Octoprint

Re: Octoprint

Příspěvekod Rebel » 19.11.2016 14:55

Zaznamenal jsem pro me dost zasadni problem a to, ze onen plugin "Firmware Updater" neumi uploadnout DUE a zrejme asi ani *.bin file, bez zasahu do scriptu, ktere nevim kde jsou :( To je krok z5 oproti RS, kde jsem to pouzival :(
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, MeCretor2-upravený, Anycubic Photon, RR1, RR400M ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3891
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 108
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Octoprint

Příspěvekod medapeta » 19.11.2016 15:09

Doporučuji nahlásit chybu, nebo napsat přimo Nikovi: https://github.com/nicanor-romero
Adresa projektu na gitu: https://github.com/OctoPrint/OctoPrint-FirmwareUpdater
  • 0

Mínusové body mému profilu zde udělil výhradně uživatel tom666, který se na foru již nevyskytuje.
Měl zřejmě pocit, že pravda se tu psát nesmí...
medapeta
 
Příspěvky: 1592
Images: 57
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Brdy
Reputation: 0

Re: Octoprint

Příspěvekod bahora » 16.01.2017 21:08

SD kartě jsem nepřišel na chuť, a tak jsem začal jsem používat Octoprint pro tisknutí na Rebel II tiskárně, poté co mi 2x vypadlo během tisku USB :(

Vzhledem k tomu že dnes máme všude wifi a po ruce mobil s Androidem, tak jsem vyzkoušel plugin TouchUI a moc mne neadchl.

Po nainstalování Printoid for OctoPrint PRO jsem defakto přestal používat i grafický LCD pro přípravu tisku a vše jedu jen z mobilu :) S kamerkou Logitech C170 co mám na Raspberry PI připojenou je i video na mobilu v pohodě.

Doporučuji vyzkoušet.
  • 0

bahora
 
Příspěvky: 245
Images: 1
Registrován: 23.11.2016 01:12
Reputation: 0

Re: Octoprint

Příspěvekod bahora » 21.01.2017 17:59

Pokud chcete z Simplify3d odesílat připravená data přímo do Octoprintu k tisku tak to lze zařídit kouskem kódu přidaného do "postprocesingu"

menu: Edit Process Setings -> Script -> Addtional terminal commands for post processing

curl -H "X-Api-Key: 7ADB4C50648343F6B65D93A494B2FCBB" -F "select=false" -F "print=false" -F "file=@[output_filepath]" "http://192.168.0.67/api/files/local"

Podmínkou funkčnosti je nainstalovaný prográmek curl, správně zadaná IP adrea + Api-Key vašeho Octopritu a povolení přístupu k Octoprintu bez ověřování.
  • 0

bahora
 
Příspěvky: 245
Images: 1
Registrován: 23.11.2016 01:12
Reputation: 0

Re: Octoprint

Příspěvekod jmysicka » 25.01.2017 13:23

Požíváte někdo nějaké touch UI a displej u raspberry s Octoprintem? Našel jsem jen jedno řešení a to mi přijde trochu spartánské..

http://plugins.octoprint.org/plugins/touchui/
  • 0

jmysicka
 
Příspěvky: 124
Registrován: 23.05.2015 19:17
Bydliště: Čáslav
Reputation: 0

Re: Octoprint

Příspěvekod bahora » 25.01.2017 13:49

Ano, ale nenadchlo mne, zakoupil jsme aplikaci za 99kč do Androidu a LCD na Pi mam jen jako "servisní"
  • 0

bahora
 
Příspěvky: 245
Images: 1
Registrován: 23.11.2016 01:12
Reputation: 0

Re: Octoprint

Příspěvekod poutnik » 25.01.2017 14:25

Taky jsem to TouchUI zkusil, ale stejně jako "bahora" používám k ovládání mobil (nebo spíš PC), display jen jako rychlou nouzovku když zrovna nevím kde mám mobil.
  • 0

poutnik
 
Příspěvky: 206
Images: 10
Registrován: 06.01.2016 14:22
Bydliště: Brněnsko
Reputation: 0

Re: Octoprint

Příspěvekod jmysicka » 25.01.2017 23:32

Taky jsem si jí koupil, má to mít dokonce podporu android wear, ale nějak mi to s hodinkami nechodí :D
  • 0

jmysicka
 
Příspěvky: 124
Registrován: 23.05.2015 19:17
Bydliště: Čáslav
Reputation: 0

Re: Octoprint

Příspěvekod jmysicka » 28.01.2017 14:37

No,.. tak se mi nepodařilo ani rozběhnout displej. Nemám od adafruitu, ale 3,5" z Ali a ten zřejmě není zprovoznitelný stejným návodem. A návod co jsem postoval jakožto funkční u repetier serveru zase nefunguje na octopi. Nezkoušel jste někdo?
  • 0

jmysicka
 
Příspěvky: 124
Registrován: 23.05.2015 19:17
Bydliště: Čáslav
Reputation: 0

Re: Octoprint

Příspěvekod bahora » 28.01.2017 15:48

Dej odkaz na to 3,5" LCD, mám https://www.aliexpress.com/item/2016-Or ... 28698.html a chodí na poprvé, jediné co se mi nepodařilo je obrátit směr "os X/Y" nakalibruji v pohodě, ale kurzor jezdí opačným směrem a konfigurační parametry pro reverz X/Y v X11 konfiguráku ignoruje, takže ho ovládám myší, tam je OK.
  • 0

bahora
 
Příspěvky: 245
Images: 1
Registrován: 23.11.2016 01:12
Reputation: 0

Re: Octoprint

Příspěvekod jmysicka » 28.01.2017 20:12

Tak to mám to samé. Pode jakého návodu jsi postupoval, prosím Tě? Podle toho co je na webu Octopi?
  • 0

jmysicka
 
Příspěvky: 124
Registrován: 23.05.2015 19:17
Bydliště: Čáslav
Reputation: 0

Re: Octoprint

Příspěvekod bahora » 28.01.2017 21:24

jmysicka píše:Tak to mám to samé. Pode jakého návodu jsi postupoval, prosím Tě? Podle toho co je na webu Octopi?


Zde na fóru uváděný odkaz https://drive.google.com/file/d/0Bwrcwp ... 12dFE/view
Pokud ti to podle něj nebude fungovat, pak jsi speltl "palce" LCD :) Nám funguje ./LCD35-show

Kalibraci již v návodu nepopisuje, tu musíš udělat v linuxu a zapsat do Xorg serveru.
Kdybys nepochodil dám ti svoji kalibraci.
  • 0

bahora
 
Příspěvky: 245
Images: 1
Registrován: 23.11.2016 01:12
Reputation: 0

Re: Octoprint

Příspěvekod jmysicka » 28.01.2017 22:45

Jo - tohle pdfko jsem sem postoval já a je uložený na mém gdisku :D Podle tohoto návodu mi to právě vůbec nejede :/ V repetier serveru napoprvé a octopi nic. Jdu to zkusit ještě jednou.
Dělal jsi před tím něco jako update / upgrade, nebo na čisté image a jelo to?

EDIT: tak jsem to zkusil znovu na nově staženou image a stejný problém - hláška:
"cp: cannot create regular file '/usr/share/X11/xorg.conf.d/': Not a directory"

Rozumím co ta hláška znamená ale řešení neznám..
  • 0

jmysicka
 
Příspěvky: 124
Registrován: 23.05.2015 19:17
Bydliště: Čáslav
Reputation: 0

Re: Octoprint

Příspěvekod bahora » 28.01.2017 23:38

sudo mkdir /usr/share/X11/xorg.conf.d

akorat pokud se nepletu mam to regulerne v /etc/X11/xorg.conf.d a ne tam kde to hleda u tebe, jak v Rasbianu tak v Octoprintu coz je rasbian Lite.

Navic to s ovladacem LCD nema nic spolecneho, je to pak zalezitost az X Windows ....

Pokud to mas OK, pak vidis najizdeni textove konzole.

Jinak pred aplikaci toho scriptu jsem udela klasicky update Debianu

sudo apt update
sudo apr upgrade

Obsah PDF na gdisku defakto souhlasi s popisem aplikace v kometatich na aliexpresu ...
  • 0

bahora
 
Příspěvky: 245
Images: 1
Registrován: 23.11.2016 01:12
Reputation: 0

Re: Octoprint

Příspěvekod blackjack220 » 29.01.2017 09:54

Zkouším to taky rozchodit a podle návodu po příkazu

sudo ./LCD35-show

skončím na hlášce

mkdir: cannot create directory `/etc/X11/xorg.conf.d': File exists

Nevíte co s tím?
  • 0

Rebel 2 HD, firmware Repetier 0.92v9
blackjack220
 
Příspěvky: 127
Registrován: 10.11.2015 21:02
Bydliště: Plzeň
Reputation: 0

PředchozíDalší

Zpět na 3D CAD, printservery atd.

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron