Tisknutelnost dílů na Rebel 3

Tisknutelnost dílů na Rebel 3

Příspěvekod bufran » 08.11.2014 22:13

Ahoj Rebelisti,

Již dva měsíce mám doma funkčního Rebela II. Nyní jsem se rozhodl, veden moudrem že víc hlav víc ví, postavit si Rebela III. Mám ale problém s tisknutelností součástí.

Například díl "REBEL_III_V3 - Dual_extruder-1 Vedeni_filamentu-2ks.STL" mi to slicuje slic3r i cura tak, že ten nejvnějšejší perimetr mi odpadne. Výsledek se pak nedá vsunout do otvoru v základu. A ne a ne přesvědčit je, aby pod to vytiskly podporu. Totéž posuvy osy Z, kde jsou overhangy jsem musel ručně upravovat a dodávat tam vyřezávací podpory. (ta generovaná softwarově nešla vyřezat). Nevěřím že všichni kteří staví Rebela III musí každý díl upravovat aby se to vůbec dalo tisknout ...

Jakým slicerem to normálně slicujete ? Na jaké nastavení je to kresleno (zatím tisknu vrstvu 0.3mm, mám trysku 0.5mm)

Dík za radu co s tím.

Franta
  • 0

bufran
 
Příspěvky: 2
Registrován: 08.11.2014 22:03
Reputation: 0

Re: Tisknutelnost dílů na Rebel 3

Příspěvekod Rebel » 09.11.2014 00:17

Hoj,
zrovna tento dil se tiskne bez podper hure, ale tisknu ho tak.
Ta striska neni bez podper uplne idelni, ale abych pravdu rekl, tak neni zase tak podstatne, jestli ti opadne, nebo ne.
Ja jsem ji proste obrousil a upravil tak, aby do otvoru v pojezdu sla dat a zalepil jsem ji.

Kazdopdne jsem to ted prekreslil, zkus to takhle, ale musel by si tisknout znovu i zaklad extruderu ;)
Ve finalni sestave uz to bude asi takto :)

Vedeni_filamentu_v2.STL

Extruder_Zaklad_v2.STL
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3740
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 106
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Tisknutelnost dílů na Rebel 3

Příspěvekod bufran » 09.11.2014 10:48

Ahoj,

Dik za mod, vypada to lepe. Kazdopadne i ten hlavni nosic jsem upravoval - nesly mi do nej dat maticky, musel jsem jej tisknout na 3x a pridavat v otvorech pro maticky 0.5mm na kazdou stranu. Ted se maticky sice mirne vrti (jsou volnejsi) ale naopak se do nich sroubek lepe trefuje.

Kazdopadne dotaz zustal nezodpovezen, s jakym nastavenim to tisknete ? Treba ty vnitrni otvory slic3r dost zmensuje ...

Franta.
  • 0

bufran
 
Příspěvky: 2
Registrován: 08.11.2014 22:03
Reputation: 0

Re: Tisknutelnost dílů na Rebel 3

Příspěvekod Rebel » 09.11.2014 11:40

Na konstrukcni veci pouzivam slic3r. Tisknu s tryskou 0.4, vysku vrsty 0.3.
Jedine co je trochu prizpusobeno pro slic3r jsou velikosti kulatych otvoru, protoze je zmensuje. Korekce je okolo 0.2mm na prumeru a i to je nekde malo, ale vzhledem k tomu, ze ne vsichni pouzivaji slic3r, tak nemohu dily napasovat vylozene na jeden slicr.
Nehlede tomu, ze zalezi na kalibraci tiskarny, posuvu, nakonec i vlastnim HE atd.

Co se tyce vnitrnich matic, tak o tom vim, to se chystam take jeste predelat.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3740
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 106
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Tisknutelnost dílů na Rebel 3

Příspěvekod svobpata » 12.02.2017 10:18

Rebel píše:Hoj,
zrovna tento dil se tiskne bez podper hure, ale tisknu ho tak.
Ta striska neni bez podper uplne idelni, ale abych pravdu rekl, tak neni zase tak podstatne, jestli ti opadne, nebo ne.
Ja jsem ji proste obrousil a upravil tak, aby do otvoru v pojezdu sla dat a zalepil jsem ji.

Kazdopdne jsem to ted prekreslil, zkus to takhle, ale musel by si tisknout znovu i zaklad extruderu ;)
Ve finalni sestave uz to bude asi takto :)

Vedeni_filamentu_v2.STL

Extruder_Zaklad_v2.STL

Dobrý den, mám rebel II a premyslim o upgradu na rebel III, má to podle vás cenu? Pokud ano, co vše budu muset vytisknout znovu? Mám rebel II z kitu od pana zahradnika, bude mě to ještě něco stát? (Myslím nad 2tis.)
  • 0

svobpata
 
Příspěvky: 259
Registrován: 02.01.2016 14:53
Reputation: 0

Re: Tisknutelnost dílů na Rebel 3

Příspěvekod Rebel » 12.02.2017 11:22

Ja bych to tedy nedelal. Co Vas vede k RIII ? Uz jsem to tu nekde psal nekolikrat, ale RIII je a zustane ve verzi "Beta", protoze je to spise experimentalni kousek. Pokud tisknete dobre s RII, mate to zmaknute a chce se vam projit docela problematickou prestavbou na RIII a jeji kalibraci, tak budiz. Muze se ale take stat, ze pak dojdete jako vetsina lidi k zaveru, ze tisk s dualem a tryskama v jedne rovine, neni oplne to prave (slusne receno), ze sladit tech 6 tyci tak, aby X/Y behalo jak ma (vytisteni presnych dilu je u teto konstrukce zcela zasadni) neni zase uplne jednoduche, atd.......
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3740
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 106
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D


Zpět na REBEL III

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron