Problém s nepravidelným vyhříváním bedu

Re: Problém s nepravidelným vyhříváním bedu

Příspěvekod tomast » 26.04.2018 14:59

A ty máš vyhřívanou podložku na 230V AC? :shock:
Pak tam asi máš špatné relátko, protože na něm vidím jako maximum "125VAC / 28VDC".
A nebo tam máš normální podložku a je přes tohle relátko napájená ze zdroje pro tiskárnu - ale pokud je to 12VDC, tak tam asi také máš špatné relátko, protože na něm vidím jako maximum 10A - takže bylo přetěžované a proto shořelo.
Jediná varianta, kdy by bylo OK, je 24V napájení.
  • 0

tomast
 
Příspěvky: 140
Images: 1
Registrován: 20.11.2017 21:44
Bydliště: Praha
Reputation: 0

Re: Problém s nepravidelným vyhříváním bedu

Příspěvekod Jackeso » 26.04.2018 15:12

Aha, takže když jsem objednal tohleto, tak je to špatně? ;) http://robotstore.cz/obchod/arduino/12v ... o-modul-3/

Jinak, jojo, vypadá to tak, co jsem se díval na 230V podložky, tak to vypadá stejně ;)
  • 0

Jackeso
 
Příspěvky: 10
Registrován: 28.08.2017 18:27
Reputation: 0

Re: Problém s nepravidelným vyhříváním bedu

Příspěvekod tomast » 26.04.2018 15:26

Pokud máš opravdu podložku napájenou 230VAC, bude to OK (na obale relátka je uvedeno 250VAC 10A), pokud 12VDC, zase se to spálí.
A asi beru zpět to, že se to původní relátko na 230VAC nehodilo - ono to bylo nejspíš totožné jako jsi objednal a těch 250VAC bylo uvedeno na spálené části. :-)
  • 0

tomast
 
Příspěvky: 140
Images: 1
Registrován: 20.11.2017 21:44
Bydliště: Praha
Reputation: 0

Re: Problém s nepravidelným vyhříváním bedu

Příspěvekod Jackeso » 26.04.2018 16:20

Teď jsem se v tom trošku ztratil :D
125 VAC je opravdu psané na té spálené části... + 28 VDC...

teďka jsem objednával 250 VAC a 30 VDC... 10A, tak doufám, že to bude vpohodě :)
Příští týden se k tomu dostaneme, tak dám vědět. Každopádně díky moc za podněty a připomínky :)
  • 0

Jackeso
 
Příspěvky: 10
Registrován: 28.08.2017 18:27
Reputation: 0

Re: Problém s nepravidelným vyhříváním bedu

Příspěvekod tomast » 26.04.2018 16:44

Jackeso píše:Teď jsem se v tom trošku ztratil :D
125 VAC je opravdu psané na té spálené části... + 28 VDC...


250VAC bylo napsané na té části krytu relátka, která je úplně spálená - zůstalo tam z toho jen to "C" na konci. :D
125VAC je na té druhé části krytu, která není úplně spálená.
Na tom novém relátku na obrázku je to vidět komplet.
  • 0

tomast
 
Příspěvky: 140
Images: 1
Registrován: 20.11.2017 21:44
Bydliště: Praha
Reputation: 0

Předchozí

Zpět na REBEL III

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník