Multi-Filamentier

Re: Multi-Filamentier

Příspěvekod Rebelino » 19.07.2017 19:24

NuClear235 píše:Ty jedeš, chlape! Dobrá práce.
A hlavně už podporuje Simplify!!!
Dal jsem ti na pivo.

Možnost přidat výškový bod zadáním čísla vrstvy je nic oproti tomu, co umí verze 1.9.
Nová verze 1.9 teď má funkci auto updatu, takže když vydám novou verzi, vyskočí vám message box a program se po potvrzení automaticky updatuje a znovu spustí.
Když potvrdíte update a máte neuloženou práci, ještě před updatem se to zeptá :)

Díky moc za příspěvek ;)
  • 0

Rebelino
 
Příspěvky: 23
Registrován: 11.01.2014 13:03
Reputation: 0

Re: Multi-Filamentier

Příspěvekod NuClear235 » 19.07.2017 19:33

Skvělé zprávy!
Nejuknete na to rozložení okna v systému s rozlišním 1366x768 se zapnutým velkým písmem na 125%, prosím ?
  • 0

NuClear235
 
Příspěvky: 10
Registrován: 12.06.2017 18:44
Reputation: 0

Re: Multi-Filamentier

Příspěvekod Rebelino » 19.07.2017 20:11

NuClear235 píše:Skvělé zprávy!
Nejuknete na to rozložení okna v systému s rozlišním 1366x768 se zapnutým velkým písmem na 125%, prosím ?

Zkuste to teď. Stačí aplikaci aktualizovat na verzi 2.0 :)
  • 0

Rebelino
 
Příspěvky: 23
Registrován: 11.01.2014 13:03
Reputation: 0

Re: Multi-Filamentier

Příspěvekod medapeta » 19.07.2017 20:37

Hlásím problém. Pokud není ve Windows výchozí prohlížeč tak update ani donate nefunguje. Jinak super práce a doufám, že se brzy dočkáme i linku na github... :wink:
  • 0

Používám: HotEndy E3D, ložiska Igus Drylin, pružné spojky, heated bed MK3 ALU s ULTEM PEI povrchem
Tisknu na: Rebelix X2, Rebel II HD, Rebel IIC 250x300x300
medapeta
 
Příspěvky: 1117
Images: 57
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Praha
Reputation: 9

Re: Multi-Filamentier

Příspěvekod NuClear235 » 19.07.2017 20:53

-Automatická aktualizace mi funguje bez problému.

-Hlásím, že rozlišení 1366 jede moc pěkně.

-Děje se mi takový divná věc (není to závislé na rozlišení):
Po každém spuštění programu je poloha okna aplikace na ploše Windows vždy jiná.
Nemohla by si poslední polohu pamatovat ?
  • 0

NuClear235
 
Příspěvky: 10
Registrován: 12.06.2017 18:44
Reputation: 0

Re: Multi-Filamentier

Příspěvekod Rebel » 19.07.2017 21:06

medapeta píše:Hlásím problém. Pokud není ve Windows výchozí prohlížeč tak update ani donate nefunguje. Jinak super práce a doufám, že se brzy dočkáme i linku na github... :wink:

Byl jsem sice na pivu, takze muj usudek nemusi byt uplne relevantni, ale jako zástupce svého nezletilého syna si dovolim podotknout, ze verejny github je placena zalezitost a to od nevydelecne cinneho studenta urcite nikdo nemuze chtit. Navic je apka zverejnena zdarma a je snaha ji stale vylepsovat, tudiz je github pro bezne uzivatele naprosto zbytecny a je dobry maximalne pro ty, kteri chteji z jeho obsahu cerpat pro komercni ucely. Takze "SORRY JAKO" ale tudy zatim cesta asi nepovede :D Jedine v pripade, ze nebude synator vedet, co s financema z "DONATE" (ktery zatim zadny neprisel) delat :mrgreen:
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3183
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 20

Re: Multi-Filamentier

Příspěvekod Rebelino » 19.07.2017 21:20

NuClear235 píše:-Automatická aktualizace mi funguje bez problému.

-Hlásím, že rozlišení 1366 jede moc pěkně.

-Děje se mi takový divná věc (není to závislé na rozlišení):
Po každém spuštění programu je poloha okna aplikace na ploše Windows vždy jiná.
Nemohla by si poslední polohu pamatovat ?

Vyřešeno ve verzi 2.0.2 :)
  • 0

Rebelino
 
Příspěvky: 23
Registrován: 11.01.2014 13:03
Reputation: 0

Re: Multi-Filamentier

Příspěvekod medapeta » 19.07.2017 21:27

Veřejný github je zdarma, placený je neveřejný...
  • 0

Používám: HotEndy E3D, ložiska Igus Drylin, pružné spojky, heated bed MK3 ALU s ULTEM PEI povrchem
Tisknu na: Rebelix X2, Rebel II HD, Rebel IIC 250x300x300
medapeta
 
Příspěvky: 1117
Images: 57
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Praha
Reputation: 9

Re: Multi-Filamentier

Příspěvekod Rebel » 19.07.2017 21:33

No boze, vzdyt pisu, ze jsem prisel z hospody :D
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3183
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 20

Re: Multi-Filamentier

Příspěvekod NuClear235 » 19.07.2017 21:43

To je dneska mazec!
Funguje to.

Tak snad už jen tip.
Přidávám "bod výměny filamentu" tak, že kliknu do prázdného bílého okna.
To není není moc intuitivní. Prakticky jsem bod přidal tak, že jsem zběsile klikal po rozhraní a najednou to tam skočilo. Stačil by přitom třeba doplnit do nadpisu: "Výškové body (klikněte v okně dole pro přidání)"
Nebo přidat tlačítko "PŘIDAT BOD" :-)

Nebo to dělám špatně ?

Rebelino píše:
NuClear235 píše:Skvělé zprávy!
Nejuknete na to rozložení okna v systému s rozlišním 1366x768 se zapnutým velkým písmem na 125%, prosím ?

Zkuste to teď. Stačí aplikaci aktualizovat na verzi 2.0 :)
  • 0

NuClear235
 
Příspěvky: 10
Registrován: 12.06.2017 18:44
Reputation: 0

Re: Multi-Filamentier

Příspěvekod medapeta » 19.07.2017 21:56

Jasný, je třeba v tom horku doplňovat tekutiny :D
Jinak pokud Rebelino studuje, může využívat i placenou verzi zdarma: https://education.github.com/pack/join
  • 0

Používám: HotEndy E3D, ložiska Igus Drylin, pružné spojky, heated bed MK3 ALU s ULTEM PEI povrchem
Tisknu na: Rebelix X2, Rebel II HD, Rebel IIC 250x300x300
medapeta
 
Příspěvky: 1117
Images: 57
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Praha
Reputation: 9

Re: Multi-Filamentier

Příspěvekod Rebelino » 19.07.2017 22:01

medapeta píše:Jasný, je třeba v tom horku doplňovat tekutiny :D
Jinak pokud Rebelino studuje, může využívat i placenou verzi zdarma: https://education.github.com/pack/join

Taky že ji využívám ;)
  • 0

Rebelino
 
Příspěvky: 23
Registrován: 11.01.2014 13:03
Reputation: 0

Re: Multi-Filamentier

Příspěvekod sakulisko » 20.07.2017 01:25

Primlouvam se za zverejneni na githubu. Treba by s tim nekdo pomohl udelat to multiplatformni. Nebo by treba prispel nejakou jinou upravou/opravou. Na reprapu se mi libi ta otevrenost, tak proc v tom nepokracovat?
  • 0

sakulisko
 
Příspěvky: 3
Registrován: 14.03.2016 09:47
Reputation: 0

Re: Multi-Filamentier

Příspěvekod Rebel » 20.07.2017 08:02

Duvodu proc zatim neni kod zverejnen je hned nekolik, ale rozebirat to nema cenu, co clovek to nazor a ver tomu, ze programatoru, kteri by se timto chteli zabvyvat a skutecne pomoci to je naproste minimum a dovolim si tvrdit ze "treba" spise zadny. Zadny z onech duvodu ovsem nepocita s budoucim zpoplatnenim aplikace. Tudiz pro uzivatele je utilita zdarma a slouzi jako treningovy projekt synatora a podle toho i ten zdrojak vypada :D, coz ale 99,99% uzivatelu v podstate vubec nezajima, dulezita je nejaka ta funkcionalita.
Kdo by chtel skutecne pomoci na programatorske urovni, muze se ozvat primo, ale ver tomu, ze se nikdo neozve :D

RepRap, otevrenost a pokracovani v ni? Budu k tobe naprosto uprimny, nic takoveho ve 100% zneni neexistuje (tedy aspon v CR). Pokud se nekomu zda, ze delame pro onu "RepRap" komunitu malo, tak mu to samozrejme neberu, ale kazdy ma tu moznost se do toho v tomto rozsahu a duchu "OPEN" pustit a vyzkouset si to, co to vlastne znamena.

Ono totiz neni RepRap jako RepRap a v CR je to evidentne videt, ale myslim si, ze jsme k toku "pravemu" RepRapu asi nejblize :D A komu se to nelibi, at ...........

Tedy kdo chce skutecne pomoci muze, nezakazujeme mu to, je to pouze o komunikaci mezi lidmi, ale opirat se o RepRap a otevreny koncept je v tomto pripade spise jen "recnicky obrat", ktery vede pouze k tomu, ze se najednou objevi kus ci cely projekt v komercni aplikaci.

Nasledne prosim o ukonceni OT diskuze v tomto tematu. Pokud nekdo chce resit co je open, neopen, reprap ci nereprap, zalozte si samostatne tema, ktereho se ucastnit asi nebudu, nemam na to opravdu cas, to radsi "nakreslim" nejakej novej dil a ac k nemu nezverejnim zdrojak, tak i jeho stl prinese vic uzitku a "radosti" uzivatelum, nez zdokumentovany zdrojak.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3183
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 20

Re: Multi-Filamentier

Příspěvekod sakulisko » 20.07.2017 10:05

Omlouvam se tedy za OT, ale rad bych k tomu pridal par mych postrehu. Skoda, ze ty duvody nechces rozebirat. Takhle to zni jako, ze proste nechci.

Prvne myslim, ze zverejneni na githubu by v budoucnu mohlo synatorovi pomoci. Jako clovek pohybujici se v IT radeji vidim uchazece o misto, ktery ma nejaky zverejneny projekt. Byt treba kvalita kodu neni spickova, ale pokud je zrejme, ze jde o prvotinu je to pro me velke plus. Ten clovek ma proste zajem a dela neco sam od sebe ne jen skolni projekty.

Souhlasim, ze je mala sance, ze se nekdo ozve. Obzvlast, kdyz jde hlavne o cesky projekt a ta komunita neni zrovna velka. Ale takhle se neozve nikdo, protoze kam se ma ozvat? Kdybych s tim chtel pomoct, posles mi ten kod? Jakou budes mit jistotu, ze to pak nevystavim na github sam? Jak by jsi chtel spolupracovat, posilat si zmeny mailem?
Vyhoda toho githubu je mimo jine i to, ze se na ten kod muzu podivat a podle toho se rozhodnout, jestli mam na to prispet. Ale na 100% se mi nebude chtit hledat mail nebo jiny kontakt abych mohl napsat, ze bych rad pomohl a nasledne zjistil, ze vlastne nemam jak. A kdyz se nikdo neozve, tak se minimalne nauci s gitem, coz taky neni k zahozeni. Bohuzel potkavam spoustu programatoru, kteri ho neumi pouzivat uplne spravne.

Ostatne podobne vlastne plati i pro ty zminene dily. Takhle fungujes stylem, ze neco nakreslis (vsechna cest, takhle ja modelovat neumim) zverejnis, nekdo k tomu ma nejakou drobnou pripominku a ty to pak podle toho upravis, takhle by ti i komunita mozna obcas pomohla tu upravu udelala sama. Me osobne by vetsi radost udelal ten zdokumentovany zdrojak, mimo jine bych si mohl premerit jestli ten vytisteny dil je spravne velky nebo se mi rozjela tiskarna, z STL ty rozmery fakt nevyctu.

Ber to prosim jako neco k zamysleni, rozhodnuti je samozrejme na tobe. Kazdopadne i tak dekuji za to co pro reprap v cechach delate.

BTW: nechtel by se k tomu vyjadrit i sam synator? Me osobne by jeho nazor take zajimal a ostatni mozna take.
  • 0

sakulisko
 
Příspěvky: 3
Registrován: 14.03.2016 09:47
Reputation: 0

PředchozíDalší

Zpět na Rebel SW

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron