Simplify3D

Simplify3D

Příspěvekod pentaxxx » 21.10.2018 23:34

Rad bych se poptal na zkusenosti s timhle softem. Mam to v rukach nejakou dobu, ale mam pocit, ze cim vic to zkoumam tim horsi se to zda byt. Evidentne dle dotazu to tu par lidi pouziva a to i s sCube.

Problemu sem nasel tunu, nejvic me asi trapi, ze nastaveni dulezitych veci mi nejde najit/neexistuji.

1) asi nejvetsi problem, generovani drah je asi nejakym random generatorem, viz. priloha
Kdo mi to vysvetli, ma u me pivo.
2) nedokazu nastavit poradne rychlosti podstatnych veci. Vubec netusim jakym zpusobem propocitava snizeni rychlosti pro inner perimeter a jak donutit ruzny infill delat to co chci, nejspis to proste nejde a vsechno jede jednou rychlosti, podobne nedonutim brim ani skirt na jinou rychlost.
3) postscripting je totalni otres, banality musim resit slozite. Nejdriv vyhazet zakladni GCODE veci tim, ze je zapisu rucne a pak nasledne postpprocessem udelat replace apod. Dokumentace zadna a na foru se tomu vyhybaj. Takze sem musel mrknout do .exe a vydolovat a zkusit texty, zda se chytui a kde.
Jakmile clovek neco napise do Start GCODE, tak to zmizi z uvodniho kodu apod. Proste ten princip je fakt divnej.
Napr.
Layer change script:
M117 [current_layer]/total_layer_count [progress]% total_print_time_min
Post processing
{REPLACE "total_layer_count" "[total_layer_count]"}
{REPLACE "total_print_time_min" "[total_print_time_min]m"}

4) s DaVinci tiskarnama to ma chodit, bohuzel realita je takova, ze to funguje tak napul a dost veci musi clovek dohonit pres postprocess. Navic to nepozna, kdy tiskarna bezi a upload GCODE (resp. 3W) se zdari vetsinou az na podruhe, poprve to hodi nesmyslnou hlasku o read error.
5) Grafy teplot ukazuji nesmysl, asi problem moji konfigurace nevim, ale obcas tam vylitnou hodnoty 1575 a vic, nevim co to meri za teplotu. Dalsi den je to OK a pak zase. Vubec komunikace a verbose mode zlobi.

Mate nekdo napady, jak to doladit, kdyz vyrobce na to tak trochu kasle a tvrdi, ze to jak to funguje je spravne a ze dalsi veci, jako treba kontrola rychlosti jednotlivych typu pohybu neni treba.

Pouzivam jeste Cura a ta mi prijde skvela az na jednu vec = USB printing a vubec ovladani ala repetier host/pronterface. Proste tisknout primo z Cura je trosku takovy problemovy a nekdy nefunguje a je treba reste Rebela / Enderu.
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
XYZ DaVinci 1.0 Pro 3in1, Rebel II V33, ENDER 4 COREXY+Direct MOD, Rebel III (momentalne rozebran), Poseidon DUO, Rebel sCUBE ve vystavbe
pentaxxx
 
Příspěvky: 95
Registrován: 23.11.2015 11:22
Reputation: 0

Re: Simplify3D

Příspěvekod Georrge » 22.10.2018 09:05

Tak je to simplify že jo, má to být spíše jednodušší program, proto to má některé funkce omezené.

1) U toho obrázku ti vadí co? Nějak z toho neumím pochopit, co se snažíš vytisknout a co se ti zdá být špatně (samozřejmě tam chyby vidím, ale nevím jestli to jsou ty, které máš na mysli).

2) Rychlost perimetrů to počítá procentuálně. Máš nastavenou nějakou rychlost tisku a procento pro perimetry (třeba 75%), takže první perimetr se tiskne rychlostí o 25% nižší a každý další perimetr se tiskne rychlostí o 25% nižší, než předchozí perimetr. Pro jednotlivé perimetry rychlost nastavit nejde. Pro infill jde nastavit rychlost jen pro plný infill, ostatní infill si bere rychlost ze základní rychlosti tisku, stejně jako brim a skirt.

S tím zbytkem neporadím, buď s tím nemám problém a nebo jsem takové věci nepotřeboval řešit. Ten program není dokonalý, kdo potřebuje nastavovat každý detail, tak pro toho tenhle program není. Jinak ale funguje dobře a hlavně rychle.
  • 0

Georrge
 
Příspěvky: 139
Registrován: 22.05.2017 18:39
Bydliště: Opava
Reputation: 0

Re: Simplify3D

Příspěvekod pentaxxx » 22.10.2018 14:22

1) Jsou tam ctyri kusy stejneho modelu vedle sebe. Je to stazeny z Thingiverse a zdaji se byt OK.
Problem je v tom, ze otvory pro kabel ve spojce to zapatle materialem, nekde min nekde vic. A aby to pak slo pouzit, to tak jedine prevrtat. vsiml sem si, ze leve dva kusy a prave dva kusy maji podobnou chybku v leve casti jedne vrstvy a prave dva modely zase stejnou chybu v prave casti otvoru pro kabel. Je to v jedine vrstve, vsechny ostatni vrstvy jsou OK.

2) S tema rychlostma sem to tak nejak tusil. Hledal sem a nakonec nase: proste to nejde a je to feature request uz hodne starej a zadna zmena se zatim nekona. Myslim si, ze pokud jde nastavit kde co a toto ne, pak je to nejaky divny. Proste minimalne je potreba mit oddelenou rychlost infill a inner a outer perimetru, nebo alespon at jede inner a outer perimetr stejnou rychlosti a infill jde nastavit na jinou. Uz jen kvuli tomu, ze maly otvory velkou rychlosti jdou hodne blbe.

Proste ten program pujde asi pryc z kompu, je to fakt nepouzitelny, cim vic to zkousim donutit delat aspon dle myho nazoru zakladni veci.
O tom prasackym zpusoby scriptovani uz vubec nemluvim. To je proste total fail ze strany programatora, aby clovek musel zneuzivat chyb, aby to delalo to co ma.
Cekal bych ze zakladni vec jako vlozit radek do GCODE ve stylu :
M117 [current_layer]/[total_layer_count] [progress]%
pujde levou zadni.

Problem je, ze se holandsky dodavatel tiskarny rozhodl ten soft dodavat s ni a otazka je, jestli to pak pujde nahradit necim jinym (mozna tak leda udelat GCODE bokem a pak to nejak natahnout do Simplify3D a ....). Tak nevim co do budoucna. Hlavne mi prijde, ze vyvoj nejak stagnuje.
  • 0

XYZ DaVinci 1.0 Pro 3in1, Rebel II V33, ENDER 4 COREXY+Direct MOD, Rebel III (momentalne rozebran), Poseidon DUO, Rebel sCUBE ve vystavbe
pentaxxx
 
Příspěvky: 95
Registrován: 23.11.2015 11:22
Reputation: 0

Re: Simplify3D

Příspěvekod Georrge » 22.10.2018 16:57

1) No trochu mě zmátl ten skirt, nejsem na něj zvyklý. Proč to cpe materiál do vnitřku nevím, u svých modelů jsem se s něčím podobným nikdy nesetkal. Zkus to ze srandy přemodelovat a uvidíš.

2) Ty rychlosti se takhle prostě chovají a popravdě mě to moc neomezuje, člověk si nastaví hlavní rychlost, procento pro perimetry, procento pro plné infilly a zbytek jsem zatím nepotřeboval řešit.

Zkoušel jsem více programů a přišlo mi, že těch možností tam je ještě méně. Repetier je zase nepřehledný a pomalý. Simplify není dokonalé, ale popravdě nevím, co místo něj? Update nevyšel už dlouho, tak snad pracují na pořádném updatu, který vyřeší alespoň část problémů.
  • 0

Georrge
 
Příspěvky: 139
Registrován: 22.05.2017 18:39
Bydliště: Opava
Reputation: 0

Re: Simplify3D

Příspěvekod lubosh » 22.10.2018 19:23

Georrge píše:tak snad pracují na pořádném updatu, který vyřeší alespoň část problémů.


Nejspíš vůbec ne, maximálně pár, ale přibydou další. Používám S3D už dlouho, a tak jsem se naučil s jeho chybami žít. Čekal jsem na update 4.0, pak 4.0.1 (přišel vzápětí), ale kromě pár věcí navíc se opravy chyb nekonaly + další se objevily... Proto ta má skepse.
To na obrázku je normální, občas dokonce jednu nebo více vrstev vynechá, hodí plnou výplň do vnitřní, a pod.
Stačí natočit objekt (i nepatrně), nebo posunout o 0.01 mm v ose Z, nebo změnit výšku vrstvy, a je po problému.
Není to nepoužitelné, ale musí se pečlivě kontrolovyt výstup před tiskem.
Další problém je třeba šev, i když definuji přesnou pozici, občas je prostě tam, kde ho to zrovna napadne, i u prosřed rovných stěn.
Sekvenční tisk se nepovedl též, většinou "funguje", ale někdy prostě ne.
A tak by se dalo pokračovat dlouho.
Kdybych ho měl možnost vyzkoušet (14 dní je dost málo), tak bych do něj za ty peníze nešel.
  • 0

lubosh
 
Příspěvky: 747
Registrován: 19.11.2014 16:42
Bydliště: Praha 10
Reputation: 7
Jen tak dál :)

Re: Simplify3D

Příspěvekod pentaxxx » 22.10.2018 19:43

Jo asi mam podobnou zkusenost. Tak se holt asi vratim k Slic3r a Repetieru na rychly veci co jsou potreba ladit a na vse ostatni budu dal pouzivat CURA. Tam mi prijde vsechno super, jen ty profily jsou prekombinovane a je v tom trosku chaos pri upgradech, ale pokud ma clovek jen tri tiskarny a strida pet materialu, da se to.
Kdyztak holt rozkoukam ten python a podivam se, jestli by to neslo nekde trochu vylepsit. Zdrojaky od toho jsou a zakladni veci sem uz zkousel predelat (ve starsich verzich byl ten USB print docela plnej chyb a nezobrazoval skoro zadny info o tisku). Kazdopadne ten USB print vylepsuji a treba najdu i cestu, jak lip nebo automaticky poslat GCODE na tisk pres nejaky script. Pro XYZ tiskarny uz sem sehnal commandline utilitu a pomohl ji autorovi vychytat. Urco neco vychytam i na ostatni Marlin-based tiskarny, tak aby se to nahralo na SD kartu primo a nemusel sem shanet Eye-Fi katu nebo podobny blbosti, pripadne vytahovat kartu strkat do PC a pak zase vracet do tiskarny.
  • 0

XYZ DaVinci 1.0 Pro 3in1, Rebel II V33, ENDER 4 COREXY+Direct MOD, Rebel III (momentalne rozebran), Poseidon DUO, Rebel sCUBE ve vystavbe
pentaxxx
 
Příspěvky: 95
Registrován: 23.11.2015 11:22
Reputation: 0

Re: Simplify3D

Příspěvekod pentaxxx » 22.10.2018 19:59

lubosh píše:
Georrge píše:tak snad pracují na pořádném updatu, který vyřeší alespoň část problémů.



To na obrázku je normální, občas dokonce jednu nebo více vrstev vynechá, hodí plnou výplň do vnitřní, a pod.
Stačí natočit objekt (i nepatrně), nebo posunout o 0.01 mm v ose Z, nebo změnit výšku vrstvy, a je po problému.
Není to nepoužitelné, ale musí se pečlivě kontrolovyt výstup před tiskem.


Ten skirt/brim je kvuli adhezi a trosku odsazeny, aby to slo lip odlomit. Je to fak titerny tenhle dil.
Pokud to ma byt simple soft pro bezny uzivatele, tak tohle laborovani a kontrolu GCODE nebo aspon drah nemuzou myslet vazne.

Resim to proto, ze bychom to meli ted dodavat s tiskarnou DDDROP koncovym uzivatelum SolidWorks ...... coz se priznam vidim jako velkej prusvih. Ty tiskarny nejsou spatny, ale s timhle softem to nebude asi moc profi reseni.
  • 0

XYZ DaVinci 1.0 Pro 3in1, Rebel II V33, ENDER 4 COREXY+Direct MOD, Rebel III (momentalne rozebran), Poseidon DUO, Rebel sCUBE ve vystavbe
pentaxxx
 
Příspěvky: 95
Registrován: 23.11.2015 11:22
Reputation: 0

Re: Simplify3D

Příspěvekod tomast » 23.10.2018 13:04

Mě na S3D nejvíc vyhovuje rychlost s jakou výtisk naslicuje, takže můžu zkoušet různé úpravy profilu a jejich vliv na naslicování.
Když jsem se o totéž pokoušel v slic3ru, tak jsem vyrůstal z toho, jak dlouho naslicování trvalo.

A co se týká chyb - to co jsem si nakreslil sám, bylo vždy v pořádku, chyby ve slicování nebyly ani u složitých objektů (viz třeba viewtopic.php?f=24&t=2697 ).
  • 0

tomast
 
Příspěvky: 161
Images: 1
Registrován: 20.11.2017 21:44
Bydliště: Praha
Reputation: 0


Zpět na Další SW pro tisk

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron