Jak opravit vnitrek obejektu

Jak opravit vnitrek obejektu

Příspěvekod crown » 11.05.2018 15:23

Ahoj,

mam STL/step telefonu a chci ho pouzit na navrh obalu. Problem je, ze ten model neni uvnitr plny a kdyz ho odectu od kvadru, zbyde tam plno casti, ktere tam nechci.
Cili muj dotaz - jak ten model upravit, aby neobsahoval zadne diry?

Takhle je videt vysledek
2018-05-11 16_23_54-3D design Copy of Caddy_telefon _ Tinkercad.png


moto_g_igs_high_fixed.stl


moto_g_igs.step


Zdroj je z GrabCADu a je to prohnane pres netfabb.

Diky
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
crown
 
Příspěvky: 309
Registrován: 08.11.2015 09:30
Reputation: 0

Re: Jak opravit vnitrek obejektu

Příspěvekod bigbejcek » 11.05.2018 15:59

Na Tvůj dotaz bohužel odpovědět neumím ale tady to máš uzavřené.
moto_g_igs_čistý_tvar.stl

moto_g_igs_upraveno.stl
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
bigbejcek
 
Příspěvky: 110
Images: 0
Registrován: 20.12.2015 17:08
Bydliště: Prágl
Reputation: 0

Re: Jak opravit vnitrek obejektu

Příspěvekod crown » 11.05.2018 16:32

diky moc
  • 0

crown
 
Příspěvky: 309
Registrován: 08.11.2015 09:30
Reputation: 0

Re: Jak opravit vnitrek obejektu

Příspěvekod zemciko » 14.05.2018 15:44

Jinak step opravíš snadno, prostě k tomu tělesu přičteš jiné, které zacelí díru. Většina CAD programů pak má v sobě i nějaký opravný mechanizmus pokud jsou chyby přímo v definici.
  • 0

zemciko
 
Příspěvky: 1134
Images: 9
Registrován: 09.05.2015 13:43
Reputation: 0

Re: Jak opravit vnitrek obejektu

Příspěvekod crown » 14.05.2018 16:31

OK, pokud jsou diry nahodne, tak to vlastne znamena objekt obkreslit znovu. Skoda, ze neni nejaky automaticky tool, ktery by vzal vnejsi slupku a vnitrek vyplnil. Chyby v objektech jsou celkem caste a ty opravne programy jako netfabb sice objekt uzavrou, ale taky tam casto vyrobi diry do vnejsiho povrchu.
  • 0

crown
 
Příspěvky: 309
Registrován: 08.11.2015 09:30
Reputation: 0

Re: Jak opravit vnitrek obejektu

Příspěvekod zemciko » 15.05.2018 15:45

No malé dírky šly taky oklikou opravit při převodu z stl na 3d. Udělal jsi tím mraky 3d objektů a vybral jen ten velkej bez děr.
  • 0

zemciko
 
Příspěvky: 1134
Images: 9
Registrován: 09.05.2015 13:43
Reputation: 0


Zpět na Další SW pro tisk

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník