Repetier host versus Slic3r

Repetier host versus Slic3r

Příspěvekod pentaxxx » 01.02.2016 20:32

Zkousim pouzit Repetier Host 1.6 primo bez Slic3r a mam zasadni problem.

Nevim jak donutit hosta aby predal Slic3r spravne tisk pri vice tryskach - volba Multiple Extruders, pokud chci tisknout jeden objekt dvema ruznymy tloustkami trysek ze stejneho materialu (to asi neni podstatne).

Proste standalone Slic3r mi dovoli vytisknout obvody jednou tryskou a vyplne druhou tryskou.
Host to nedokaze asi spravne predat, protoze volby samozrejme jsou identicke a verze Slic3r je taky stejna v obou pripadech.

Prijde mi, ze proste zdrojovy .amf posle s nastavenim trysky pro dany objekt a Slic3r uz pak nebere volby a natvrdo pouzije je jeden extruder.

DITTO print sem taky nerozchodil jinak, nez zasahem do Start a End G-CODE s tim ze pridam potrebny ridici kod.

Usmevne je, ze kdyz vezmu .gcode a dam ho do Hostu, tak zobrazi krasne obe barvy dvou trysek.

Je docela hloupe nutnost pouzit oba softy, kdyz by stacilo vse delat primo v Hostu.
Samo, pokud neni treba ladit kod ani jinak laborovat, je mozne uplne obejit Repetier Host a tisknout rovnou s karty.
  • 0

XYZ DaVinci 1.0 Pro 3in1, Rebel II V33, ENDER 4 COREXY+Direct MOD, Rebel III (momentalne rozebran), Poseidon DUO, Rebel sCUBE ve vystavbe
pentaxxx
 
Příspěvky: 94
Registrován: 23.11.2015 11:22
Reputation: 0

Re: Repetier host versus Slic3r

Příspěvekod Rebel » 01.02.2016 22:10

Ta vazba chodi myslim s Curaengine, ale ne se slic3r. Nevim zda to dnes slic3r umi, ale drive to neslo a uz vubec ne skrze hosta.

DITTO se dela jedine ve start g-code a na konci si ho nezapomen zase vypnout a nejlepe i u jednotryskovych profilu si ho na zacatku vypinej a dej tam na zacatek i volbu spravne trysky.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3390
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 100
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Repetier host versus Slic3r

Příspěvekod pentaxxx » 02.02.2016 00:18

No celkove ma RHost nejak moc problemu na muj vkus a obcas to i slitne pri prechodu do Slic3r nastaveni.

Tak holt asi budu pouzivat jen Slic3r, tam to chodi bez problemu.

Cura Engine je hodne osekan a hodne veci neumi ....
  • 0

XYZ DaVinci 1.0 Pro 3in1, Rebel II V33, ENDER 4 COREXY+Direct MOD, Rebel III (momentalne rozebran), Poseidon DUO, Rebel sCUBE ve vystavbe
pentaxxx
 
Příspěvky: 94
Registrován: 23.11.2015 11:22
Reputation: 0

Re: Repetier host versus Slic3r

Příspěvekod Rebel » 02.02.2016 00:25

Ja tisknu jen z karty, takze v podstate RHost vubec nepotrebuju.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3390
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 100
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D


Zpět na Repetier

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků