Okótovaný výkres z STL?

Okótovaný výkres z STL?

Příspěvekod zaliman » 02.05.2015 10:55

Zdravim.

Běžně dělám modely ve sketchupu / blenderu, ale teď bych to potřeboval trochu naopak. Mám stl model a potřeboval bych z toho vyrobit okótovaný výkresy. V čem by se to dalo vyrobit? Díky.
  • 0

zaliman
 
Příspěvky: 62
Images: 1
Registrován: 23.04.2014 20:15
Reputation: 0

Re: Okótovaný výkres z STL?

Příspěvekod Otomar » 02.05.2015 13:49

Jde to docela spatne. Prevodem na stl model ztrati spoustu informaci. Treba v Solidworks jde otevrit stl a prevest ho na objemovy model. Kdyz je to neco jednodussiho, program rozpozna i prvky. Pak uz lze vytvorit z modelu vykres. Ale vetsinou je to spis sazka do loterie. Nekdy to vyjde, nekdy ne.
  • 0

Customized REBEL II & direct HEVO
Otomar
 
Příspěvky: 581
Images: 0
Registrován: 20.12.2014 11:24
Bydliště: JMK
Reputation: 0

Re: Okótovaný výkres z STL?

Příspěvekod Thrawn » 04.05.2015 08:50

Pokud jde o jeden model, bude nejlepší (z hlediska času) překreslit jej ručně. Pak poslouží téměř jakýkoliv CAD, případně postaru tužka a papír. Hodně záleží s čím umíš pracovat a zda-li si už někdy dělal technické výkresy.
Hodně záleží na výchozím modelu. Organické tvary jsou "peklo" na technické kreslení :D.
Napiš víc detailů o modelu.
  • 0

Thrawn
 
Příspěvky: 38
Registrován: 29.04.2015 12:26
Bydliště: Cajzlov a Medvědín
Reputation: 0

Re: Okótovaný výkres z STL?

Příspěvekod zaliman » 05.05.2015 16:09

Už mám model ve sketch-upu. Do něčeho to exportuju a ve škole to požvejkám v cadu.
  • 0

zaliman
 
Příspěvky: 62
Images: 1
Registrován: 23.04.2014 20:15
Reputation: 0

Re: Okótovaný výkres z STL?

Příspěvekod Thrawn » 19.05.2015 10:10

Jak dopadl pokus získání výkresu? Mohl by jsi sem postnout ten díl + výkres?
  • 0

Thrawn
 
Příspěvky: 38
Registrován: 29.04.2015 12:26
Bydliště: Cajzlov a Medvědín
Reputation: 0

Re: Okótovaný výkres z STL?

Příspěvekod zaliman » 04.06.2015 11:59

No, nakonec jsem byl s časem tak na štíru, že mi to domluvil spolužák a jeho sestra mi to v čemsi "ručně" překreslila. Výslednej výkres snad ani postovat nebudu, divím se, že mi to vedoucí práce vůbec vzal :-D Model je taky spíš provizorka a není to nic zase tak složitýho. Jenom jsem měl spoustu jiný práce, protože jsem si usmažil A/D převodník :-)

toko3.stl
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
zaliman
 
Příspěvky: 62
Images: 1
Registrován: 23.04.2014 20:15
Reputation: 0


Zpět na Další SW pro tisk

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron