nefunkční připojená tiskárna

nefunkční připojená tiskárna

Příspěvekod ruza » 05.02.2015 15:03

při připojení tiskárny se mi v logu objeví:"No start signal detected - forcing start" a repetier host (1.0.6) hlásí 1 čekající příkaz.
Z SD karty netiskne osy se hýbou ale extruder netlačí filament
FW ardurina Repetier_RII_91_V8_full_GLCD_JRC
nevíte kde může být zakopaný pes?
  • 0

ruza
 
Příspěvky: 25
Images: 1
Registrován: 15.11.2014 14:47
Reputation: 0

Re: nefunkční připojená tiskárna

Příspěvekod ruza » 05.02.2015 18:05

už jsem zkusil přeinstalaci ovladačů ale nic. je to divné předtím tiskárna normálně fungovala.
repetier host nenačte hotbed, ale na display tiskárny jsou teploty v pořádku. i při spuštění tisku z SD se podložka i extruder ohřejí. ovšem zase extruder netlačí filament.

log po startu repetier hostu a připojení tiskárny:
Kód: Vybrat vše
17:00:16.859 : OpenGL version:3.1.0 - Build 9.17.10.3347
17:00:16.859 : OpenGL extensions:GL_EXT_blend_minmax GL_EXT_blend_subtract GL_EXT_blend_color GL_EXT_abgr GL_EXT_texture3D GL_EXT_clip_volume_hint GL_EXT_compiled_vertex_array GL_SGIS_texture_edge_clamp GL_SGIS_generate_mipmap GL_EXT_draw_range_elements GL_SGIS_texture_lod GL_EXT_rescale_normal GL_EXT_packed_pixels GL_EXT_texture_edge_clamp GL_EXT_separate_specular_color GL_ARB_multitexture GL_EXT_texture_env_combine GL_EXT_bgra GL_EXT_blend_func_separate GL_EXT_secondary_color GL_EXT_fog_coord GL_EXT_texture_env_add GL_ARB_texture_cube_map GL_ARB_transpose_matrix GL_ARB_texture_env_add GL_IBM_texture_mirrored_repeat GL_EXT_multi_draw_arrays GL_NV_blend_square GL_ARB_texture_compression GL_3DFX_texture_compression_FXT1 GL_EXT_texture_filter_anisotropic GL_ARB_texture_border_clamp GL_ARB_point_parameters GL_ARB_texture_env_combine GL_ARB_texture_env_dot3 GL_ARB_texture_env_crossbar GL_EXT_texture_compression_s3tc GL_ARB_shadow GL_ARB_window_pos GL_EXT_shadow_funcs GL_EXT_stencil_wrap GL_ARB_vertex_program GL_EXT_texture_rectangle GL_ARB_fragment_program GL_EXT_stencil_two_side GL_ATI_separate_stencil GL_ARB_vertex_buffer_object GL_EXT_texture_lod_bias GL_ARB_occlusion_query GL_ARB_fragment_shader GL_ARB_shader_objects GL_ARB_shading_language_100 GL_ARB_texture_non_power_of_two GL_ARB_vertex_shader GL_NV_texgen_reflection GL_ARB_point_sprite GL_ARB_fragment_program_shadow GL_EXT_blend_equation_separate GL_ARB_depth_texture GL_ARB_texture_rectangle GL_ARB_draw_buffers GL_ARB_color_buffer_float GL_ARB_half_float_pixel GL_ARB_texture_float GL_ARB_pixel_buffer_object GL_EXT_framebuffer_object GL_ARB_draw_instanced GL_ARB_half_float_vertex GL_ARB_occlusion_query2 GL_EXT_draw_buffers2 GL_WIN_swap_hint GL_EXT_texture_sRGB GL_ARB_multisample GL_EXT_packed_float GL_EXT_texture_shared_exponent GL_ARB_texture_rg GL_ARB_texture_compression_rgtc GL_NV_conditional_render GL_EXT_texture_swizzle GL_ARB_sync GL_ARB_framebuffer_sRGB GL_EXT_packed_depth_stencil GL_ARB_depth_buffer_float GL_EXT_transform_feedback GL_EXT_framebuffer_blit GL_EXT_framebuffer_multisample GL_ARB_framebuffer_object GL_EXT_texture_array GL_EXT_texture_integer GL_ARB_map_buffer_range GL_EXT_texture_snorm GL_INTEL_performance_queries GL_ARB_copy_buffer GL_ARB_sampler_objects GL_NV_primitive_restart GL_ARB_seamless_cube_map GL_ARB_uniform_buffer_object GL_ARB_depth_clamp GL_ARB_vertex_array_bgra GL_ARB_shader_bit_encoding GL_ARB_draw_buffers_blend GL_ARB_texture_query_lod GL_ARB_explicit_attrib_location GL_ARB_draw_elements_base_vertex GL_ARB_instanced_arrays GL_ARB_fragment_coord_conventions GL_EXT_gpu_program_parameters GL_ARB_texture_buffer_object_rgb32 GL_ARB_compatibility GL_ARB_texture_rgb10_a2ui GL_ARB_vertex_type_2_10_10_10_rev GL_ARB_timer_query GL_INTEL_map_texture GL_ARB_vertex_array_object GL_ARB_provoking_vertex
17:00:16.859 : OpenGL renderer:Intel(R) HD Graphics 3000
17:00:16.859 : Using fast VBOs for rendering is possible
17:00:31.448 : No start signal detected - forcing start
17:00:31.511 : N1 M110 *2
17:00:31.511 : N1 M110 *2
17:00:31.511 : N2 M115 *4
17:00:31.511 : N3 M105 *4
17:00:31.511 : N4 M114 *3
17:00:31.511 : N5 M111 S6 *66
17:00:31.526 : N6 T0 *28
17:00:31.526 : N7 M20 *54
17:00:31.526 : N8 M80 *51
17:00:31.526 : N9 M105 *14
  • 0

ruza
 
Příspěvky: 25
Images: 1
Registrován: 15.11.2014 14:47
Reputation: 0

Re: nefunkční připojená tiskárna

Příspěvekod Rebel » 05.02.2015 18:46

jednoduse receno ten repetier se ti vubec s tiskarnou totiz nespoji.
Mas vybrany spravny port v Repetier-Host?
Mas dobre komunikacni rychlosti ve FW i v Repetier-host ?
Ve spravci zarizeni se ti to tvari jako COM port bez chyby ?
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3624
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 101
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: nefunkční připojená tiskárna

Příspěvekod oscar » 05.02.2015 20:53

  • 0

.... večer se přezujou, hodinu frézujou ....
oscar
 
Příspěvky: 731
Images: 4
Registrován: 16.06.2014 20:51
Bydliště: Perníkovice
Reputation: 10
Jen tak dál :)

Re: nefunkční připojená tiskárna

Příspěvekod ruza » 05.02.2015 23:31

Rebel píše:jednoduse receno ten repetier se ti vubec s tiskarnou totiz nespoji.
Mas vybrany spravny port v Repetier-Host?
Mas dobre komunikacni rychlosti ve FW i v Repetier-host ?
Ve spravci zarizeni se ti to tvari jako COM port bez chyby ?


zkouším do ardurina nahrát znova fw. ve správci zařízení jej mám jako com3 s rychlostí 9600 a "zařízení pracuje správně". když dám do ardurina nahrát nějaký fw aˇna rebela nebo některý z předinstalované nabídky tak ardurino v logu hlásí:
Kód: Vybrat vše
Binary sketch size: 4 126 bytes (of a 258 048 byte maximum)
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_getsync(): timeout communicating with programmer


na ardurinu trvale svítí led on a aref. žádná jiná dioda ani neblikne
  • 0

ruza
 
Příspěvky: 25
Images: 1
Registrován: 15.11.2014 14:47
Reputation: 0

Re: nefunkční připojená tiskárna

Příspěvekod Rebel » 06.02.2015 00:29

Podle me se tam snazis nacpat bootloader, misto sketche.

Mas vybranou spravnou desku v Arduino-IDE - Arduino Mega 2560?
Spravny port v Arduino-IDE?
Mackas pro nahrani ten spravny cudlik ?
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3624
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 101
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: nefunkční připojená tiskárna

Příspěvekod ruza » 06.02.2015 09:34

tak krok po kroku

v ardurinu otevřu soubor Repetier_RII_91_V8_full_GLCD.ino
vyberu ardurino mega a příslušný com (v nabídce mám jen jeden)
pak kliknu na šipku upload, proběhne compilace a po chvíli uploadování se zobrazí log s timeouty viz příspěvek víše.

už jsem zkoušel i jiné pc ale problém stále stejný
  • 0

ruza
 
Příspěvky: 25
Images: 1
Registrován: 15.11.2014 14:47
Reputation: 0

Re: nefunkční připojená tiskárna

Příspěvekod Rebel » 06.02.2015 09:52

Pokud tedy delas vse spravne, tak to vypada jako by byl v Arduinu poskozen bootloader, nebo je vadny USB/Serial prevodnik, nebo nejaky studenak, buh vi co, muze toho byt vice.
Pokud mas jine jeste arduino, muzes se ho pokusit prehrat. Pokud ne, tak reklamace a nebo mi ho posli, mrknu se na to.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3624
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 101
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: nefunkční připojená tiskárna

Příspěvekod Mirec » 06.02.2015 15:43

V prvom rade si najprv v správcovi zariadení zmeň pri tom com3 porte rýchlosť na 115200. Potom pokračuj ďalej s nahrávaním.
  • 0

REBEL II - Arduino Mega 2560 + RAMPS 1.4
Mirec
 
Příspěvky: 187
Images: 1
Registrován: 03.02.2014 20:47
Reputation: 0

Re: nefunkční připojená tiskárna

Příspěvekod ruza » 06.02.2015 16:25

zkusil jsem jiné arduino a to šlape. takže je nejspíše chyba někde v arduinu.
  • 0

ruza
 
Příspěvky: 25
Images: 1
Registrován: 15.11.2014 14:47
Reputation: 0

Re: nefunkční připojená tiskárna

Příspěvekod smekac » 23.01.2016 11:34

Pomůže připojení přes napájený USB hub. Taky jsem řešil tento problém.
  • 0

smekac
 
Příspěvky: 12
Registrován: 05.12.2015 15:34
Reputation: 0


Zpět na Repetier-host-server-fw

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník