Pomoc - havarie Rebel III při tisku

Pomoc - havarie Rebel III při tisku

Příspěvekod PetrBoji » 01.12.2017 18:36

[img][img][img]Přátelé, kamarádi,

předevčírem jsem koupil rebela 3 - na inzerát hotového sestaveného. Vytiskl jsem několik zkušebních věcí z ABS vše celkem chodilo. Dnes ovšem po zadání tisku po asi 3-4 vrstvách extruder vyjel mimo pracovní desku a zřejmě při návratu "vzal" o hranu desky (přesně nevím - nebyl jsem u toho) následkem toho bylo "vylomení extruderu z objímky. Rád bych se proto zeptal:
A: zda by se našel někdo kdo mi vytiskne náhradní lože na extruder prosím prosím - dílo samozřejmě zaplatím

B: zda někoho z Vás nenapadá proč se výše uvedená událost odehrála (pro úplnost přikládám foto po odstranění zbytků po kolizi)

Jenom pro zvídavé a zkušené šťoury upozorňuji, že z 3D tiskem mám zkušenosti právě ty dva dny co tiskárnu vlastním :-) buďte proto prosím ke mne hodní :-)

Děkuji

Petr[/img][/img][/img]
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
PetrBoji
 
Příspěvky: 2
Registrován: 01.12.2017 18:23
Reputation: 0

Re: Pomoc - havarie Rebel III při tisku

Příspěvekod honzahs » 01.12.2017 18:58

bylo by dobré napsat odkud jsi. Myslím, že tohle ti vytiskne každý. a rebelů je po celé republice určitě dost.
  • 0

Rebel II, Rebel SCUBE 300x300x475 :) je to obr.
honzahs
 
Příspěvky: 78
Registrován: 12.01.2017 17:43
Bydliště: Vsetínsko, Zlínsko
Reputation: 0

Re: Pomoc - havarie Rebel III při tisku

Příspěvekod Sofin » 01.12.2017 19:28

Jestli jde jen o ten třmen, tak to je tisk asi na půl hodiny a materiál za 5,-Kč. To ti klidně vytiskneme i zadarmo, ale jak psal Honza, chtělo by to někoho z okolí, ať se to nekomplikuje s poštou. Těch důvodů kolize může být víc, tipoval bych to na chybu v g-code. Nejlepší je být u toho, když máš tiskárnu teprve chvíli.
  • 0

Sofin
 
Příspěvky: 34
Registrován: 28.02.2017 23:01
Bydliště: Veselí nad Moravou
Reputation: 0

Re: Pomoc - havarie Rebel III při tisku

Příspěvekod Rebel » 01.12.2017 20:11

Uz jsem teda RIII nestavel ani nepamatuju, ale mam za to, ze tam je silnejsi trmen, tohle je nejaka prvotina :) Pokud by to nebylo ke stazeni, tak se po tom o vikendu podivam.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3218
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 20

Re: Pomoc - havarie Rebel III při tisku

Příspěvekod PetrBoji » 01.12.2017 20:59

Děkuju všem, na tisku nahradniho dilu uz jsem domluvenej. Nic mene tiskarna asi nebude optimalne nastavena. Porad mi vrta hlavou , proc po dokonceni tisku hlava zustane zaparkovana primo na objektu v bode kde ukoncila tisk, coz ma za nasledek, ze se okamzite "pripece" k tistenymu objektu. Nejde o nejakou chybu nastaveni nebo FMW?
  • 0

PetrBoji
 
Příspěvky: 2
Registrován: 01.12.2017 18:23
Reputation: 0

Re: Pomoc - havarie Rebel III při tisku

Příspěvekod kroxigor » 01.12.2017 21:04

To bude chyba sliceru - špatně vytvořený End G-code
  • 0

Rebel II HD V32 (Marlin 1.1.x), Original Prusa i3 MK2s - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75 - služební
Slic3r, Simplify3D, 123Design, TinkerCAD, SketchUP
kroxigor
 
Příspěvky: 1305
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 0

Re: Pomoc - havarie Rebel III při tisku

Příspěvekod honzahs » 02.12.2017 05:09

Teď to praskam z hlavy, ale ve sliceru stačí dopsat G0 X10 y10 a pojede to max posuvem. Tzn na pozici xy. A nebo třeba i kód G1 X10 Y10 F5000 . Pořád to samé. Je to jen gcode. Prostě jen odjedeš pryč. A bude to OK.
  • 0

Rebel II, Rebel SCUBE 300x300x475 :) je to obr.
honzahs
 
Příspěvky: 78
Registrován: 12.01.2017 17:43
Bydliště: Vsetínsko, Zlínsko
Reputation: 0

Re: Pomoc - havarie Rebel III při tisku

Příspěvekod honzahs » 02.12.2017 05:12

Mimochodem jsem chtěl kdysi do kódu inkrementální odjezd v z ose. Něco ve smyslu G0 X10 Y10 IZ20 Fmiliardazasekundu. Zkoušel to někdo?
  • 0

Rebel II, Rebel SCUBE 300x300x475 :) je to obr.
honzahs
 
Příspěvky: 78
Registrován: 12.01.2017 17:43
Bydliště: Vsetínsko, Zlínsko
Reputation: 0

Re: Pomoc - havarie Rebel III při tisku

Příspěvekod kroxigor » 02.12.2017 06:19

Sice už to je OT, ale... na Rebelu po tisku jen houmuju X a vyjedu Y doředu.

END-Gcode:
Kód: Vybrat vše
M140 S0 ; turn off HB temp
M107 ; turn off fan
M220 S100 ; speed 100%
G28 X0  ; home X axis
G1 X8.0 F2000
G1 Y150.0 F2000
M400 ; buffer out
G4 P2000 ; wait 2s
M84     ; disable motors


U Průšovice ještě vyjíždím Z nahoru aby při dalším nahřívání neblbnula PINDA.
  • 0

Rebel II HD V32 (Marlin 1.1.x), Original Prusa i3 MK2s - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75 - služební
Slic3r, Simplify3D, 123Design, TinkerCAD, SketchUP
kroxigor
 
Příspěvky: 1305
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 0


Zpět na REBEL III

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník