Kostka bude mi pri stejnem g-codu a ruznych teplotach jine rozmery a pokud ji budes tisknout z ABS tak to bude jeste markantnejsi. Pro presnou kalibraci by si musel porovnavat ne jen kostku 20x20x20, ale take podstatne vetsi objekt. Nepresnost 0.02 je u tisteneho dilu v podstate nemeritelna.
Ono take zalezi, jakou a jak presnou matici mas. Ja jsem pouzil od killicha "matice M6 MOSAZ přesná šestihranná DIN 934" a ty tam drzej uplne bez problemu.
Co se tyce PLA, tak to ma zase trochu mensi smrstivost nez ABS, tudiz je vcelku logicke, ze se vnitrni perimetry mene smrsti a tim mohou byt dily volnejsi. Primarne jsem nikdy dily z PLA netiskl a to vcelku zamerne a jsou zkousene a navrhovane pro ABS.
Matka by tam mela drzet, respektive nemela by se pootacet. Pokud ti vypadne pri otoceni dilu, tak je to asi vcelku jedno, to se moc casto pak na tiskarne nestane

Pokud bych mel bez toho predesleho slohu odpovedet na tvou otazku "kde je chyba" aproc je to volnejsi, tak je to prave proto, ze to tisknes z PLA, ktere se mene smrstuje.
Dan - Rebel ?

-
http://rebelove.org -
Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, MeCretor2-upravený, Anycubic Photon, RR1, RR400M
! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !