Multi-Filamentier

Re: Multi-Filamentier

Příspěvekod medapeta » 09.07.2017 20:01

Je to OT, ale nestačí zvětšit jen to písmo ?
  • 0

Používám: HotEndy E3D, ložiska Igus Drylin, pružné spojky, heated bed MK3 ALU s ULTEM PEI povrchem
Tisknu na: Rebelix X2, Rebel II HD, Rebel IIC 250x300x300
medapeta
 
Příspěvky: 1117
Images: 57
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Praha
Reputation: 9

Re: Multi-Filamentier

Příspěvekod NuClear235 » 09.07.2017 21:32

Bohužel jsem nastavení samostatných velikostí písem a ikon už ve Win10 nenašel. Buď ho schovali nebo odstranili.
Dostal jsem ale dobrou radu, jak spustit aplikaci s malým písmem v prostředí 125%.
Stačí dát vlastnosti ikony programu a v záložce kompatibilita "Obejít chování..."
viz obrázek.
image1.JPG

Jsem spokojenej.
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
NuClear235
 
Příspěvky: 10
Registrován: 12.06.2017 18:44
Reputation: 0

Re: Multi-Filamentier

Příspěvekod akademik » 09.07.2017 21:48

NuClear235 píše:Mám tam 125% a záměrně. Abych neměl titěrné písmo a ikony na ploše:-)
Zatím jsem se s problémem nikde nesetkal, tak mě to zaskočilo.
Když systém přepnu na 100%, tak je aplikace funkční.
Děkuji



no promiň ale mít na 1366x768 125% protože jsou malé ikony a písmo.. :D
Celý roky nadávám a v práci proklínáme výrobce notebooků protože tam pořád cpou tak hrozný rozlišení displejů a tobě se to i tak zdá malý... 8)
Pro mě aspoň poučení že i tahle ohavnost má svojí cílovou skupinu.

omlouvám se za OT
  • 0

akademik
 
Příspěvky: 119
Registrován: 26.12.2013 01:58
Reputation: 3

Re: Multi-Filamentier

Příspěvekod NuClear235 » 09.07.2017 22:13

Já bych to tak neprožíval :-)
Jedná se o 11" displej netbooku (výkon stačí). Tam jsem volil právě mezi 1366 a FullHD a právě 1366 vyhrálo.
Je na tom alespon neco vidět. Na FullHD to byly na této úhlopříčce blechy! (Není to holt Apple, aby se dalo všchno plynule zvětšovat :-)))
U 15" a větších je FullHD super. Jenomže tahle malá mrcha je stále nabitá a dá se snadno přenášet.
  • 0

NuClear235
 
Příspěvky: 10
Registrován: 12.06.2017 18:44
Reputation: 0

Re: Multi-Filamentier

Příspěvekod medapeta » 09.07.2017 22:31

A co ti brání si to na full hd zvětšit jak potřebuješ ? :lol:
Ach jo...
  • 0

Používám: HotEndy E3D, ložiska Igus Drylin, pružné spojky, heated bed MK3 ALU s ULTEM PEI povrchem
Tisknu na: Rebelix X2, Rebel II HD, Rebel IIC 250x300x300
medapeta
 
Příspěvky: 1117
Images: 57
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Praha
Reputation: 9

Re: Multi-Filamentier

Příspěvekod NuClear235 » 09.07.2017 23:05

My si asi nerozumime. Volil jsem mezi dvema 11" notebooky, z nichz jeden mel 1366 a druhy FullHD pri stejne uhlopričce. Po vyzkouseni jsem zakoupil ten 1366.
Pokud je to myslene jako vtip, tak jediné co mi brani v tom si koupit vetsi notebook, je potreba malého notebooku. :-) A ten mám.
Vzhledem k tomu, ze jsem na problem s rozlisenim narazil az u teto aplikace, tak si rikam jestli neni chyba spis ve zpracovani GUI.
Ostatni appky si to vzdy přeberou.
Ale vlastne je to vzhledem moznosti zaskrnout kompatibilitu uz nepodstatne...
Ted jsem dotiskl dvoubarevny tisk a povedl se pekne. Diky za tak šikovný nástroj.

medapeta píše:A co ti brání si to na full hd zvětšit jak potřebuješ ? :lol:
Ach jo...
  • 0

NuClear235
 
Příspěvky: 10
Registrován: 12.06.2017 18:44
Reputation: 0

Re: Multi-Filamentier

Příspěvekod medapeta » 09.07.2017 23:40

Mám tablet 11 palců s rozlišením 1920x1080. Aby na tom bylo něco vidět i bez lupy je dobré nastavit zvětšení GUI na cca 150%. Vše ostatní ale jede v nativním rozlišení displeje a nijak se nepřepočítává, takže je maximálně ostré a kvalitní. Jediným důvodem pro koupi něčeho s rozlišením 1366 na nula nesmysl by mohla být výrazně nízká cena. Jinak to postrádá význam, displej má málo bodů a obraz je vždy degradovaný, jsou viditelné pixely a nikdy nebude ostrý. Koupit si kvůli větším ikonám něco s nízkým rozlišením je špatná volba. Tolik poslední OT k tématu.
  • 0

Používám: HotEndy E3D, ložiska Igus Drylin, pružné spojky, heated bed MK3 ALU s ULTEM PEI povrchem
Tisknu na: Rebelix X2, Rebel II HD, Rebel IIC 250x300x300
medapeta
 
Příspěvky: 1117
Images: 57
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Praha
Reputation: 9

Re: Multi-Filamentier

Příspěvekod Rebel » 10.07.2017 07:16

Mladej je ted tyden mimo, takze se na to GUI i gcode simplify mrkne pak.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3183
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 20

Re: Multi-Filamentier

Příspěvekod bigbejcek » 10.07.2017 10:29

Pod Wine funguje perfektně i na Linuxu.
Díky.
  • 0

bigbejcek
 
Příspěvky: 95
Images: 0
Registrován: 20.12.2015 17:08
Bydliště: Prágl
Reputation: 0

Re: Multi-Filamentier

Příspěvekod Rebelino » 11.07.2017 22:42

NuClear235 píše:Mám tam 125% a záměrně. Abych neměl titěrné písmo a ikony na ploše:-)
Zatím jsem se s problémem nikde nesetkal, tak mě to zaskočilo.
Když systém přepnu na 100%, tak je aplikace funkční.
Děkuji

Apropo, chodí ti aplikace s GCODEm ze Simplify ?
Mě ne, aktivuje bod dřív.
Se Sli3r OK.


Co přesně myslíte tím ,,aktivuje bod dřív"?
  • 0

Rebelino
 
Příspěvky: 23
Registrován: 11.01.2014 13:03
Reputation: 0

Re: Multi-Filamentier

Příspěvekod Rebel » 11.07.2017 22:46

By bylo dobre sem postnout oba ty gcode pro porovnani.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3183
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 20

Multi-Filamentier

Příspěvekod NuClear235 » 11.07.2017 23:07

Zde je všechno:
RozvRD.zip


1d.STL - zdrojove STL
1d - slice z Sli3r
1dS - slice z Simplify
1d_M slice Sli3r + prohnáno Multifilamentrem v místě 1,2mm 6.vrstva a tam to přesně funguje
1dS_M slice Simplify + prohnáno Multifilamentrem v místě 1,2mm 6.vrstva, ale vyzve po 2.vrstvě !!!

Rebel píše:By bylo dobre sem postnout oba ty gcode pro porovnani.
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
NuClear235
 
Příspěvky: 10
Registrován: 12.06.2017 18:44
Reputation: 0

Re: Multi-Filamentier

Příspěvekod Rebelino » 17.07.2017 21:48

Jsem zpět a s tím i nová verze 1.7, ve které jsem kompletně přepsal načítání a ukládání souboru a přidal/upravil pár maličkostí :)

Povolil jsem soubory s různými koncovkami, a proto jsem přidal i funkci, která zjistí, zda se jedná o GCODE a v případě, že ne, načte se poslední načtený soubor. Pokud aplikace poslední načtený soubor nenajde, tak se zobrazené informace atd. vyresetují(jen taková maličkost navíc).. ;)

Dále pak když zadáte nepřesný výškový bod, v hranatých závorkách se zobrazí skutečná výška výměny filamentu :)
  • 0

Rebelino
 
Příspěvky: 23
Registrován: 11.01.2014 13:03
Reputation: 0

Re: Multi-Filamentier

Příspěvekod Rebelino » 18.07.2017 10:14

Verze 1.8 již umožňuje přidat výškový bod podle zadaného čísla vrstvy :)
  • 0

Rebelino
 
Příspěvky: 23
Registrován: 11.01.2014 13:03
Reputation: 0

Re: Multi-Filamentier

Příspěvekod NuClear235 » 19.07.2017 18:24

Ty jedeš, chlape! Dobrá práce.
A hlavně už podporuje Simplify!!!
Dal jsem ti na pivo.
  • 0

NuClear235
 
Příspěvky: 10
Registrován: 12.06.2017 18:44
Reputation: 0

PředchozíDalší

Zpět na Rebel SW

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron