Jak to rozchodit

Re: Jak to rozchodit

Příspěvekod icek » 30.11.2017 14:35

  • 0

icek
 
Příspěvky: 14
Registrován: 02.08.2016 07:58
Reputation: 0

Re: Jak to rozchodit

Příspěvekod Rebel » 30.11.2017 15:48

3V budou asi opravdu malo, vetsina techto modulu je na 12V. A nebo v tom je obycejna LEDka s odporem :D
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3345
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 100
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Jak to rozchodit

Příspěvekod icek » 30.11.2017 19:18

Laser má psáno, že je na 12V, jumper na arduinu je také správně nastaven na 12V. Bojím se, že když zvednz napětí na laseru, že ho spálím....
  • 0

icek
 
Příspěvky: 14
Registrován: 02.08.2016 07:58
Reputation: 0

Re: Jak to rozchodit

Příspěvekod boraicho » 30.11.2017 19:35

POZOR chemici, napetie si nameral 3V a prud si nemeral.
S toho súdim že napetie meral s pripojeným laserom, čo by bolo vlastne v poriadku, 3V +- tam namerať môže.
12V by tam malo byť bez lasera.
  • 0

boraicho
 
Příspěvky: 319
Registrován: 15.02.2016 21:36
Reputation: 0

Re: Jak to rozchodit

Příspěvekod Rebel » 30.11.2017 19:38

Jako ze ten proudovej driver je v tom adapteru/zdroji? Tak to jsem jeste nevidel. U vetsich LED laseru je driver na desce mimo modul a u tech slabsich byva nacpanej primo v tom chladici a napaji se to 12V.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3345
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 100
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Jak to rozchodit

Příspěvekod icek » 01.12.2017 09:44

boraicho píše:POZOR chemici, napetie si nameral 3V a prud si nemeral.
S toho súdim že napetie meral s pripojeným laserom, čo by bolo vlastne v poriadku, 3V +- tam namerať môže.
12V by tam malo byť bez lasera.

Napětí jsem měřil tak, že jsem dal řezat, pauznul, když laser svítil, odpojil ho a změřil napětí na výstupu s desky.
  • 0

icek
 
Příspěvky: 14
Registrován: 02.08.2016 07:58
Reputation: 0

Re: Jak to rozchodit

Příspěvekod peca » 01.12.2017 11:06

Takže jsi měřil napětí na řídícím vodiči? Domnívám se, že to chtělo změřit napětí i proud na napájení laseru za chodu, aby to o něčem vypovídalo.
  • 0

peca
 
Příspěvky: 194
Registrován: 01.09.2015 17:30
Bydliště: Jičín
Reputation: 0

Re: Jak to rozchodit

Příspěvekod MichalG » 01.12.2017 11:10

co kdyby jsi nam vyfotil ten tvuj stroj a kde jsi to presne meril
  • 0

Nabizim tistene dily
MichalG
 
Příspěvky: 389
Images: 0
Registrován: 28.03.2017 23:15
Reputation: 2
Jen tak dál :)

Re: Jak to rozchodit

Příspěvekod icek » 01.12.2017 12:45

reb.png
Posílám foto, měřeno na arduino - červený kroužek
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
icek
 
Příspěvky: 14
Registrován: 02.08.2016 07:58
Reputation: 0

Re: Jak to rozchodit

Příspěvekod MichalG » 01.12.2017 13:03

ze jsi za tohle nedal ty 4 litry co za to chtej :D napada me jestli ta elektronika nemuve mit 2 stupne napeti na vystupu, ty tve 3v na rozsviceni a namireni laseru a pak tech 12v co by tam melo byt jako pracovni takze bud to spatne spoustis nebo bude asi neco KO pokud je to takhle
  • 0

Nabizim tistene dily
MichalG
 
Příspěvky: 389
Images: 0
Registrován: 28.03.2017 23:15
Reputation: 2
Jen tak dál :)

Re: Jak to rozchodit

Příspěvekod icek » 01.12.2017 13:28

MichalG píše:ze jsi za tohle nedal ty 4 litry co za to chtej :D napada me jestli ta elektronika nemuve mit 2 stupne napeti na vystupu, ty tve 3v na rozsviceni a namireni laseru a pak tech 12v co by tam melo byt jako pracovni takze bud to spatne spoustis nebo bude asi neco KO pokud je to takhle

Dal jsem za to 4k+1000 clo :? Je tam arduino nano, nevím, jak to má dávat. Pravda je, že se v tom nevyznám a spoštím to přes Benbox, načtu obrázek a dám spustit. Po spuštění se nahoumujou osy, laser se rozsvítí a začne jezdit po křivkách podle souboru. Ale neřeže a ani negravíruje. Materiál byl od papíru přes karton až po překližku.
  • 0

icek
 
Příspěvky: 14
Registrován: 02.08.2016 07:58
Reputation: 0

Re: Jak to rozchodit

Příspěvekod lubos » 01.12.2017 14:09

icek píše:Zdroj byl součástí stavebnice. Měřil jsem napětí na výstupu, dává 3V. Proud jsem neměřil.


Hele, ale tahle stavebnice je podle mě na 12V, alespoň jsem u číských přátel s eshopy nic neviděl na 3V, změř ten adaptér znovu.
  • 0

lubos
 
Příspěvky: 152
Registrován: 03.02.2014 14:59
Bydliště: Úvaly
Reputation: 0

Re: Jak to rozchodit

Příspěvekod vitaka » 01.12.2017 14:26

Podle mě by ten laser měl být napájený přímo ze zdroje 12V. Ten káblík na kterém měřiš ty cca 3V je pouze ovládání výkonu laseru a tam podle všeho běží nějaké PWM. Nebyla u té stavebnice nějaká řídící deska? Pokud se dívám na podobné lasery na ALIExpressu je u nich vždy destička, do které jde napájení a má konektor na připojení řídícího signálu. Druhá věc je, že každý laser řeže jen v místě, kam je zaostřený a to je poměrně malý rozsah vzdáleností. Zkusil bych zalaborovat s různými vzdálenostmi od řezaného materiálu.
  • 0

vitaka
 
Příspěvky: 69
Registrován: 10.02.2016 22:27
Bydliště: Velké Opatovice
Reputation: 0

Re: Jak to rozchodit

Příspěvekod icek » 01.12.2017 14:29

lubos píše:
icek píše:Zdroj byl součástí stavebnice. Měřil jsem napětí na výstupu, dává 3V. Proud jsem neměřil.


Hele, ale tahle stavebnice je podle mě na 12V, alespoň jsem u číských přátel s eshopy nic neviděl na 3V, změř ten adaptér znovu.

Špatně jsem to napsal, zdroj dává 12V, ty 3V jsem naměřil na výstupu z arduina.
  • 0

icek
 
Příspěvky: 14
Registrován: 02.08.2016 07:58
Reputation: 0

Re: Jak to rozchodit

Příspěvekod icek » 01.12.2017 14:51

vitaka píše:Podle mě by ten laser měl být napájený přímo ze zdroje 12V. Ten káblík na kterém měřiš ty cca 3V je pouze ovládání výkonu laseru a tam podle všeho běží nějaké PWM. Nebyla u té stavebnice nějaká řídící deska? Pokud se dívám na podobné lasery na ALIExpressu je u nich vždy destička, do které jde napájení a má konektor na připojení řídícího signálu. Druhá věc je, že každý laser řeže jen v místě, kam je zaostřený a to je poměrně malý rozsah vzdáleností. Zkusil bych zalaborovat s různými vzdálenostmi od řezaného materiálu.

Řídící deska u toho je, do které jde napájení a výstup k laseru, na kterém jsem naměřil ty 3V. Laser se dá zaostřovat a i vzdálenosti jsem zkoušel. Prostě nic. Zkusím to ještě celé komplet přeinstalovat.
  • 0

icek
 
Příspěvky: 14
Registrován: 02.08.2016 07:58
Reputation: 0

PředchozíDalší

Zpět na REBEL LC

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník