Tak se musím přiznat, že jsem dneska nuceně úspěšně upgradoval svého cReality Endera 2.
Ve středu jsem chtěl vyměnit opálený konektor u bedu a zapomněl jsem, že mám tiskárnu zapnutou - takže se při rozebírání konektoru nejspíš dostalo 12V na senzor teploty - a jak jsem dodatečně zjistil, odpálilo to oba teplotní senzory (analogové vstupy na čipu). Proč to s sebou vzalo i senzor hotendu netuším.
Být odpálený jen jeden, tak by se to dalo zachránit, na desce je jeden rezervní konektor s analogovým vstupem (jen mu chybí pevný odpor proti 5V, je zapojený napřímo), ale druhý volný tam už není.
Takže potřeba koupě nového boardu. Pro Ender-2 už se ale nevyrábí a neprodává. Nejsem ale první kdo něco podobného řešil, takže už je otestovaný board pro Ender3, který umí 12/24V a obsahuje TMC2208 drivery.
https://www.thingiverse.com/thing:3965485Na dopravu z Číny jsem čekat nechtěl, takže jsem ho objednal z Alzy, která ho má skladem (ale za dvojnásobek proti nejlevnější nabídce z Číny).
Je vyměněný, zapojený, kabel k LCD upravený, Marlin zkonfigurovaný a nahraný, funguje, má za sebou první tisk.
A TO TICHO! Během tisku je slyšet jen větrák hotendu

Já jsem snad rád, že jsem musel tu desku měnit.