FreeCAD

Re: FreeCAD

Příspěvekod Saph » 17.09.2017 23:42

Super návod, něco takového v začátcích opravdu může hodně pomoci, sám jsem čerpal ze zahraničních videí. Především pak u FreeCadu, který není zrovna úplně intuitivní :-)
  • 0

Saph
 
Příspěvky: 529
Registrován: 20.09.2015 19:50
Bydliště: Kroměříž
Reputation: 0

Re: FreeCAD

Příspěvekod Blade » 24.01.2018 21:55

Nevíte někdo proč my nejde udělat díra. Na kreslím model udělám náčrt a stisknutím udělat otvor vyskočí chybové hlášení že musím mít náčrt nebo 2D objekt. Přitom když dám vytáhnout tak se náčrt normálně vytáhne.
  • 0

Blade
 
Příspěvky: 16
Registrován: 04.10.2017 19:12
Reputation: 0

Re: FreeCAD

Příspěvekod Thrawn » 24.01.2018 23:02

Bohužel moje křišťálová koule nefunguje tak nemohu poradit konkrétně (tzn. více se rozepiš, verze FreeCadu, jak jsi dělal náčrt, v kterém módu, co píše ta chybová hláška, atd.).

Nicméně, co mě tak napadá tak se občas vyskytuje problém se směrem díry, kdy to nesmyslně nabízí dělat díru do prostoru namísto do dílu. Je tam na to checkbox "Reversed", který obrací směr. Jinak bez dodatečných informací neporadím.
  • 0

Thrawn
 
Příspěvky: 38
Registrován: 29.04.2015 12:26
Bydliště: Cajzlov a Medvědín
Reputation: 0

Re: FreeCAD

Příspěvekod Blade » 25.01.2018 17:38

Tak jsem se to pokusil natočit a nahrát na youtube snad to bude pochopitelné.
  • 0

Blade
 
Příspěvky: 16
Registrován: 04.10.2017 19:12
Reputation: 0

Re: FreeCAD

Příspěvekod Thrawn » 25.01.2018 17:58

YT píše, že video není dostupné :( .
  • 0

Thrawn
 
Příspěvky: 38
Registrován: 29.04.2015 12:26
Bydliště: Cajzlov a Medvědín
Reputation: 0

Re: FreeCAD

Příspěvekod Blade » 25.01.2018 20:57

Tak už by to snad mělo jít.
  • 0

Blade
 
Příspěvky: 16
Registrován: 04.10.2017 19:12
Reputation: 0

Re: FreeCAD

Příspěvekod Thrawn » 25.01.2018 21:10

Problém je následující:
Nevytváříš náčrt na tělese, ale volně v prostoru (to že se rovina náčrtu dotýká tělesa, nic neznamená). Poznáš to podle toho, že se tě to ptá v jaké rovině náčrt vytvořit. Tj. náčrt je vytvořen nezávisle na tělese.

Řešení:
Klikni na plochu objektu ve které chceš vytvořit náčrt a poté klikni na ikonu náčrt. Nebude se to na nic ptát a rovnou to vytvoří náčrt.


PS: Proč vlastně vytváříš součást v módu Complete, od toho je tam "Part design".
  • 0

Thrawn
 
Příspěvky: 38
Registrován: 29.04.2015 12:26
Bydliště: Cajzlov a Medvědín
Reputation: 0

Re: FreeCAD

Příspěvekod Blade » 25.01.2018 21:34

Díky už je my to jasné. Taková prkotina a jak dovede potrápit.
Complete používám, abych nemusel přepínat mezi "Part design" a "Part" (jestli si dobře pamatuji jak je ten druhý) je to špatně?
  • 0

Blade
 
Příspěvky: 16
Registrován: 04.10.2017 19:12
Reputation: 0

Re: FreeCAD

Příspěvekod Thrawn » 25.01.2018 21:44

Není zač :D

Complete IMHO zobrazuje zbytečně moc nástrojů, ale jestli ti vyhovuje, tak ho klidně používej. Určitě to není nic proti ničemu (Na funkci to nemá vliv :D ).
  • 0

Thrawn
 
Příspěvky: 38
Registrován: 29.04.2015 12:26
Bydliště: Cajzlov a Medvědín
Reputation: 0

Re: FreeCAD

Příspěvekod pgdat » 28.01.2018 19:22

Mám malý problém, potřebuji překreslit staré plánky. Mám je naskenované a nevím jak je dát jako podklad na kreslení, pokud je naimportuji nejde mi udělat na něm náčrt a obkreslit.Jsou i jiné možnosti vytvořit z kresby nebo fotky model? Posílám jeden ze souborů, jedná se o část lampičky, co naši dědové vyřezávali z překližky.
small vyrezavana lampicka_20160420_0019.jpg
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
pgdat
 
Příspěvky: 23
Registrován: 05.08.2017 14:04
Bydliště: Vyškov
Reputation: 0

Re: FreeCAD

Příspěvekod kroxigor » 28.01.2018 20:01

zkus https://picsvg.com na přetracování do vektorů
vektor už pak celkem lehce převedeš na 3D

kun.stl
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Rebel II V33 (Marlin 1.1.x), Original Prusa i3 MK2.5 - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75, Original Prusa i3 MK3 - služební
Slic3r PE, Simplify3D, TinkerCAD, SketchUP
kroxigor
 
Příspěvky: 1465
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: FreeCAD

Příspěvekod pgdat » 28.01.2018 21:13

Díky.
  • 0

pgdat
 
Příspěvky: 23
Registrován: 05.08.2017 14:04
Bydliště: Vyškov
Reputation: 0

Re: FreeCAD

Příspěvekod antoans » 25.02.2018 22:03

Thrawn píše:To n1kdo: Videonávod na vrtulku.

Můj první videonávod, tak se za kvalitu,rychlost a přeřeky omlouvám :oops: .

Pokud se bude líbit, tak můžu udělat další (Podle času a nálady). :mrgreen:


Bomba 4:25 ani jsem nestíhal koukat co je třeba mačkat no jo holt zkušenější se pozná to já bych to dělal tak tři čtvrtě hodiny a ještě mezitím bych musel bádat jak postupovat.Klidně videa přidávej my méně zkušenější se budeme mít čím inspirovat.A pak že je FreeCAD k ničemu.
  • 0

antoans
 
Příspěvky: 9
Registrován: 04.01.2018 15:57
Reputation: 0

Re: FreeCAD

Příspěvekod Ducati » 25.05.2018 17:09

Thrawn píše:Ahoj všichni,
další video je na světě (zvuk už by měl být OK):

phpBB [video]


Tentokrát je to něco užitečného pro všechny vlastníky tiskárny Rebel Cube.

Můžete komentovat a případně kamenovat :)


Zdravím,
velmi dobré video. V jaké verzi FreeCad je vytvořené. Ve verzi 0,17 a 0,18 to nejde.
V Linuxu mám FreeCad 0,16 a tam to jde jako na video ukázce.
  • 0

Ducati
 
Příspěvky: 1
Registrován: 25.05.2018 12:16
Reputation: 0

Re: FreeCAD

Příspěvekod Thrawn » 02.06.2018 14:33

Ahoj,
tak s novou verzí FreeCADU je potřeba nových videií. Tak tady je návod na šablonování v nové verzi (0.17). Věnuju se jen stabilním vydaným verzím, tj žádné dev apod.

phpBB [video]
  • 0

Thrawn
 
Příspěvky: 38
Registrován: 29.04.2015 12:26
Bydliště: Cajzlov a Medvědín
Reputation: 0

Předchozí

Zpět na Další SW pro tisk

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník