Přerušení tisku po prvním obvodu

Přerušení tisku po prvním obvodu

Příspěvekod Supiluliumas » 07.03.2015 00:21

Ahoj, postavil jsem si rebela II. Momentálně rozbíhám tisk. Všechny pohyby zdá se fungují správně. Jakmile dám tisk, začne se referovat a nahřívat a začne tisk prvního obvodu (zkušební kolečko prum.20mm) a pak konec. Vše se zastaví a stojí. Děje se to při přesunu na sousední linii tisku. Nevím jak to všechno nazvat správně.
Když jsem zkusil zatrhnout tlačítko Tisk nanečisto, tak doběhl tisk až do konce. (pohyby v osách)

Dělám v repetieru V1.0.5 a zkusil jsem Slic3r a Cura
firmware je odtud

Netuším proč to nejede dál a asi na to ani nepřijdu, protože začínám. Máte nápad? Dík
  • 0

Supiluliumas
 
Příspěvky: 97
Registrován: 07.03.2015 00:03
Reputation: 0

Re: Přerušení tisku po prvním obvodu

Příspěvekod Rebel » 07.03.2015 00:31

nelita ti teplota na hotendu? pokud presahne nastavenou hranici, prestane hrat. nebo mas nejakou botu ve vygenerovanem g-codu ohledne nastaveni teplot. Tezko takto rict.
udelej printscreen toho grafu teplot.
v logu to nic nepise?
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3338
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 100
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Přerušení tisku po prvním obvodu

Příspěvekod Supiluliumas » 07.03.2015 01:00

http://supiluliumas.rajce.idnes.cz/3D_t ... teplot.jpg
je tam vidět nekolik spuštění tisku během te hodiny

http://supiluliumas.rajce.idnes.cz/3D_tiskarna#log.jpg
kousek logu kde to končí. External reset jsem zmáčkl já po nějakém čekání
  • 0

Supiluliumas
 
Příspěvky: 97
Registrován: 07.03.2015 00:03
Reputation: 0

Re: Přerušení tisku po prvním obvodu

Příspěvekod Supiluliumas » 07.03.2015 10:17

Po dlouhém nocování jsem to vzdal a šel spát. Ráno moudřejší večera. No tak jsem začal prolézat kde co a našel jsem hodnotu v eeprom OPS operation mode [0=Off,1=Classic,2=Fast] nastavena na 255. Přišlo mi to divné,, když na výběr je pouze 0, 1, 2
Dal jsem nulu a spustil tisk. Tisklo to nepřetržitě. Předchozí problém zmizel.
Tak ted už jenom nastudovat co jsem to vlastně nastavil.
  • 0

Supiluliumas
 
Příspěvky: 97
Registrován: 07.03.2015 00:03
Reputation: 0

Re: Přerušení tisku po prvním obvodu

Příspěvekod Rebel » 07.03.2015 11:46

Stahl si nejakou starsi verzi FW. Zacal bych tim, dat tam aspon toto http://www.jrc.cz/3dsoubory/Repetier_RI ... CD_JRC.zip
Podle grafu teplot to evidentne spatne reguluje teploty, ale nema cenu ladit FW v 83, ktery tam mas ted.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3338
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 100
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Přerušení tisku po prvním obvodu

Příspěvekod Supiluliumas » 07.03.2015 12:06

Oukej dam tam co jsi napsal. Dik. Momentalne mi to tiskne kalibracni kosticku. Proste muj prvni tisk tak jsem happy.
  • 0

Supiluliumas
 
Příspěvky: 97
Registrován: 07.03.2015 00:03
Reputation: 0

Re: Přerušení tisku po prvním obvodu

Příspěvekod Rebel » 07.03.2015 12:08

tak pokud to tiskne, menit to nemusis, ale oprava tim parametrem co si zmenil se mi zda dost podezrela :D
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3338
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 100
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Přerušení tisku po prvním obvodu

Příspěvekod Supiluliumas » 07.03.2015 12:21

Kostka hotová. Jeden roh se odlepil. Jinak pěkné. Budu laborovat a tunit. Zatím díky.
  • 0

Supiluliumas
 
Příspěvky: 97
Registrován: 07.03.2015 00:03
Reputation: 0

Re: Přerušení tisku po prvním obvodu

Příspěvekod Supiluliumas » 29.03.2015 16:21

Kolik mám nastavit max volume per second (v základu je nastaveno 12mm3/s) v repetieru - nastavení tiskárny- extruder, aby jsem dosahoval vyších rychlostí tisku? Kolik nastavujete vy?
Trysku mám 0,4 a tisknu vrstvu 0,3.
  • 0

Supiluliumas
 
Příspěvky: 97
Registrován: 07.03.2015 00:03
Reputation: 0

Re: Přerušení tisku po prvním obvodu

Příspěvekod Rebel » 29.03.2015 17:19

Tato volba nema nic spolecneho s tiskem, ta nastavuje pouze limity pro rucni ovladani extruderu atd. Rychlosti vlastniho tisku musis nastavit ve slic3r ci Cura, podle toho cim slicujes.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3338
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 100
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Přerušení tisku po prvním obvodu

Příspěvekod Supiluliumas » 29.03.2015 17:31

Hm to je divné. Tak potom nevím proč mi to nechce tisknout rychleji i když mám nastavené rychlosti dost vysoko. Pokud manuálně snížím při tisku "průtok plastu" tak to začne jezdit rychleji. Tak jsem z toho usoudil že to podává málo plastu. Jenže jak ho donutit aby dával více? Nějaké omezení motoru extruderu? Je tam něco takového?

EDIT: V nastavení EEPROM jsem našel Ext.1 max feed rate mm/s 1, a Ext.1 start feedrate mm/s 1. Ty jedničky jsou asi málo ne?
  • 0

Supiluliumas
 
Příspěvky: 97
Registrován: 07.03.2015 00:03
Reputation: 0

Re: Přerušení tisku po prvním obvodu

Příspěvekod Rebel » 29.03.2015 18:19

Jo, ten max. feed... bude prroblem. Zkus to podle teto EEPROM
EEPROM_RII.JPG
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3338
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 100
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Přerušení tisku po prvním obvodu

Příspěvekod Supiluliumas » 29.03.2015 19:11

Ano, bylo to tím. Díky. Jsem netušil jaké fofry to je schopno.
  • 0

Supiluliumas
 
Příspěvky: 97
Registrován: 07.03.2015 00:03
Reputation: 0

Re: Přerušení tisku po prvním obvodu

Příspěvekod Rebel » 29.03.2015 19:14

no, naimportoval jsem tu eeprom do virtualni tiskarny v repetieru a ty popisy jsou trochu jine, nez jso uve FW. hlavne co se tyce jednotek. u tech feedrate jsou ve FW mm/s a ne mm/min.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3338
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 100
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Přerušení tisku po prvním obvodu

Příspěvekod Supiluliumas » 29.03.2015 19:46

Ano jednotky s tvým obrázkem nesedí, ale přepočítal jsem těch 1200 mm/min na 20 mm/s a jezdí mi to jako drak. Dělal jsem dětem křižovatku na vláčky 5 hodin. A teď jsem začal s výhybkou a má to být do hodinky hotové.
  • 0

Supiluliumas
 
Příspěvky: 97
Registrován: 07.03.2015 00:03
Reputation: 0

Další

Zpět na Repetier

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník