Čas tisku na displeji

Čas tisku na displeji

Příspěvekod Tony3 » 08.04.2017 18:40

Ahoj,

je možné nějak upravit firmware Repetieru tak aby při tisku s SD karty na displeji byl zbývající čas tisku a ne procenta?

Dík
  • 0

Tony3
 
Příspěvky: 58
Registrován: 13.04.2016 14:34
Reputation: 0

Re: Čas tisku na displeji

Příspěvekod oscar » 10.04.2017 08:31

No, věc je trosku slozitejsi

1. Procenta zobrazena behem tisku se odvijeji od pomeru nactenych bajtu vuci delce souboru. Tj, pokud budete tisknout neco co obsahuje dlouhe pojezdy versus kratounke oblouky, uvidite jak to keca.

2. Asi by se dal FW upravit tak aby nacetl celkovou dobu tisku z gkodu a tu potom dekrementoval a ukazoval zbytek. Ale:

IMHO neni specifikovano jak to tam jaky slicer dava, pokud vubec

Simplify vidim
; Build time: 1 hour 5 minutes

Slicer nevidim u sve (stare) verze nic. Zkuste napsat do vedlejsiho tematu Vojtovi jestli by to umel s nejakou presnosti pocitat a ukladat pri slicovani.

Jako tretit variantu vidim radkovou utilitku ktera soubory v adresari proskenuje a cas dopocita a vlozi do gkodu.
  • 0

.... večer se přezujou, hodinu frézujou ....
oscar
 
Příspěvky: 731
Images: 4
Registrován: 16.06.2014 20:51
Bydliště: Perníkovice
Reputation: 10
Jen tak dál :)

Re: Čas tisku na displeji

Příspěvekod Tony3 » 10.04.2017 12:03

Když tu píšeš o Simplify a o Sliceru tak je to závislé i na slicerovacím programu?
Nemohu to teď najít ale viděl jsem na google nějaké fotky displeje při tisku a ukazoval přímo čas...
  • 0

Tony3
 
Příspěvky: 58
Registrován: 13.04.2016 14:34
Reputation: 0

Re: Čas tisku na displeji

Příspěvekod medapeta » 10.04.2017 12:19

Ukazuje čas, pokud před tím je například Repetier Server na Raspberry a je to tak v něm nastavené.
  • 0

Dobroser = člověk, který se snaží obohatit společnost zdánlivým konáním dobra.
Nemám rád dobrosery, zvášť ty z pod Tater, kterých se na českých diskusních forech vyrojilo jak masařek na kravinci .
medapeta
 
Příspěvky: 1453
Images: 57
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Praha
Reputation: 4
Jen tak dál :)

Re: Čas tisku na displeji

Příspěvekod oscar » 10.04.2017 12:31

Tony3 píše:Když tu píšeš o Simplify a o Sliceru tak je to závislé i na slicerovacím programu?
Nemohu to teď najít ale viděl jsem na google nějaké fotky displeje při tisku a ukazoval přímo čas...


Ten slicer do gkodu spocita celkovy cas.
Variantu kdy to bude jednim pruchodem souborem navic pocitat vlastni atmega nejak nechci uvazovat.
  • 0

.... večer se přezujou, hodinu frézujou ....
oscar
 
Příspěvky: 731
Images: 4
Registrován: 16.06.2014 20:51
Bydliště: Perníkovice
Reputation: 10
Jen tak dál :)

Re: Čas tisku na displeji

Příspěvekod Rebel » 10.04.2017 12:39

no co, nez by se natopil BED, tak by to treba atmega schroustala taky :D napasujes k ni v nejhorsim vic ramky a druhy jadro a je to :D :D :D
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3390
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 100
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Čas tisku na displeji

Příspěvekod peca » 10.04.2017 12:47

po chvilce "guglení" jsem vygugloval toto: remaining print time in hh:mm instead of %!?. Tam se odpovídá: "Progress is done by host if printing from host via M117" (Postup dělá hostitel přes M117, pokud se tiskne z hostitele). Dohledal jsem si, že M117 (Display Message) by měl zobrazit zadanou zprávu ve stavovém řádku připojeného displeje. Jak se s tím popere ten který FW, toť otázka.
Co je podstatné - teoreticky by bylo možné, aby slicer do fajlu s G-kódem vložil v zadaných intervalech předpokládaný zbývající čas právě pomocí M117. Dokážu si představit i jinou utilitku, která by podle zadaných parametrů čas uměla spočítat, g-kód upravit a vložit podle zbývajícího času třeba každých 5 minut a poslení čtvrthodinu třeba po 1 minutě...
Nějaký dobrovolník? :D
---
Když na to přijde, tak ta úprava souboru bude malina. Ale jak se nějak rozumně spočítá ta doba tisku fakt netuším. :roll:
  • 0

peca
 
Příspěvky: 206
Registrován: 01.09.2015 17:30
Bydliště: Jičín
Reputation: 0

Re: Čas tisku na displeji

Příspěvekod oscar » 10.04.2017 13:52

u te prvni varianty - musis mit nadrizeny system. (coz mozna orange bude resit)
u te druhe - obcas tisknu i na mene ci vice procent rychlosti nez 100 - bude to kecat :)
  • 0

.... večer se přezujou, hodinu frézujou ....
oscar
 
Příspěvky: 731
Images: 4
Registrován: 16.06.2014 20:51
Bydliště: Perníkovice
Reputation: 10
Jen tak dál :)

Re: Čas tisku na displeji

Příspěvekod peca » 10.04.2017 13:59

To první je jasný, dával jsem to jenom jako zdroj informace.
To druhé je holt vlastnost. Vydělit zbývající čas procentem rychlosti tisku už musí zvládnout obsluha sama :)
Našel jsem nějaký webový prohlížeč g-kódu (open source), který umí předpokládaný čas tisku spočítat. Třeba, až konečně budu tisknout, se mi bude chtít se tím zabývat...
  • 0

peca
 
Příspěvky: 206
Registrován: 01.09.2015 17:30
Bydliště: Jičín
Reputation: 0

Re: Čas tisku na displeji

Příspěvekod oscar » 10.04.2017 14:47

kdyz mi napisete fci ktera spocte cas behu g-kodu - vcetne akceleraci, nekam to zapojime :)
  • 0

.... večer se přezujou, hodinu frézujou ....
oscar
 
Příspěvky: 731
Images: 4
Registrován: 16.06.2014 20:51
Bydliště: Perníkovice
Reputation: 10
Jen tak dál :)

Re: Čas tisku na displeji

Příspěvekod Remet » 10.04.2017 17:00

peca: Tak treba Repetier si s M117 poradi celkem snadno...
Kód: Vybrat vše
      case 117: // M117 message to lcd
            if(com->hasString()) {
                UI_STATUS_UPD_RAM(com->text);
            }
            break;
  • 0

Rebel II (Marlin 1.1.0) - uz tiskne, ale bude potreba krapet poladit
OpenSCAD
Remet
 
Příspěvky: 156
Registrován: 14.02.2017 00:00
Bydliště: Praha
Reputation: 0

Re: Čas tisku na displeji

Příspěvekod Tony3 » 20.04.2017 21:16

Teď jsem si všiml že když tisknu z PC tak to zobrazuje čas.
To je tím že to Repetier-Host počítá posílá přes displej?
  • 0

Tony3
 
Příspěvky: 58
Registrován: 13.04.2016 14:34
Reputation: 0

Re: Čas tisku na displeji

Příspěvekod Rebel » 20.04.2017 21:30

ano
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3390
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 100
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D


Zpět na Repetier

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník