 , ne ty verze 2.x v tech mi to neslo). A pak podle tohoto navodu. Je potreba tam stahnout jeste profil mini_plotter.ini, ten je na stejnem miste jako stl pro ten drzak pera (ten jsem samozrejme nepouzil) ZDE. Na vse je tam odkaz v textu.

Ve zkratce stahnes Cura. Nastavis. Pak tam nainportujes ten profil mini_plotter.ini. Aktivujes ho. A pak si otevres libovolny obrazek a pri otevirani nastavis vysku na 0,05 a base na 0,01. Ikdyz ted se priznam, ze jsem tam daval mozna vysku 0,02 a base 0. Jel jsem mozna podle tohoto videa. A pak uz jen nastavis rozmer aby se ti to vlezlo do tiskarny.
  • 0

BeranekCZ
 
Příspěvky: 43
Registrován: 04.11.2016 13:01
Reputation: 0

Re: Stavba tiskárny HyperCube

Příspěvekod BeranekCZ » 30.03.2017 10:07

Tak jsem tu chybu v Pronterface vyresil starym notebookem s W7.
  • 0

BeranekCZ
 
Příspěvky: 43
Registrován: 04.11.2016 13:01
Reputation: 0

Re: Stavba tiskárny HyperCube

Příspěvekod BeranekCZ » 30.03.2017 15:25

Tak jsem dnes vytiskl svoji první věc (konkrétně dvě). Pokud by si někdo něčeho všiml a měl radu jak nastavit tisk, tak si to rád přečtu.

Ta plná má infill 10procent. Jinak vrstva je 0,3 a tryska 0,4. Rychlost tisku 40mm/s.

EDIT: Málem bych zapomněl. Nejvíce jsem se zapotil u sundávání ze skla. Už jsem se bál, že to ani nesundám. Tiskl jsem na sklo (40 stupnu) potřené nepidlem tesa easy stick.
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
BeranekCZ
 
Příspěvky: 43
Registrován: 04.11.2016 13:01
Reputation: 0

Re: Stavba tiskárny HyperCube

Příspěvekod kroxigor » 30.03.2017 16:11

Tiskne ti to slušně. Měl jsi to hodně připlácnutý proto to nešlo sundat.
  • 0

Rebel II V33 (Marlin 1.1.x), Original Prusa i3 MK2.5 - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75, Original Prusa i3 MK3 - služební
Slic3r PE, Simplify3D, TinkerCAD, SketchUP
kroxigor
 
Příspěvky: 1494
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: Stavba tiskárny HyperCube

Příspěvekod svobpata » 30.03.2017 17:04

No kroxigore, nemyslel bych si, podivej se na ten obrazek, ja bych to priplacnul jeste vic
  • 0

svobpata
 
Příspěvky: 259
Registrován: 02.01.2016 14:53
Reputation: 0

Re: Stavba tiskárny HyperCube

Příspěvekod mcparyk » 30.03.2017 18:41

Připlácni si to jak chceš a kam chceš, ale tady jde jasně z fotky vidět, že to přimáčklé bylo až dost.
  • 0

mcparyk
 
Příspěvky: 118
Registrován: 25.04.2015 13:49
Bydliště: Vrchlabí
Reputation: 0

Re: Stavba tiskárny HyperCube

Příspěvekod svobpata » 30.03.2017 18:43

Nebo blbe vidim?
  • 0

svobpata
 
Příspěvky: 259
Registrován: 02.01.2016 14:53
Reputation: 0

Re: Stavba tiskárny HyperCube

Příspěvekod medapeta » 30.03.2017 18:44

Na první tisk je to naprosto parádní.
  • 0

-----------------------------------------------------
Naše země, naše pravidla. Čobol Go Home Obrázek
medapeta
 
Příspěvky: 1452
Images: 57
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Praha
Reputation: 4
Jen tak dál :)

Re: Stavba tiskárny HyperCube

Příspěvekod svobpata » 30.03.2017 18:45

Když si vzpomenu na můj první výtisk tak mě až bolí hlava, lepší nevzpomínat, tohle je na prvni opravdu povedenej
  • 0

svobpata
 
Příspěvky: 259
Registrován: 02.01.2016 14:53
Reputation: 0

Další

Zpět na Co se nikam jednoznačně nehodí :)

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron