Objednávka ložisek Misumi

Před založením nového vlákna se zamyslete, jestli skutečně není kam zařadit a ušetřte tím adminům práci se zbytečným dodatečným tříděním fóra. Děkuji za pochopení. Klidně zde diskutujte o "pikačovinách", OT nebudou řešeny. Tedy stručně řečeno "HNOJNÍK PATŘÍ SEM" :D

Objednávka ložisek Misumi

Příspěvekod Saph » 16.06.2017 13:45

Zdravím,
dlouho jsem na internetu hledal nějaké slušné lineární ložiska za rozumnou cenu a narazil jsem právě na značku Misumi. Podle ohlasů a zkušeností, co jsem nalezl v zahraničních diskuzích, by se mělo jednat o slušný posun kupředu oproti klasickým levným čínám.
Zároveň i poměr cena/výkon se zdá velmi dobrý. Vychází to kolem 70kč za kus LMU10 (http://uk.misumi-ec.com/vona2/detail/11 ... word=LMU10). Pro vozík extrudéru by připadala v úvahu i prodloužená varianta LMUW10 (http://uk.misumi-ec.com/vona2/detail/11 ... ord=LMUW10) . Osmimilimetrová varianta LMU8 je pak za podobnou cenu.
Sklad je v Německu, takže pošta jen za 7,5 eura.
Bohužel jsem narazil na problém při objednání, jelikož tento jejich oficiální obchod neprodává soukromým osobám, ale baví se jen s firmami. A žádnou firmu na sebe zatím napsanou nemám, bohužel :-D Psal jsem jim tedy slušný email, jestli by neudělali výjimku, ale bez úspěchu.
Tak mě napadlo, jestli by se zde třeba nenašel někdo, kdo by do toho chtěl jít se mnou, a měl by možnost ideálně i dojednat objednávku :-)
Myslím, že by to celkem stálo za to :)
PS: Bral bych toho pro sebe rovnou na 4 tiskárny, tak by tam skočila i trochu množstevní sleva.
  • 0

Saph
 
Příspěvky: 414
Registrován: 20.09.2015 19:50
Bydliště: Kroměříž
Reputation: 0

Re: Objednávka ložisek Misumi

Příspěvekod Saph » 18.06.2017 20:47

Fakt nikdo nechce vyhodit číňana a pořídit Japonce? :-D Pomalu mě nutíte, abych otravoval chudáka Dana :-D
  • 0

Saph
 
Příspěvky: 414
Registrován: 20.09.2015 19:50
Bydliště: Kroměříž
Reputation: 0

Re: Objednávka ložisek Misumi

Příspěvekod Rebel » 19.06.2017 07:27

Ja se ale nedam :D
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3090
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 20

Re: Objednávka ložisek Misumi

Příspěvekod lubosh » 19.06.2017 09:22

Já beru ložiska z CNCshopu, kvalita skvělá, cena 60 Kč za LM10UU.
  • 0

lubosh
 
Příspěvky: 560
Registrován: 19.11.2014 16:42
Bydliště: Praha 10
Reputation: 3

Re: Objednávka ložisek Misumi

Příspěvekod Saph » 19.06.2017 12:02

Rebel: smutne koukam, prstickem hrabu :-D

Lubosh: me na nich odradilo, ze tam nikde neni vyrobce a blizsi specifikace. Bal jsem se, ze to bude zas ta drncajici cina :-D Ale kdyz rikas, ze jsou dobre, tak asi zkusim ;-) mam odtud kalene tyce
  • 0

Saph
 
Příspěvky: 414
Registrován: 20.09.2015 19:50
Bydliště: Kroměříž
Reputation: 0

Re: Objednávka ložisek Misumi

Příspěvekod Rebel » 19.06.2017 12:38

Je to lepsi cina, dle meho srovnatelna s MTM. Ale zalezi samozrejme na tycich, nemuzes je narvat na hlazenky z zelezarstvi :D

Na RI mam LM10UU z CNCshopu i s tycema a po par letech jsou po smrti, maji znatelne vule. Nic mene svete div se, vono to v podstate tiskne stale stejne :D
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3090
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 20

Re: Objednávka ložisek Misumi

Příspěvekod Saph » 19.06.2017 13:26

Pche hlazenky... za koho mě máš? :-D Tyče jsem bral z CNCshopu, přesnost udávají H6. (pro ty Misumi loziska doporucuje výrobce tyče s přesnosí dokonce G6, ale čert to vem, stejně to tak přesně nesložím, minimální vůle neuškodí...)

Každopádně si ale myslím Dane, že bys měl začít dovážet z Německa ty Japonce. To přece musí chtít každý, ne? Už jen jak to zní, Misumi... japonštější už to být snad ani nemůže :-D Sakra dostal jsem chuť na sushi... :-/
  • 0

Saph
 
Příspěvky: 414
Registrován: 20.09.2015 19:50
Bydliště: Kroměříž
Reputation: 0

Re: Objednávka ložisek Misumi

Příspěvekod Otomar » 19.06.2017 14:57

Tak to začni dovážet ty :-) To musí chtít přece každý...vyděláš na tom balík.
  • 0

Otomar
 
Příspěvky: 442
Images: 0
Registrován: 20.12.2014 11:24
Reputation: 0

Re: Objednávka ložisek Misumi

Příspěvekod Rebel » 19.06.2017 15:29

Ja uz bych nevedel, co mam s tema prachama delat, musim necht prostor i ostatnim :D :D :D
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3090
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 20

Re: Objednávka ložisek Misumi

Příspěvekod brenen » 19.06.2017 20:31

Pokud jde o Misumi tak je to pojem ve strojařině je to kvalita.
  • 0

brenen
 
Příspěvky: 31
Registrován: 08.11.2015 04:55
Reputation: 0

Re: Objednávka ložisek Misumi

Příspěvekod Saph » 19.06.2017 21:51

brenen: Jo přesně něco takového jsem se dočetl všude na internetu, stavím si malou 3D farmu, tak jsem chtěl něco, co neodejde zbytečně brzo. :-) Navíc ten poměr cena/kvalita vypadal dost lákavě ;-)
Jen ta dostupnost je strašná, české eshopy je nemají a německý oficiální sklad koncovým zákazníkům neprodává. Při registraci je vyloženě požadováno vyplnit Company name včetně právní formy a pozice ve firmě a snad to pak emailem ještě nějak ověřují... žádnou firmu na kterou bych to napsal bohužel nemám, tak na to kašlu a zkusím vzít ty ložiska z CNCshopu :-)
  • 0

Saph
 
Příspěvky: 414
Registrován: 20.09.2015 19:50
Bydliště: Kroměříž
Reputation: 0

Re: Objednávka ložisek Misumi

Příspěvekod Assewoo » 19.06.2017 23:50

Saph píše:brenen: Jo přesně něco takového jsem se dočetl všude na internetu, stavím si malou 3D farmu, tak jsem chtěl něco, co neodejde zbytečně brzo. :-) Navíc ten poměr cena/kvalita vypadal dost lákavě ;-)
Jen ta dostupnost je strašná, české eshopy je nemají a německý oficiální sklad koncovým zákazníkům neprodává. Při registraci je vyloženě požadováno vyplnit Company name včetně právní formy a pozice ve firmě a snad to pak emailem ještě nějak ověřují... žádnou firmu na kterou bych to napsal bohužel nemám, tak na to kašlu a zkusím vzít ty ložiska z CNCshopu :-)



Ja ti to zkusim objednat prez s.r.o., kolik ceho chces?

Jinak se mrkni na 4ISP, otevri si jejich stranky kazdy den a do tydne budou mit urcite i na loziska slevu a pak uz je jejich nabidka zajimava, podle me ty slevy toci porad dokola, staci si pockat.
  • 0

Assewoo
 
Příspěvky: 127
Registrován: 11.06.2016 11:35
Bydliště: Opava a okoli
Reputation: 0

Re: Objednávka ložisek Misumi

Příspěvekod Saph » 20.06.2017 02:31

Assewoo: No to bys byl teda zlatej. Máš ode mě SZ :-) ;-)
Na 4ISP teď zrovna na ložiska akci mají no :-D Ale i tak bych rád zkusil ty Japonce ;-)
  • 0

Saph
 
Příspěvky: 414
Registrován: 20.09.2015 19:50
Bydliště: Kroměříž
Reputation: 0

Re: Objednávka ložisek Misumi

Příspěvekod BIGG » 20.06.2017 07:44

Saph píše:Assewoo: No to bys byl teda zlatej. Máš ode mě SZ :-) ;-)
Na 4ISP teď zrovna na ložiska akci mají no :-D Ale i tak bych rád zkusil ty Japonce ;-)



Zdravíčko,
a to je přesně o tom, že to nikomu nevysvětlíš pokud je na prvním místě jen cena nebo výhodný nákup z china company.
Toto jsou ložiska z rebela která mají naběháno cca 1 rok. A je to jedním slovem katastrofa.
Když podíváš na čem to vlastně jezdí tak se pak nestačíš divit. Mrkni na nájezdní hranu a je to celkem jasné že ty pískové kuličky nikdy nebudou fungovat.
x.jpg


další na https://goo.gl/photos/btTSQQcARARsXtWY6

Pepa
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Výrobce 3D-Rabbit 300x300x300mm 12V; 3D-Rabbit 300x300x300mm 220V;
ve výrobě 3D-Rabbit 900x300x1000mm 13x 220V pro velkoformátový tisk
Výroba 3d filamentu 2,85 a 1,75 i z nestandardních materiálů, spektrální analýza.
BIGG
 
Příspěvky: 96
Registrován: 07.03.2016 10:21
Bydliště: Sedliště 739 36
Reputation: 0

Re: Objednávka ložisek Misumi

Příspěvekod Saph » 20.06.2017 22:42

Bigg: pěkný fotečky, to jsou nějaké noname čina ložiska, nebo něco konkrétního? :)
Já jsem zrovna dneska zkoušel dát levný číny do osy Z, jestli nepůjdou použít alespoň tam a je to fakt k ničemu. Prakticky s nimi nefunguje Z lift, na ty rychlé zdvihy třeba o 0,5mm to nedokáže přesně reagovat a v ose Z se pak objevuje ošklivý nepravidelný Z woble jak se rampa X přesně nevrací.
  • 0

Saph
 
Příspěvky: 414
Registrován: 20.09.2015 19:50
Bydliště: Kroměříž
Reputation: 0

Další

Zpět na Co se nikam jednoznačně nehodí :)

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků