Kompatibilita Rhino4 na Solidworks

Kompatibilita Rhino4 na Solidworks

Příspěvekod celeron » 16.11.2015 14:10

Vážení, nemáte někdo prošlapanou obousměrnou cestičku z Rhino4 na Solidworks? Z obojího sice STL vypadne ale potřebuju něco, v čem by šly předávat data pro kreslení změn.
Rhino neznám vůbec a Solidworks velice povrchně.
Díky
Jirka
  • 0

celeron
 
Příspěvky: 717
Registrován: 15.03.2015 18:12
Reputation: 0

Re: Kompatibilita Rhino4 na Solidworks

Příspěvekod Rebel » 16.11.2015 14:31

Rhino podle me umi imort/export IGES, coz schroupe tam i z5 i SolidWorks, ale nikdy to nebude uplne ono.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3183
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 20

Re: Kompatibilita Rhino4 na Solidworks

Příspěvekod AndroidCZ » 16.11.2015 15:14

S Rhinem dělám denně (pracovně) a běžně v praxi používám přenos pomocí IGES nebo STEP. Nikdy si druhá strana netěžovala na nějaký problém... Jde o formáty které by měly v podstatě plně (bez ztrát informace) přenést všechny NURBS povrchy generované Rhinem.
A import směrem do Rhina – úplně stejně. Jen jsem zaregristroval, že občas jsou v jednom z těch formátů (nevím z hlavy který z těch dvou) jakoby rozbité některé plochy, a vždy to vyřešilo vexportování do druhého z nich.

Edit: používám Rhino 5, ale čtyřka na tom bude úplně stejně...
  • 0

AndroidCZ
 
Příspěvky: 233
Registrován: 29.01.2014 18:22
Reputation: 0

Re: Kompatibilita Rhino4 na Solidworks

Příspěvekod celeron » 17.11.2015 00:37

Nechal jsem si poslat export v STP z Rhina. Při načtení několik minut analýza a import ořezaných povrchů. Nakonec se model zimportoval ale nějak podivně. Hromada samostatných importů, které jdou jednotlivě pouze vymazat ale nejde na nich nic změnit.
V Rhinu je nakreslen kvádřík s průchozí dírou a pak je poskládán vedle sebe a nad sebou, sériovo paralelní zapojení Lion baterií 16850 v plastových skládacích pouzdrech. 11 paralelně, 7 v sérii. Každý ten kvádřík je samostatný import ale nejde na něm nic změnit. Je to moc veliký, abych to sem dal v STP, přes 3 MB. Takže jen JPG pro představu.
imported3.jpg

Díky
Jirka
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
celeron
 
Příspěvky: 717
Registrován: 15.03.2015 18:12
Reputation: 0

Re: Kompatibilita Rhino4 na Solidworks

Příspěvekod AndroidCZ » 17.11.2015 01:26

Zkus si nechat poslat raději IGES. Ten obvykle "ven z Rhina" používám já... Přikládám ukázkový soubor, export z Rhina do IGES: https://www.dropbox.com/s/g1j1763054hlp1d/DeWalt%20PB.igs.zip?dl=0
  • 0

AndroidCZ
 
Příspěvky: 233
Registrován: 29.01.2014 18:22
Reputation: 0

Re: Kompatibilita Rhino4 na Solidworks

Příspěvekod celeron » 17.11.2015 02:01

Podobný jako ten STP. Taky importovaný neupravitelný bloky. Navíc to 4 x píše chyba importovaný geometrie.
Koukám, že ty kompatibility nejsou žádná sláva...
  • 0

celeron
 
Příspěvky: 717
Registrován: 15.03.2015 18:12
Reputation: 0

Re: Kompatibilita Rhino4 na Solidworks

Příspěvekod AndroidCZ » 17.11.2015 10:59

celeron píše:Podobný jako ten STP. Taky importovaný neupravitelný bloky. Navíc to 4 x píše chyba importovaný geometrie.
Koukám, že ty kompatibility nejsou žádná sláva...

No hele, jak moc umíš v tech Solidworks? Ono totiz i opacnym smerem (import do rhina) se importuje neupravitelny blok. Nicmene, kdyz dam "explode" tak je z toho dal uz normalne upravitelny objekt/skupina objektu... Chyba geometrie v tom zaslanym souboru byt muze, tohle neni zrovna priklad "cisteho" modelovani co jsem nasdilel.

Mne ty problemy docela prekvapuji - predaval jsem totiz opravdu hodne komplexni data (velmi slozity model, mnoho komplexnich tvaru) a proste prijimajici strana nehlasila problem. A pochybuju, ze by si to nechali "pro sebe", protoze s tim potrebovali dal pracovat. A navic mi ukazovali screenshoty importovaneho modelu.

Mrkni na to, zda nedokazes ten blok rozlozit. Pokud jsi ale pokrocily uzivatel toho SW, tak jsi to asi uz skousel a opravdu je nekde chyba.
  • 0

AndroidCZ
 
Příspěvky: 233
Registrován: 29.01.2014 18:22
Reputation: 0

Re: Kompatibilita Rhino4 na Solidworks

Příspěvekod celeron » 17.11.2015 12:59

AndroidCZ píše:Mrkni na to, zda nedokazes ten blok rozlozit. Pokud jsi ale pokrocily uzivatel toho SW, tak jsi to asi uz skousel a opravdu je nekde chyba.

Psal jsem hned na začátku, "velice povrchně". :oops: Sice jsem již namaloval třeba kredenc na Ramps a hvězdicovej motor pro tisk ale to se dá zvládnout pár příkazama přidej nebo odeber. Rád bych se dostal na malinko vyšší úroveň, snad přes zimu bude čas. :wink:
Jirka
  • 0

celeron
 
Příspěvky: 717
Registrován: 15.03.2015 18:12
Reputation: 0


Zpět na Další SW pro tisk

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků