Rebel LaserCutter v0

Re: Rebel LaserCutter v0

Příspěvekod celeron » 01.10.2016 23:22

Dostal jsem se k datům s příponou SVG. Měly by to být data pro laser. Nevíte prosím někdo, jakej soft je sežvejká?
Díky
Jirka
  • 0

celeron
 
Příspěvky: 714
Registrován: 15.03.2015 18:12
Reputation: 0

Re: Rebel LaserCutter v0

Příspěvekod kroxigor » 02.10.2016 05:39

SVG (alias Scalable Vector Graphics) je normální vektorovej obrázek jde otevřít téměř ve všech vektorovejch editorech, nebo importovat do 3D editoru.
Podle mě to nic specialniho pro laser nebude, pokud to neproženeš softem pro generování gcode.
  • 0

Rebel II HD V32 (Marlin 1.1.x) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75 - služební
Slic3r, Simplify3D, 123Design, TinkerCAD, SketchUP
kroxigor
 
Příspěvky: 1200
Images: 11
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 0

Re: Rebel LaserCutter v0

Příspěvekod celeron » 02.10.2016 13:36

Nojo, máš pravdu, dokonce Wokna 7 to dokážou zobrazit. Je to více barvama, červená je pálit skrz, zelená, modrá, žlutá jen glavírovat asi do určitý hloubky. Hloubky tam ale nikde nejsou, takže to musí zpracovat pro pálení nějakej další program.
Jirka
  • 0

celeron
 
Příspěvky: 714
Registrován: 15.03.2015 18:12
Reputation: 0

Re: Rebel LaserCutter v0

Příspěvekod qmax » 30.10.2016 17:09

Rebel píše:Z mého pohledu a potřeby je ten 5W až zbytečně výkonnej. Co se týče řezání tak 3mm překližku jsem stejně nedal, ale nebude to výkonem laseru, spíše nedostatečným odfukem "uhlí", které vzniká ve vypálené drážce. S tím ještě zalaboruji až bude čas.

Zatím jsem s tím povrchově gravíroval do dřeva a kartonu, řezal tmavé plastové fólie, papír, karton......

Nemám moc času si s tim hrát, spíše mě zajímaly možnosti k jejichž důkladnějšímu otestování jsem se zatím nedostal.

Co vím, že mi nejde, tak je gravírování do kovu i se značkovací páskou či barvou a řezání plexi či průhledných fólií.

Co se týče zakrytování, tak jde skoro všecko :)

Mel jsi uz cas nad tim laborovat? zajimalo by me prave rezani preklizky, alespon 5mm. Nasel jsem video (https://www.youtube.com/watch?v=y4EP9xnah2A), kde typek tvrdi ze 3w laserem reze vpohode 6mm preklizku, tak by me zajimalo jestli je to mozne, dik.
  • 0

qmax
 
Příspěvky: 71
Registrován: 23.10.2014 18:47
Reputation: 0

Re: Rebel LaserCutter v0

Příspěvekod medapeta » 30.10.2016 17:27

Není to čistě náhodou spíš balza co týpek na videu krájí ?
  • 0

Používám: HotEndy E3D, ložiska Igus Drylin, pružné spojky, heated bed MK3 ALU s ULTEM PEI povrchem
Tisknu na: Original Prusa i3 MK2, Rebelix X2, Rebel II HD, Rebel IIC 250x300x300
medapeta
 
Příspěvky: 932
Images: 58
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Praha
Reputation: 9

Re: Rebel LaserCutter v0

Příspěvekod Rebel » 30.10.2016 17:28

Ne, vali se mi to tu jako mrcha :( ale jsou tu jini, co s tim laborovali, tak se treba ozvou, ale 6mm je asi moc.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 2992
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 15

Re: Rebel LaserCutter v0

Příspěvekod krizma » 01.11.2016 23:46

Budu s tím teď trochu laborovat...zkusim tam dát pořádný ofuk řezu. Zatím jsem prořízl topolovku 3mm, ale je to takové nestabilní. Dám pak vědět.
  • 0

krizma
 
Příspěvky: 29
Registrován: 29.09.2013 22:34
Reputation: 0

Re: Rebel LaserCutter v0

Příspěvekod qmax » 02.11.2016 11:37

krizma píše:Budu s tím teď trochu laborovat...zkusim tam dát pořádný ofuk řezu. Zatím jsem prořízl topolovku 3mm, ale je to takové nestabilní. Dám pak vědět.

Tak ani po UTFG na topolovku nejsem uplne nechytrejsi, ale pochopil jsem ze to te taky jenom nejaky druh preklizky/dreva na modely? Co znamena nestabilni?

medapeta píše:Není to čistě náhodou spíš balza co týpek na videu krájí ?

No nevim co je balza (po UTFG uz vim), ale melo by to nejaky vyznam? Je o dost mekci nebo co?
  • 0

qmax
 
Příspěvky: 71
Registrován: 23.10.2014 18:47
Reputation: 0

Re: Rebel LaserCutter v0

Příspěvekod peca » 02.11.2016 13:41

Tak balza je mnohem, mnohem měkčí, než překližka. Bude se snadněji propalovat, ale asi i opalovat...
"Topolovka" je překližka z topolu (měkká). Pro mě je zajímavá březová překližka max do 5 mm, spíš míň, v nouzi mi postačí 2 mm. Klidně na 2 - 3 průchody, když to udělá lepší řez (jako že udělá).
  • 0

peca
 
Příspěvky: 99
Registrován: 01.09.2015 17:30
Reputation: 0

Re: Rebel LaserCutter v0

Příspěvekod qmax » 02.11.2016 14:37

peca píše:Tak balza je mnohem, mnohem měkčí, než překližka. Bude se snadněji propalovat, ale asi i opalovat...
"Topolovka" je překližka z topolu (měkká). Pro mě je zajímavá březová překližka max do 5 mm, spíš míň, v nouzi mi postačí 2 mm. Klidně na 2 - 3 průchody, když to udělá lepší řez (jako že udělá).

V komentech toho videa resili ze na tech 6mm mel 5-6 pruchodu,tzn cca 1 pruchod na 1mm desky. Pro me prave to zajimave zacina na 5mm
  • 0

qmax
 
Příspěvky: 71
Registrován: 23.10.2014 18:47
Reputation: 0

Re: Rebel LaserCutter v0

Příspěvekod medapeta » 02.11.2016 15:52

Off Topic, prosim pripadne nekompromisne smazat :-)

Takze pokud je ted pouzit laser 5W a kraji 1mm dreva na jeden pruchod, tak laser kolem 30W bude krajet 5mm, nebo se pletu ? To uz by stalo za to koupit neco takoveho: http://www.ebay.co.uk/itm/40W-CO2-USB-L ... SwvzRX14SF
  • 0

Používám: HotEndy E3D, ložiska Igus Drylin, pružné spojky, heated bed MK3 ALU s ULTEM PEI povrchem
Tisknu na: Original Prusa i3 MK2, Rebelix X2, Rebel II HD, Rebel IIC 250x300x300
medapeta
 
Příspěvky: 932
Images: 58
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Praha
Reputation: 9

Re: Rebel LaserCutter v0

Příspěvekod celeron » 07.11.2016 20:17

Minulý týden jsem se byl náhodou kouknout na profíka CO2 80W. Maká to moc krásně ale má to pro mě vadu. Ta kosočtvercová podložka má jen 60 x 40 cm, což je na pálení 2-4 mm překližky pro modelařinu hrozně malý. Matroš jde dávat jen zezhora, kdyby to šlo i z boku, daly by se pálit i velký věci postupně jako na frézce. Je to mašina z doby, co to stávalo jako Fábie. Chová se to jako Wokenní tiskárna ale má to jeden zásadní problém. Nejde nastavit jako v postprocíkách pro frézky pořadí pálení. Takže pokud se vypalují malý detajly, tak jsou občas vyfouknuty a laser je trefí znova na zcela špatným místě. Jedině dělat aspoň jeden přídržnej můstek jako u frézky.
Chtěl jsem se zeptat, všechny programy, co jste kdo zkoušel na RLC v0 se chovají takhle debilně bez možnosti určení pořadí?
Díky
Jirka
  • 0

celeron
 
Příspěvky: 714
Registrován: 15.03.2015 18:12
Reputation: 0

Re: Rebel LaserCutter v0

Příspěvekod peca » 07.11.2016 22:58

No, ono I dneska s prodávají laserové "plotry". A dodává se k nim nějaký plugin pro Corel Draw! jakési prehistorické verze. Jako 40 W za cca 40 tisíc. Ale s takovýmto SW vybavením do toho určitě nejdu.
  • 0

peca
 
Příspěvky: 99
Registrován: 01.09.2015 17:30
Reputation: 0

Re: Rebel LaserCutter v0

Příspěvekod clexpert » 07.11.2016 22:59

medapeta píše:Takze pokud je ted pouzit laser 5W a kraji 1mm dreva na jeden pruchod, tak laser kolem 30W bude krajet 5mm, nebo se pletu ? To uz by stalo za to koupit neco takoveho: http://www.ebay.co.uk/itm/40W-CO2-USB-L ... SwvzRX14SF


Nebude, protože porovnáváš lasery pracující v různých světelných spektrech.
  • 0

Petr Zahradník
Zahradník se baví
clexpert
 
Příspěvky: 47
Registrován: 24.04.2014 17:21
Bydliště: Ústí nad Labem
Reputation: 0

Re: Rebel LaserCutter v0

Příspěvekod medapeta » 08.11.2016 10:05

Takže CO2 laser 40W neuřízne jedním průchodem 5mm překližku ?
  • 0

Používám: HotEndy E3D, ložiska Igus Drylin, pružné spojky, heated bed MK3 ALU s ULTEM PEI povrchem
Tisknu na: Original Prusa i3 MK2, Rebelix X2, Rebel II HD, Rebel IIC 250x300x300
medapeta
 
Příspěvky: 932
Images: 58
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Praha
Reputation: 9

PředchozíDalší

Zpět na REBEL LC

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník