Creality CR-10s PRO

Před založením nového vlákna se zamyslete, jestli skutečně není kam zařadit a ušetřte tím adminům práci se zbytečným dodatečným tříděním fóra. Děkuji za pochopení. Klidně zde diskutujte o "pikačovinách", OT nebudou řešeny. Tedy stručně řečeno "HNOJNÍK PATŘÍ SEM" :D

Re: Creality CR-10s PRO

Příspěvekod bastlir » 03.03.2019 15:25

cr10spro píše:Dokud mně nedorazí nový fiting, stejně jsem v háji. :-(


Nevím jak ty, ale já měl jednu náhradní koncovku na bowden v sáčku s nářadím.
  • 0

Felix Pro L, Creality CR-10S Pro s BL Touch, Rebel II, Simplify3D
bastlir
 
Příspěvky: 100
Registrován: 06.01.2016 00:03
Reputation: 0

Re: Creality CR-10s PRO

Příspěvekod bastlir » 18.03.2019 12:21

Omlouvám se za předchozí mylné info, 3Dexpo se totiž koná již 9 až 11 dubna. Takže se nezapomeňte zaregistrovat, ať máte vstup zdarma.
Kdo přijde? Uděláme sraz?
  • 0

Felix Pro L, Creality CR-10S Pro s BL Touch, Rebel II, Simplify3D
bastlir
 
Příspěvky: 100
Registrován: 06.01.2016 00:03
Reputation: 0

Re: Creality CR-10s PRO

Příspěvekod tomast » 18.03.2019 14:52

Docela mě překvapilo, jaké má cReality rezervy v default nastavení.
Maximální rychlost je sice docela velká (max 200mm/s, 150 běžně používám pro přesuny), ale ve FW mám akceleraci 500 a jerk 20.
Zkusil jsem nastavit akceleraci na 5000 (10x víc) a jerk na 100 (5x víc) a tiskárna si vesele tiskla dál bez ztráty kroku, jen při tisku infilu to s ní docela cukalo.
Ale extruder už pak přestává trochu stíhat - ten delší bowden, nutnost větší retrakce a trochu zpožděná reakce na trysce je znát.
  • 0

tomast
 
Příspěvky: 327
Images: 1
Registrován: 20.11.2017 21:44
Bydliště: Praha
Reputation: 0

Re: Creality CR-10s PRO

Příspěvekod bastlir » 18.03.2019 15:38

Osobně jsem raději, když mě FW neomezuje. Ty sis prodloužil bowden a proč?
  • 0

Felix Pro L, Creality CR-10S Pro s BL Touch, Rebel II, Simplify3D
bastlir
 
Příspěvky: 100
Registrován: 06.01.2016 00:03
Reputation: 0

Re: Creality CR-10s PRO

Příspěvekod bastlir » 18.03.2019 15:41

Tady posílám odkaz (kdo ho ještě nedostal) na registraci na 3Dexpo - http://reklama-fair.cz/vystavovatel/vou ... ecmid=1036
  • 0

Felix Pro L, Creality CR-10S Pro s BL Touch, Rebel II, Simplify3D
bastlir
 
Příspěvky: 100
Registrován: 06.01.2016 00:03
Reputation: 0

Re: Creality CR-10s PRO

Příspěvekod tomast » 18.03.2019 22:04

bastlir píše:Osobně jsem raději, když mě FW neomezuje. Ty sis prodloužil bowden a proč?

Ne, neprodloužil, ale proti Průšovi nebo Rebelovi je prostě o hodně delší a jsou tam vůle a zpoždění - proto se také dává větší retrakce než u tiskáren bez bowdenu.
  • 0

tomast
 
Příspěvky: 327
Images: 1
Registrován: 20.11.2017 21:44
Bydliště: Praha
Reputation: 0

Re: Creality CR-10s PRO

Příspěvekod bastlir » 19.03.2019 01:34

Rozdíl je zřejmý, protože Průša má kratší osu X.
  • 0

Felix Pro L, Creality CR-10S Pro s BL Touch, Rebel II, Simplify3D
bastlir
 
Příspěvky: 100
Registrován: 06.01.2016 00:03
Reputation: 0

Re: Creality CR-10s PRO

Příspěvekod cr10spro » 30.04.2019 19:52

Jaké máte zkušenosti s různými slicery pro tuto tiskárnu?
  • 0

cr10spro
 
Příspěvky: 5
Registrován: 27.02.2019 22:55
Reputation: 0

Re: Creality CR-10s PRO

Příspěvekod bastlir » 30.04.2019 20:12

Já na všechny tiskárny používám Simplify3D s konkrétním profilem. Je to ale o zvyku a penězích.
  • 0

Felix Pro L, Creality CR-10S Pro s BL Touch, Rebel II, Simplify3D
bastlir
 
Příspěvky: 100
Registrován: 06.01.2016 00:03
Reputation: 0

Re: Creality CR-10s PRO

Příspěvekod eagle480 » 10.09.2019 20:09

cr10spro píše:Ahoj, tak jsem si také pořídil tuto tiskárnu, ale nějak to s ní neumím. Už jsem si o ní přečetl spoustu článků, viděl spoustu videí, ale prostě nejsem schopný nastavit autoleveling. Buď jsem zajel do podložky, nebo naopak jsem moc nad, ale nejsem schopný to nastavit akorát. Už se mi jednou zdálo, že se to i povedlo, jenže po vypnutí a zapnutí tiskárny zase bylo všechno jinak. Navíc u podavače filamentu se mi vytrhává hadička, asi kvůli tomu, že je tryska příliš na podložce. Nepomohlo ani nastavení výšky čidla dle přiložené měrky naplocho a znova kalibrace. Podložka už nese stopy mého zoufalého počínání, a proto se obracím na vás, nejlépe na někoho z Prahy, kdo by mi osobně pomohl. Jsem za to ochotný i zaplatit.


Ahoj,
jsem mám tiskárny Ender 3 i CR10S Pro, nakoupené v ALZE, obě jsem reklamoval zhruba po 3- 4 měsících užívání.
Ender 3 přestala fungovat čtečka karet, reklamace proběhla výměnou. CR10S Pro jsem reklamoval právě z důvodu problémům s autolevelingem - pokud jsem ho spustil 2x za sebou, výsledkem byly dva odlišné výsledky a dále byl problém s vypínáním hotbedu třeba po 8-10 hodinách tisku. Výsledkem reklamace bylo její zamítnutí, s tím že se jedná o standardní výsledky v toleranci. Nicméně značkový servis tiskárnu zabalil tak, že mi byly vrácena tiskárna mechanicky poškozená. Musím kvitovat pozitivní přístup prodejc"ALZY", tiskárna byla obratem vyměněna za funkční.
Nyní k Vašim problémům:
1. Moje rada ohledně vytrhávání hadičky filamentu - stalo se mi to také, moje rada je trochu drsná, ale jde to vyřešit kancelářskou sponkou a zakroucením konců pomocí kleštiček, čímž se nahradí plastová pojistka
2. Ohledně nastavení : základním problémem je, že i místní prodejce neřeší překlad návodu k tiskárně, nicméně i kdyby byl přeložen, neodpoví Vám vše co je třeba k úspěšnému zprovoznění tiskárny.
- vše začíná tzv. jednoduchým sešroubováním tiskárny - není vše tak jednoduché - je třeba ověřit správnou geometrii celého stroje a ev. vše upravit po rozšroubování tiskárny, pomocí podložek - doporučuji. Jde o to, že nastavení tisku ve slicerech se řeší setiny milimetrů, ale geometrie konstrukce se Vám může rozejít i o několik milimetrů, což se zřetelně projeví jak nemožností srovnat hotbed, ale i následně na kvalitě tisků
- nastavení tiskárny je vždy nutno provádět se zahřátým hotbedem i tryskou
- ve videích na youtubu jsou rozporuplné informace týkající se nastavení senzoru pro autolevelingu.
Některá doporučení řeší výšku senzoru nad podložkou 2mm některá pak 1mm. Vyzkoušel jsem ten zhruba 1mm a zafungovalo to. Další možnosti je vypnout autoleveling.
3. Pokud jste z Prahy doporučuji abyste se obrátil na pana Richarda Mrázka (kontakt najdete u jeho videí)
  • 0

eagle480
 
Příspěvky: 1
Registrován: 25.01.2019 09:01
Reputation: 0

Re: Creality CR-10s PRO

Příspěvekod bastlir » 11.09.2019 09:42

Ahoj,
vytrhávání hadičky jsem já vyřešil její výměnou za hadičku místního prodejce a výměnou za kvalitní fítingy. Snad nemusím připomínat, že je potřeba dodržet délku hadičky dle originálu. Autoleveling to je o laborování. Tiskárna tak nějak funguje a je třeba mít na zřeteli - "za ty prachy"! I když si stávající tiskárny zřejmě nechám, přecházím na profi tiskárnu s uzavřenou komorou. Ale to je cenově někde jinde. Ríša Mrázek již začal na plný úvazek podnikat, lze se tedy na něj obrátit ve věci prodeje věcí 3D tisku a RC a bůhví čeho ještě, ale nelze od něj očekávat, že bude mít čas odpovídat na lavinu dotazů.
  • 0

Felix Pro L, Creality CR-10S Pro s BL Touch, Rebel II, Simplify3D
bastlir
 
Příspěvky: 100
Registrován: 06.01.2016 00:03
Reputation: 0

Re: Creality CR-10s PRO

Příspěvekod bastlir » 21.10.2019 16:19

Pokud by měl někdo zájem o koupi nové tiskárny (zejména od Creality), která bude nejen flashnutá lepším firmwarem, ale i seřízená a se zaškolením předána zájemci, dejte vědět, poskytnu odkaz. Z vlastní zkušenosti vím, že to mnohým ušetří spoustu peněz i času.
  • 0

Felix Pro L, Creality CR-10S Pro s BL Touch, Rebel II, Simplify3D
bastlir
 
Příspěvky: 100
Registrován: 06.01.2016 00:03
Reputation: 0

Re: Creality CR-10s PRO

Příspěvekod bastlir » 10.11.2019 02:07

To eagle480:

Už mám toho výškového čidla plné zuby a objednal jsem BL Touch a překopu to. Zatím jsem tiskárnu doplnil o stabilizační tyče, které jsou sice pro CR-10 ap., ale také se dají použít i pro Pročko. Jo a počeštil jsem FW.
  • 0

Felix Pro L, Creality CR-10S Pro s BL Touch, Rebel II, Simplify3D
bastlir
 
Příspěvky: 100
Registrován: 06.01.2016 00:03
Reputation: 0

Re: Creality CR-10s PRO

Příspěvekod bastlir » 15.11.2019 02:57

Zkušenost:

Již se vám stalo, že jste si v základním nastavení výšky nastavili výšku trysky dejme tomu na 0,2mm, a přesto se vám pak tryska zaryla do podložky? Může to být hloupostí, kterou si mnohý z nás neuvědomí. Pokud totiž k nastavení výšky používáte dodanou spárovou měrku, kterou pak posouváte po podložce, stává se, že si mimovolně o podložku opřete ruku, čímž pružinky stolku propruží a pak pochopitelně právě proto do vzniklé mezery mezi podložku a trysku měrku zasunete. Proto já výšku nastavuje silnějším kancelářským papírem A4 tak, abych mohl papírem pohybovat, aniž bych měl ruku nad stolkem (Heatbedem).
  • 0

Felix Pro L, Creality CR-10S Pro s BL Touch, Rebel II, Simplify3D
bastlir
 
Příspěvky: 100
Registrován: 06.01.2016 00:03
Reputation: 0

Re: Creality CR-10s PRO

Příspěvekod bastlir » 15.11.2019 03:14

Zkušenost:

Představte si, že si na SD kartu vygenerujete "gcode" a spustíte tisk. Tiskárna tiskne, první vrstva se přilepila pořádně a tiskárna pokračuje v tisku. A najednou se zastaví s tryskou přímo v modelu. Co teď?! Samozřejmě uživateli proběhne v hlavě tisíc důvodů a těm zkušenějším ještě více .... vadná deska, vadné čidlo, vadný termistor, motor apod. Navíc na displeji může vyskočit nějaká zpráva, která zmatek jen zvýší. Také se někdy stává, že vám zamrzne menu. Tiskárnu pochopitelně pak vypnete a zapnete, ale navíc ještě ani neproběhne tzv. "teploměr" a znělka.
Než se do tiskárny pustíte se šroubovákem v ruce, zkuste nejdříve SD kartu vytáhnout. Pokud pak start tiskárny proběhne normálně, máte napůl vyhráno. Použijte jinou SD kartu naformátovanou na FAT32 s kapacitou ideálně kolem 2 až 4GB, na kterou "gcode" uložte znovu. Následný tisk by už měl proběhnout v pořádku.
  • 0

Felix Pro L, Creality CR-10S Pro s BL Touch, Rebel II, Simplify3D
bastlir
 
Příspěvky: 100
Registrován: 06.01.2016 00:03
Reputation: 0

PředchozíDalší

Zpět na Co se nikam jednoznačně nehodí :)

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron