Marlin - Auto leveling problém

Marlin - Auto leveling problém

Příspěvekod TheONE59 » 06.05.2018 09:20

Ahoj,

na 3D print fórum moc nepatří a za to se omlouvám, ale firmware je to stejný, tak se zkusím optat.
Postavil jsem si malé CNC, arduino + ramps 1.4.

Když dám G28 (homing) a následně G29 (autoleveling) tak mi sonda (vrták) jezdí po podložce a nezvedá se mezi zaměřováním hodnot, původně jsem myslel, že se jedná o nastavení Clearance, ale asi to nebude jediný problém.
Video zde: https://drive.google.com/open?id=1JKlvM ... eBgaKaUB0C.

Můj configuration.h zde: https://drive.google.com/open?id=1FogQx ... XEamYfplC-

Díky moc předem za jakoukoliv radu
  • 0

TheONE59
 
Příspěvky: 3
Registrován: 28.11.2017 08:33
Reputation: 0

Re: Marlin - Auto leveling problém

Příspěvekod zemciko » 07.05.2018 08:58

Já nevím jak ostatní ale mně přijde, že se ten vrták, na tom videu, zvedá tak o milimetr během přejezdu na novou pozici...
  • 0

zemciko
 
Příspěvky: 1106
Images: 9
Registrován: 09.05.2015 13:43
Reputation: 0

Re: Marlin - Auto leveling problém

Příspěvekod TheONE59 » 07.05.2018 09:11

Nn nezvedá, on jen klesá a to od začátku, protože tam bude nejspíš sklon, ale na pravé straně už drhne a na tý desce je vidět drážka.. nedělá to to klasický zvednutí do bezpečené polohy jako mi dělá při auto levelingu tiskárna.. i když jsem porovnával zdroják, tak jsem si žádného rozdílu v sekci auto leveling nevšiml..
  • 0

TheONE59
 
Příspěvky: 3
Registrován: 28.11.2017 08:33
Reputation: 0

Re: Marlin - Auto leveling problém

Příspěvekod zemciko » 07.05.2018 09:19

V tom případě máš ten tišťák fakt hodně divně křivej protože já tam vidím zvedání i při svislém pojezdu... Ostatně stačí kokat na trapéz/řemen osy z jestli se hýbe.

Pokud se hýbe jen dolů tak jeden z důvodů byl špatně připojené/nakonfigurované dorazy v ose z.
  • 0

zemciko
 
Příspěvky: 1106
Images: 9
Registrován: 09.05.2015 13:43
Reputation: 0

Re: Marlin - Auto leveling problém

Příspěvekod TheONE59 » 07.05.2018 10:17

Dorazy myslíš endstopy? Mám Min endstop dole (odpojen a nahrazen sondou) a Max endstop nahoře.. homování na Max, sw endstopy jsem vypnul..
  • 0

TheONE59
 
Příspěvky: 3
Registrován: 28.11.2017 08:33
Reputation: 0


Zpět na Software & Firmware

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků