Creality CR-10s PRO

Před založením nového vlákna se zamyslete, jestli skutečně není kam zařadit a ušetřte tím adminům práci se zbytečným dodatečným tříděním fóra. Děkuji za pochopení. Klidně zde diskutujte o "pikačovinách", OT nebudou řešeny. Tedy stručně řečeno "HNOJNÍK PATŘÍ SEM" :D

Re: Creality CR-10s PRO

Příspěvekod bastlir » 01.01.2020 20:08

V tom případě pro účely orientace by mělo stačit (dle návodu) změnit rozlišení, přesunout/otočit model na příslušné místo, případně doplnit podporu a pak nastavení rozlišení zase vrátit na hodnotu 1mm. No teprve pak vygenerovat gcode.
  • 0

Felix Pro L, Creality CR-10S Pro s BL Touch, Rebel II, Simplify3D
bastlir
 
Příspěvky: 100
Registrován: 06.01.2016 00:03
Reputation: 0

Re: Creality CR-10s PRO

Příspěvekod tomast » 01.01.2020 20:29

Jak změnit rozlišení? Jak vrátit? :shock:
Už jsem dvakrát psal, že Mesh Reduction je jednorázová nevratná změna slicovaného objektu - přepočítání na nový zjednodušený tvar.
Není jak se vrátit zpět k původnímu objektu, jedině ho znovu naimportovat ze souboru na disku.

Prosím tě, pokud něco navrhuješ - vyzkoušej si to nejdříve v S3D.
Mě pořád připadá jako kdybys popisoval úplně nějakou jinou funkci než Mesh Reduction - jen nevím jakou.
  • 0

tomast
 
Příspěvky: 329
Images: 1
Registrován: 20.11.2017 21:44
Bydliště: Praha
Reputation: 0

Re: Creality CR-10s PRO

Příspěvekod bastlir » 01.01.2020 21:52

Teď mám rozebráno, abych si to znovu ověřil. Nicméně v době, kdy to bylo aktuální a to rozlišení změnil, žádnou změnu v kvalitě tisku jsem nezaznamenal. Takže zatím mám důvod spíš věřit tomu, co jsem si již sám vyzkoušel. Ale netrvám dogmaticky na svém. Śkoda, že Ti už nemohu přeposlat dopis z S3D.
  • 0

Felix Pro L, Creality CR-10S Pro s BL Touch, Rebel II, Simplify3D
bastlir
 
Příspěvky: 100
Registrován: 06.01.2016 00:03
Reputation: 0

Re: Creality CR-10s PRO

Příspěvekod tomast » 01.01.2020 23:12

Na vyzkoušení nepotřebuješ fyzicky tisknout.

Udělej si 10mm široký a 10mm vysoký válec a načti ho do S3D.
V Mesh Reduction si nastav 10mm.
Vznikne ti krychle (možná trochu křivá).
V Mesh Reduction si nastav zpět 1mm.
Nic se už nezmění.
Zkus si objekt vyslicovat a uložit GCODE na disk.
V čemkoliv si otevři vytvořený GCODE - je v něm krychle.
Válec už zpět nikdy nedostaneš.
  • 0

tomast
 
Příspěvky: 329
Images: 1
Registrován: 20.11.2017 21:44
Bydliště: Praha
Reputation: 0

Re: Creality CR-10s PRO

Příspěvekod bastlir » 02.01.2020 00:00

Jo, to je fakt.
Úspěšně jsem vyzkoušel něco jiného: Dle dříve popsaného postupu jsem zmenšil rozlišení již naimportovaného objektu (stl) jen za účelem jeho zviditelnění. Pak jsem jej dle potřeby otočil a přesunul na příslušné místo na podložce.
Po dvojím kliknutím na jméno souboru či na samotný objekt otevře se okno se souřadnicemi apod. Zde si opíšu data z Change Position a z Change Rotation. Okno zavřu a pokud potřebuji vytvořit podporu, otevřu si okno pro její tvorbu a podporu si vygeneruji a kliknutím na Export Supports si ji uložím někam na disk. Poté naimportovaný objekt ze sliceru vymažu.
Poté objekt (stl) znovu naimportuji, ale tentokrát již neupravuji jeho rozlišení. Opět otevřu okno se souřadnicemi a do Change Position a Change Rotation doplním údaje, které jsem si předtím zapsal a okno zavřu.
Pak opět otevřu okno pro tvorbu podpory a kliknu na Import Supports, čímž na stejné místo připojím i podporu.
No a už jen zbývá vygenerování a uložení gcode.
  • 0

Felix Pro L, Creality CR-10S Pro s BL Touch, Rebel II, Simplify3D
bastlir
 
Příspěvky: 100
Registrován: 06.01.2016 00:03
Reputation: 0

Re: Creality CR-10s PRO

Příspěvekod zemciko » 02.01.2020 20:36

Jasně že poté co zredukujete model v paměti, že se nedá vrátit zpět jinak, než jeho novým načtením. Ta funkce má dva důvody. Jedním z nich je omezení potřebného místa v paměti a to druhé zrychlení výpočtu což spolu přímo souvisí. Teoreticky by si program mohl pamatovat celé modely "stolku" zpětně, ale pokud vím nedělá to ani jeden co znám. pokud by to bylo potřeba zaznamenávat si mezikroky, není nic jednoduššího než si před každou takovou změnou vše uložit (nebo alespoň slt celé "sestavy")...
  • 0

zemciko
 
Příspěvky: 1302
Images: 9
Registrován: 09.05.2015 13:43
Reputation: 0

Re: Creality CR-10s PRO

Příspěvekod bastlir » 02.01.2020 22:43

Dnes jsem známému také instaloval BL Touch a docela jsem se trápil s jeho nestabilitou. Jednou to fungovalo a za chvíli zase ne. Zkoušel jsem kde co, měnil i čidlo, zkoušel jinou desku, až jsem přišel na to to, že je volný datový konektor. Stačilo na konektoru nadzvednout plastové jazýčky, a tedy vysunout dutinky a mírně je zmáčknout kleštěmi. Pak už vše bylo OK.
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Felix Pro L, Creality CR-10S Pro s BL Touch, Rebel II, Simplify3D
bastlir
 
Příspěvky: 100
Registrován: 06.01.2016 00:03
Reputation: 0

Re: Creality CR-10s PRO

Příspěvekod bastlir » 14.01.2020 23:54

Jistě se každý z nás časem začne zabývat problémem vedení struny od cívky do senzoru a podávacího soukolí. Pokud máte cívku umístěnou na původním místě, tedy nahoře na spojovacím profilu, i přes strouhající se filament o hranu modulu čidla, dá se tisknout celkem dobře. Pokud však tisknete z různých důvodů z boxu umístěného pod či za tiskárnou, nastává docela problém. Sám jsem si časem namaloval různé vodiče filamentu vč. kola na ložisku apod., ale vše nebylo universální pro různé směry a při zavádění nové struny to chtělo určitou zručnost.
Proto jsem namaloval a vytiskl plně fungující vodič, který umožňuje umístit cívku s filamentem prakticky kdekoliv. Navíc už se nebudete muset prát s neposlušnou ohnutou strunou, neboť nyní ji lze od vstupní teflonové trubičky celkem lehce zasunout přímo až do hotendu.
Vše je vytisknuto s PLA. Oblouk se dá naležato vytisknout bez podpor. Hlavní část pochopitelně s podpěrami. Vnitřkem prochází klasická teflonová hadička 4x2mm.
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Felix Pro L, Creality CR-10S Pro s BL Touch, Rebel II, Simplify3D
bastlir
 
Příspěvky: 100
Registrován: 06.01.2016 00:03
Reputation: 0

Re: Creality CR-10s PRO

Příspěvekod bastlir » 15.01.2020 00:08

  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Felix Pro L, Creality CR-10S Pro s BL Touch, Rebel II, Simplify3D
bastlir
 
Příspěvky: 100
Registrován: 06.01.2016 00:03
Reputation: 0

Re: Creality CR-10s PRO

Příspěvekod mclareniak » 17.01.2020 17:58

Ahojte.
Nema niekto profil do PrusaSlicer pre tuto tlaciaren?
Dik
  • 0

Creality CR-10S PRO + BL Touch, Ultimaker Cura
mclareniak
 
Příspěvky: 66
Registrován: 19.11.2019 18:33
Reputation: 0

Re: Creality CR-10s PRO

Příspěvekod bastlir » 17.01.2020 18:57

To mciareniak:
Ještě jsi neposlal reakci na FW k BL Touch, co jsem Ti poslal.
  • 0

Felix Pro L, Creality CR-10S Pro s BL Touch, Rebel II, Simplify3D
bastlir
 
Příspěvky: 100
Registrován: 06.01.2016 00:03
Reputation: 0

Re: Creality CR-10s PRO

Příspěvekod mclareniak » 17.01.2020 19:03

Nemal som cas tomskusat. Mne to urobilo len 2x a od vtedy v pohode tak ma to ani netlacilo do skusania. Potrebujem tlacit.
  • 0

Creality CR-10S PRO + BL Touch, Ultimaker Cura
mclareniak
 
Příspěvky: 66
Registrován: 19.11.2019 18:33
Reputation: 0

Re: Creality CR-10s PRO

Příspěvekod mclareniak » 17.02.2020 18:46

Ahojte.

Dnes som po tyzdni zapol tlaciaren, lebo som bol odcestovany a siel som tlacit z PETG. V celku dobre to vyslo na PETG. Potom som vymenil filament za PLA Gembird a pre istotu som vytlacil 80mm filamentu aby sa precistila tryska z PETG.
Neviem co sa stalo, ale PLA mi tlaci otrasne. Mam pocit ze horsie ako z PETG. Prva vrstva je krasna, ale dalsie vrstvy su akoby preextrudovane. Akoby tam davalo viac materialu ako by malo. Nastavenia mam v Cure odpamatane a tlacil som s nimi predtym a nebol problem.
Tu je par fotiek z tlace.
IMG_20200217_195354.jpg

IMG_20200217_195115.jpg

Toto je 3 vrstva
IMG_20200217_195139.jpg


Neviete co by to mohlo sposobovat? Mohla by byt zanesena tryska?
Dik
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Creality CR-10S PRO + BL Touch, Ultimaker Cura
mclareniak
 
Příspěvky: 66
Registrován: 19.11.2019 18:33
Reputation: 0

Re: Creality CR-10s PRO

Příspěvekod bastlir » 17.02.2020 23:37

Já bych tu trysku vyndal a pořádně vypálil. Tím stejně musíš začít a pak případně postupoval dál. Ta tryska pěkně plive.
  • 0

Felix Pro L, Creality CR-10S Pro s BL Touch, Rebel II, Simplify3D
bastlir
 
Příspěvky: 100
Registrován: 06.01.2016 00:03
Reputation: 0

Re: Creality CR-10s PRO

Příspěvekod mclareniak » 18.02.2020 08:00

Vymenil som trisku za novu a skratil som teflonovu hadicku.
Vysledok je o nieco lepsi, ale ani z daleka nie je taky ako tlacila este 2 tyzdne dozadu.
IMG_20200218_090537.jpg
IMG_20200218_090519.jpg
IMG_20200218_090509.jpg
IMG_20200218_090453.jpg

Aj spodna plocha sa sprava nejako divne. Pouzivam zrkadlo a 3Dlac a akoby sa pri tlaci tam tvorili bubliny alebo co.
IMG_20200218_084047.jpg


Co sa mohlo udiat ked ani nebola zapnuta, nerozumiem.
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Creality CR-10S PRO + BL Touch, Ultimaker Cura
mclareniak
 
Příspěvky: 66
Registrován: 19.11.2019 18:33
Reputation: 0

PředchozíDalší

Zpět na Co se nikam jednoznačně nehodí :)

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron