E3D vs. RebelMOD - zkusenosti, kompatibilita apt.

Re: E3D vs. RebelMOD - zkusenosti, kompatibilita apt.

Příspěvekod zemciko » 02.05.2018 21:43

To zvládneš i s pomocí minibrusky s diamantovým kotoučkem na kterém si nabrousíš malý vrtáček, Po hodině nácviku to, troufám si tvrdit, zmákne 90% lidí.
Jinak ten osvědčený tvar vypadá tak jako na tomto modelu (což je pro mně ideální tvar pro mk5/6 pro , který ale číňani nedělaj).

tryska_v5_v2.stl

Je to stl, bo step mi to nechce načíst :0(
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
zemciko
 
Příspěvky: 1215
Images: 9
Registrován: 09.05.2015 13:43
Reputation: 0

Re: E3D vs. RebelMOD - zkusenosti, kompatibilita apt.

Příspěvekod 50koruny » 03.05.2018 02:45

mne je to jedno.tlač si s čím chceš.ja som len porovnal originál Rebelmod a E3D s tým, že do čínskych klonov sa nemienim púšťať.dôvody som písal.
téma sa volá E3D vs. RebelMOD - zkusenosti, kompatibilita apt. takže sa jej držím.problematika úpravy čínskych klonov a vlastná tvorba sa vedie v iných témach a je ich tu celkom dosť.rozoberalo sa to snáď 100x
aj pre debatu o "ručnom sústružení" trysky z mk8 je to iste vhodnejšie.
  • 0

50koruny
 
Příspěvky: 155
Registrován: 30.09.2015 09:34
Reputation: 5
Jen tak dál :)

Re: E3D vs. RebelMOD - zkusenosti, kompatibilita apt.

Příspěvekod fdd1222 » 03.05.2018 05:47

50koruny píše: ...výhoda väčšej meltzóny sa prejaví pri tlači veľmi vysokými rýchlosťami, ktoré aj tak 90% ľudí nevyužíva.vždy je k dispozicií viac nataveného materiálu...


Ja jsem zkousel tisknout obycejnou cinskou tryskou za deset kacek rychlosti 300mm/sec. Nic jsem nebrousil, nelestil ani neladil a nepozoroval jsem zadny problem. Jen jsem musel zvysit teplotu. Tady by mel podle mne vyznam udelat blok a trysku z medi nebo treba CuCrZn aby byla tvrdsi. Ale bez mereni tezko tvrdit jaky by to melo vyznam.

https://www.ebay.com/itm/10-Pcs-E3d-Noz ... 1befdsybTw
  • 0

fdd1222
 
Příspěvky: 511
Images: 0
Registrován: 12.11.2016 19:59
Reputation: -5
Pokud je snaha, dá se to napravit.

Re: E3D vs. RebelMOD - zkusenosti, kompatibilita apt.

Příspěvekod 50koruny » 03.05.2018 13:24

malo by to význam.ja používam bloky z čistej medi a je to výrazný rozdiel.CuCrZn už nemá tie parametre čo sa rýchlosti teplotnej výmeny týka.
aj na ultimakeri mám medený Olsson blok a ten sa nahrieva priam raketovou rýchlosťou, aj vďaka malému objemu.
čo sa rýchlej tlače a číny týka - veď hej.ja nehovorím že sa Číňanovi nepodarí občas vyrobiť dobre.akurát že to neni konštantné a nedá sa to povedať o Číňanoch všeobecne.určite existujú klony ktoré sa blížia originálu aj kvalitou vyhotovenia ale koľko je to percent?
  • 0

50koruny
 
Příspěvky: 155
Registrován: 30.09.2015 09:34
Reputation: 5
Jen tak dál :)

Re: E3D vs. RebelMOD - zkusenosti, kompatibilita apt.

Příspěvekod crown » 03.05.2018 14:26

cinskou trysku vzdy protahnu cinskym protahovakem a nikdy nebyl problem. Kdyz se ucpe, vysroubuju, vyhodim, dam dalsi z pytliku. (Ucpe se obcas moji chybou, kdy prezenu teplotu a zapece se plast)
https://www.ebay.com/itm/0-2-0-25-0-3-0-35-0-4-0-5-0-6-0-8-1-0-1-2mm-Nozzle-Cleaning-Tool-Drill-Cleaner/182171656531?hash=item2a6a46e153:m:mk4fZGPuyVNbiCRyooOvGCg
  • 0

crown
 
Příspěvky: 336
Registrován: 08.11.2015 09:30
Reputation: 0

Re: E3D vs. RebelMOD - zkusenosti, kompatibilita apt.

Příspěvekod lunemec » 05.05.2018 12:49

Rebel píše:
lunemec píše:Ahoj,
co se týče kompatibility, docela mě překvapil jiný rozměr krku pro uchycení hotendu viz můj přízpěvek výše kde je to změřené. Vytiskl jsem jiný úchyt a je to v pohodě, jen je blbé že všichni počítají s E3D rozměry, tak úplně nerozumím proč tohle má jiné...

..............

Taky je škoda, že je jiný rozměr hliníkového heatbloku, protože na něj pak nepasuje silikonový E3D návlek, a dopadne to tak jako na mojí fotce, obzvlášť PETG se rádo patlá všude.


No, já bych tvůj dotaz upravil tak, jak by měl znít, tedy proč E3D nevyrábí krk tak, jako J-HEAD http://reprap.org/wiki/File:Jhn_nozzle_holder_v5.jpg který tu byl daleko dříve než E3D a ze kterého vyšel i RebelMOD? Blok má rozměry jiné zcela záměrně a ne kvůli tomu, aby na něj nepasovala E3D šprnda...... Tedy ke kompatibilitě nemám asi co víc dodat, RebelMOD vznikl dříve než E3D nebudu teď přeci vyrábět kopie E3D, to dělají čínské děti za Margotku a mě to osobně tedy moc nenaplňuje, neprovozuji masovou výrobu prodej :D

Co se týče zlomeného krčku, nedá se samozřejmě vyloučit ani výrobní vada, ale je potřeba si uvědomit, že na jeho ulomení stačí docela málo, třeba opakované nárazy do "překypujícího" ztvrdlého filamentu mu opravdu nedělá dobře a o mechanickém namáhání při špatném postupu výměny či čištění trysky nemluvě. Pokud by byl ale krček vadný/prasklý z výroby, upadne v podstatě velice rychle. Ale jak jsem psal, možné je v podstatě ledacos a pokud to chceš řešit napiš prodejci, potažmo třeba mě :D


Díky za info, už tomu rozumím, v tom případě jsou paka v E3D že nepoužívají stejný rozměr úchytu kolem krku hotendu. Každopádně, koupil jsem si E3Dv6 originál a musím říct že naprostá spokojenost. Ani jednou se nezasekl, se šprckou to vůbec nematlá PET-G všude na heatblok a tiskne krásně.

U RebelMod se mi nový hotend cca po 5 dnech tisku začal ucpávat a při pokusu to vyčistit to dopadlo jak jsem ukazoval. Samozřejmě je možné, že jsem ohnul heatbreak narážením tiskové plochy do hotendu při špatné kalibraci Z min stopu, dost jsem s tím laboroval.

Každopádně rád ti poskytnu ten hotend na diagnostiku jestli chceš zjišťovat co se stalo :)
  • 0

lunemec
 
Příspěvky: 8
Registrován: 09.03.2018 10:22
Reputation: 0

Re: E3D vs. RebelMOD - zkusenosti, kompatibilita apt.

Příspěvekod Rebel » 05.05.2018 15:40

Na diagnostiku ho určitě nechci, ale pokud je zbytek dílů OK, klidně je od tebe odkoupím.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3618
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 101
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: E3D vs. RebelMOD - zkusenosti, kompatibilita apt.

Příspěvekod Saph » 17.09.2018 01:37

S kompatibilitou RebelMODu a E3D jsem si v poslední době dost hrál a můžu říct, že se mi podařilo opakovaně zprovoznit kombinaci RebelMOD chladic a heatbreak + E3D Volcano.
K této kombinaci jsem se uchýlil, protože tavná zona RebelMODu se zdá být příliš krátká a nestíhala tavit velké průtoky plastu, které jsem potřeboval. E3D pak zase používá šroubovací heatbreak, který je nepoužitelný pro můj dual extruder kvůli kalibraci.
Na limity Rebelmodu jsem začal narážet při tisku ABS s tryskou 0,4 a vrstvou tuším 0,25 při rychlosti myslím kolem 100mm/s . Nestandardní konstrukce mého extruderu ale protlačování také možná mírně ztěžuje. Nicméně plánoval jsem používat i trysku 0,6 a zde by krátká melt zona již opravdu nestíhala.
Volcano je oproti tomu opravdu monstrum a s tryskou 0,6 při vrstvě 0,3 stabilně podává ABS i při 150mm/s bez nutnosti nějak zvýšit teplotu. (více jsem nezkoušel a nepotřebuji)
Původně jsem myslel, že tato kombinace v základu nebude fungovat, protože E3D trysky mají v místě nasedání na break rovnou plochu, zatímco Rebel má break vybroušený do špičky a stejně tak korespondující zahloubení v trysce.
Spojení to tedy není ideální, jeden topný blok se mi podařilo i přetáhnout a zničit (naštestí blok používám čínu, trysky original). Rebelí break je ale hodně tvrdý a do trysky se tou špičkou při dotažení mírně "zakousne" a normálně to pak těsní, takže plast nevytéká, kde by neměl. V provozu mám aktuálně 4 kusy takové kusy.
Co se týče ucpávání RebelMOD breaku, které padlo v prvních příspěvcích (jsou již postaršího data), tak s tím opravdu problémy nemám. Žádný RebelMOD se mi zatím neucpal, ale používám pouze celokov a tisknu z 99% HIPS a ABS.
  • 0

Saph
 
Příspěvky: 567
Registrován: 20.09.2015 19:50
Bydliště: Kroměříž
Reputation: 0

Re: E3D vs. RebelMOD - zkusenosti, kompatibilita apt.

Příspěvekod pentaxxx » 19.10.2018 12:56

Taky se mi podarilo parkrat ucpat (vetsinou PLAckem) celokov heatbreak, ale dost zvlastne.
Moc hlavne nechapu proc to pak nejde rozumne protahnout a musim to cely demotovat.

Mam na REBEL II Rebelmod v3.2 ale tam je teflon uvnitr, takze tam se to nejspis nestane.

Na druhe tiskarne (ENDER 4 predelany na COREXY a direct extruder), mam ale potrebu tisku jinych materialu a tim i vetsich teplot. Resenim by asi bylo bud dva extrudery a stridat je (to se mi teda nechce) nebo udelat dual extruder, prijit o par cm na rozmeru (ma to 235x235 AL HB).

Treba ale nekdo uz toto vyresil :

Jak to vypada MK8 kovovy bowden remote extruder pro ENDER 4, z toho pres fitink teflonem a do druhyho pruchoziho fitinku do JHEAD made in china. Teflon ma tak 50mm max a konci az v zahloubeni celokov heatbreaku - opet china pro E3D a JHEAD M6/M7 viz foto. Tryska pak ruzna, na tom asi nesejde 0.4 , 0.5 a 0.6 mm klasika M6.


Heatbreak ma pruchozi prumer cca 2mm, zdanlive hladky bez cehokoliv viditelneho. Chladic chladim 24V vetrackem 40mm z original ENDER extruderu MK8 (nebo tomu tak aspon rikaj).

Ucpalo se to vzdy v cca 1/3 od spodniho konce (toho s krckem) heatbreaku. Pro me zahada, mozna existuje vysvetleni.
Co mi prijde, je ze se jakoby udela krousek bordelu okolo filamentu v tomhle miste a filament pak nejde ani tam ani zpet a ani nahratim tomu nejde pomoct.
Musel sem to rozebrat, vytahnout filament, nahrat samotnej heatbreak nad svickou a protlacit kovovym dratkem z prostredka ten zbytek smesi filamentu a cehosi. A slo to teda velmi z tuha.
Neprijde mi, ze tam je nejaky osazeni/rozsireni uvnitr, ale buh vi. Treba ho tam nekdo omylem vyrobil.

Nikdy se to neucpalo v casti kde je krcek se zavitem M6 ani v horni casti, ani kde je zahloubeni pro zasunuti bowdenu shora kde uz neni zavit M7, ale vzdy mezi.


Je to blbou konstrukci? Nebo se mi podarilo kapnout na vice spatne vyrobenych heatbreaku? Nebo to proste nema reseni a materialy jako PLA proste do celkovou uz nikdy nedavat a holt predelat tiskarnu tak aby ta zmena extruderu byla pohodlnejsi a rychlejsi?

Premyslim jeste o koupi RebelMOD v3.2, ktery bych tam hodil a stridal jen heatbreaky (s a bez PTFE) a zbytek, ale tam mam trosku problem s tim, ze bych musel nejspis upravit uchyceni chladice, vetracku, dodelat zahloubeni u trysek co mam, sehnat/udelat izolaci heatblocku....... Tim ze neni sroubovaci, tak se da snadneji vymenit cela sada HB+HB+TERMISTOR+HEATER+NOZZLE.
Ale zase je to o hodne upravach.

Videl sem i hotend sadu MK10 s heatbreakem zcela pruchozim pro PTFE vlozku, ktera vede az dovnitr trysky (Uchyceni hladke 8mm, zbytek = zavit krcku, heatblocku a trysky M7). S tim predpokladam uz nejde tisknout ani ABS. Aspon co vim, tak problem je prave s tou PTFE pruchodkou, ktera se deformuje pri vyssi teplote.
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
XYZ DaVinci 1.0 Pro 3in1, Rebel II V33, ENDER 4 COREXY+Direct MOD, Rebel III (momentalne rozebran), Poseidon DUO, Rebel sCUBE ve vystavbe
pentaxxx
 
Příspěvky: 126
Registrován: 23.11.2015 11:22
Reputation: 0

Re: E3D vs. RebelMOD - zkusenosti, kompatibilita apt.

Příspěvekod tomast » 19.10.2018 13:25

Mám Ender 2, hlava původní tak jak přišel (jen jsem musel heatbreak trochu víc zašroubovat do spodního bloku, aby čínské trysky neopíraly šestihranem o blok a těsnily).
Tisknu s tím vše (PLA, ABS, HIPS, PETG) od 180 do 260°C (víc nedovolí firmware) a žádný problém s teflonovou vložkou v hlavě nepozoruju.
  • 0

tomast
 
Příspěvky: 237
Images: 1
Registrován: 20.11.2017 21:44
Bydliště: Praha
Reputation: 0

Re: E3D vs. RebelMOD - zkusenosti, kompatibilita apt.

Příspěvekod tom666 » 19.10.2018 13:31

@pentaxxx
Na tvojom obrazku v prilohe nie je celokovovy heatbreak.

Na dvoch tlaciarnach mam celokov E3D V6 (cinsky klon) + bowden a ziadny problem pri tlaci s PLA som nezaznamenal.

Pricinou problemu vsak moze byt zle prevedenie heatbreaku (vid.prilozne obrazky).
DRAWING-V6-175-BREAK.jpg

DRAWING-V6-175-BREAK-BadClone.jpg
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil tom666 dne 19.10.2018 13:38, celkově upraveno 1
„Len dve veci sú nekonečné. Vesmír a ľudská hlúposť. Pri tej prvej si však nie som taký istý.“ (Albert Einstein)
tom666
 
Příspěvky: 553
Images: 0
Registrován: 14.09.2016 17:00
Bydliště: Nitra (SK)
Reputation: 14
Jen tak dál :)

Re: E3D vs. RebelMOD - zkusenosti, kompatibilita apt.

Příspěvekod Georrge » 19.10.2018 13:36

Já jsem s E3D klonem taky dlouho tiskl PLA bez problémů, ale byly to většinou díly, které nebyly náročné na retrakce. Jakmile se objevil díl s větším množstvím rychlých retrakcí, tak se ucpal. Takže s celokovem se PLA tisknout dá, ale nesmí to být na retrakce složité díly.
  • 0

Georrge
 
Příspěvky: 179
Registrován: 22.05.2017 18:39
Bydliště: Opava
Reputation: 0

Re: E3D vs. RebelMOD - zkusenosti, kompatibilita apt.

Příspěvekod tom666 » 19.10.2018 13:44

Georrge píše:... Jakmile se objevil díl s větším množstvím rychlých retrakcí, tak se ucpal. Takže s celokovem se PLA tisknout dá, ale nesmí to být na retrakce složité díly.

Tlacim cez bowden aj zlozite objekty z PLA a doteraz ziadny problem. Retrakciu mam nastavenu ma 5mm a rychlost na 75mm/s.
  • 0

„Len dve veci sú nekonečné. Vesmír a ľudská hlúposť. Pri tej prvej si však nie som taký istý.“ (Albert Einstein)
tom666
 
Příspěvky: 553
Images: 0
Registrován: 14.09.2016 17:00
Bydliště: Nitra (SK)
Reputation: 14
Jen tak dál :)

Re: E3D vs. RebelMOD - zkusenosti, kompatibilita apt.

Příspěvekod pentaxxx » 19.10.2018 14:14

tom666 píše:@pentaxxx
Na tvojom obrazku v prilohe nie je celokovovy heatbreak.

Na dvoch tlaciarnach mam celokov E3D V6 (cinsky klon) + bowden a ziadny problem pri tlaci s PLA som nezaznamenal.

Pricinou problemu vsak moze byt zle prevedenie heatbreaku (vid.prilozne obrazky).



Mam cinsky klon, ale je to v podstate podle toho vykresu E3D V6, nesehnal sem lepsi fotku, toto je mozna pro 3mm filament a ne pro 1.75. Mam samozrejme i verzi s PTFE, co ma v spodni casti PTFEvlozku.

Mam za to, ze se tu uzke hrdlo hreje vic nez by melo a pred nim se PLA zasekne. Treb je to tim, ze teplem to hrdlo zmeni prumer, prece jen je tam malo materialu oproti zbytku. Nebo me pak uz napada jen necistota. Prece jen tisknu PLA, PETG, ABS .... a vsiml sem si, ze obcas nekde na extruderu v an trysce pri vymene vidim jakoby plastove jemne chloupky. Ale proc by se to zasekavalo uvnitr, kdyz je to stejny prumer po cele delce?
  • 0

XYZ DaVinci 1.0 Pro 3in1, Rebel II V33, ENDER 4 COREXY+Direct MOD, Rebel III (momentalne rozebran), Poseidon DUO, Rebel sCUBE ve vystavbe
pentaxxx
 
Příspěvky: 126
Registrován: 23.11.2015 11:22
Reputation: 0

Re: E3D vs. RebelMOD - zkusenosti, kompatibilita apt.

Příspěvekod tom666 » 19.10.2018 15:15

@pentaxxx
Problemom moze byt zle navrhnute, alebo umiestnene chladenie modelu vratane neucinneho chladenia hotendu. V dosledku toho potom dochadza k neziaducemu ochladzovaniu trysky a casti heatbloku. Je zaroven velmi dolezite, aby bol vnutorny povrch heatbreaku hladky.
  • 0

„Len dve veci sú nekonečné. Vesmír a ľudská hlúposť. Pri tej prvej si však nie som taký istý.“ (Albert Einstein)
tom666
 
Příspěvky: 553
Images: 0
Registrován: 14.09.2016 17:00
Bydliště: Nitra (SK)
Reputation: 14
Jen tak dál :)

PředchozíDalší

Zpět na HotEnd-y a vše kolem

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník