Extruder se nechce automaticky nahřát

Extruder se nechce automaticky nahřát

Příspěvekod mig01 » 17.10.2016 14:34

Od nějaké doby mi nefunguje následující: spustím Repetier host, natáhnu objekt, naslicuji (Slic3r) a když spustím tisk tak se začne nahřívat HB, ale nahřívání extruderu se nespustí (ani po nahřátí HB). Musím nahřívání extruderu spustit ručně... Nesetkal se s tím někdo?
  • 0

mig01
 
Příspěvky: 89
Registrován: 04.08.2015 13:18
Reputation: 0

Re: Extruder se nechce automaticky nahřát

Příspěvekod oscar » 17.10.2016 15:23

a co rika gkod?
  • 0

.... večer se přezujou, hodinu frézujou ....
oscar
 
Příspěvky: 731
Images: 4
Registrován: 16.06.2014 20:51
Bydliště: Perníkovice
Reputation: 10
Jen tak dál :)

Re: Extruder se nechce automaticky nahřát

Příspěvekod zemciko » 17.10.2016 15:48

Podívej se do programu co tam máš nastavené jestli je tam někde M104 S.... nebo M109 S..., jestli ne tak máš něco odškrtlé blbě ve sliceru...
Jinak já zapínám předehřev tiskárny když ji pustím a pak natahuji program, ušetřím tím nějakou minutku času.
  • 0

zemciko
 
Příspěvky: 1228
Images: 9
Registrován: 09.05.2015 13:43
Reputation: 0

Re: Extruder se nechce automaticky nahřát

Příspěvekod mig01 » 18.10.2016 23:53

G-kód začíná následovně:

Kód: Vybrat vše
M190 S100
G28
M116
G1 Z5 F5000


Přičemž počínaje G28 už je můj kód ze Slic3ru - Start G-code. Takže tam Slic3r nevloží g-kód na zahřátí extruderu... Ale nevím co jsem kde zvrtal.

Edit: možná už to mám. Vložit ve Slic3ru do start kódu M109 S[first_layer_temperature]?
  • 0

mig01
 
Příspěvky: 89
Registrován: 04.08.2015 13:18
Reputation: 0

Re: Extruder se nechce automaticky nahřát

Příspěvekod oscar » 19.10.2016 08:52

to spis ne.
co zkusit sem dat celej gkod?
tam je totiz opis nastaveni sliceru

Kód: Vybrat vše
;filament used = 5895.2mm (14.2cm3)

; avoid_crossing_perimeters = 0
; bed_shape = 0x0,200x0,200x200,0x200
; bed_temperature = 100
; before_layer_gcode =
; bridge_acceleration = 0
; bridge_fan_speed = 100
; brim_width = 0
; complete_objects = 0
; cooling = 0
; default_acceleration = 0
; disable_fan_first_layers = 1
; duplicate_distance = 6
; end_gcode = M104 S0 ; turn off temperature\nM190 S0 ; turn off bed\nG01 X0 F1000 ; home X axis\nM84     ; disable motors\n
; extruder_clearance_height = 20
; extruder_clearance_radius = 20
; extruder_offset = 0x0
; extrusion_axis = E
; extrusion_multiplier = 1
; fan_always_on = 0
; fan_below_layer_time = 60
; filament_colour = #FFFFFF
; filament_diameter = 1.75
; first_layer_acceleration = 0
; first_layer_bed_temperature = 110
; first_layer_extrusion_width = 200%
; first_layer_speed = 35
; first_layer_temperature = 250
; gcode_arcs = 0
; gcode_comments = 0
; gcode_flavor = reprap
; infill_acceleration = 0
; infill_first = 0
; layer_gcode =
; max_fan_speed = 100
; max_print_speed = 80
; max_volumetric_speed = 0
; min_fan_speed = 35
; min_print_speed = 10
; min_skirt_length = 25
; notes =
; nozzle_diameter = 0.4
; only_retract_when_crossing_perimeters = 1
; ooze_prevention = 0
; output_filename_format = [input_filename_base].gcode
; perimeter_acceleration = 0
; post_process =
; pressure_advance = 0
; resolution = 0
; retract_before_travel = 2
; retract_layer_change = 1
; retract_length = 1
; retract_length_toolchange = 10
; retract_lift = 0.3
; retract_restart_extra = 0
; retract_restart_extra_toolchange = 0
; retract_speed = 50
; skirt_distance = 1
; skirt_height = 1
; skirts = 1
; slowdown_below_layer_time = 30
; spiral_vase = 0
; standby_temperature_delta = -5
; start_gcode = G28 ; home all axes\nG1 Z5 F100 ; lift nozzle\n
; temperature = 235
; threads = 2
; toolchange_gcode =
; travel_speed = 250
; use_firmware_retraction = 0
; use_relative_e_distances = 0
; use_volumetric_e = 0
; vibration_limit = 0
; wipe = 0
; z_offset = 0
; dont_support_bridges = 1
; extrusion_width = 0
; first_layer_height = 0.3
; infill_only_where_needed = 0
; interface_shells = 0
; layer_height = 0.3
; raft_layers = 0
; seam_position = aligned
; support_material = 0
; support_material_angle = 0
; support_material_contact_distance = 0.2
; support_material_enforce_layers = 0
; support_material_extruder = 1
; support_material_extrusion_width = 0
; support_material_interface_extruder = 1
; support_material_interface_layers = 3
; support_material_interface_spacing = 0
; support_material_interface_speed = 100%
; support_material_pattern = pillars
; support_material_spacing = 4
; support_material_speed = 60
; support_material_threshold = 0
; xy_size_compensation = 0
; bottom_solid_layers = 4
; bridge_flow_ratio = 1
; bridge_speed = 65
; external_fill_pattern = rectilinear
; external_perimeter_extrusion_width = 0
; external_perimeter_speed = 40
; external_perimeters_first = 0
; extra_perimeters = 1
; fill_angle = 45
; fill_density = 25%
; fill_pattern = rectilinear
; gap_fill_speed = 20
; infill_every_layers = 1
; infill_extruder = 1
; infill_extrusion_width = 135%
; infill_overlap = 15%
; infill_speed = 130
; overhangs = 1
; perimeter_extruder = 1
; perimeter_extrusion_width = 98%
; perimeter_speed = 90
; perimeters = 3
; small_perimeter_speed = 40
; solid_infill_below_area = 70
; solid_infill_every_layers = 0
; solid_infill_extruder = 1
; solid_infill_extrusion_width = 92%
; solid_infill_speed = 90
; thin_walls = 1
; top_infill_extrusion_width = 85%
; top_solid_infill_speed = 60
; top_solid_layers = 4


first_layer_bed_temperature = 110
  • 0

.... večer se přezujou, hodinu frézujou ....
oscar
 
Příspěvky: 731
Images: 4
Registrován: 16.06.2014 20:51
Bydliště: Perníkovice
Reputation: 10
Jen tak dál :)

Re: Extruder se nechce automaticky nahřát

Příspěvekod mig01 » 20.10.2016 09:28

oskar: vyřešeno, ve start kódu chyběl řádek M109 S[first_layer_temperature]. Teď už to funguje.
  • 0

mig01
 
Příspěvky: 89
Registrován: 04.08.2015 13:18
Reputation: 0

Re: Extruder se nechce automaticky nahřát

Příspěvekod Rebel » 20.10.2016 10:42

nechybel, normalne tam neni potreba, mas nekde neco blbe nastavenyho jinde.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3624
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 101
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Extruder se nechce automaticky nahřát

Příspěvekod mig01 » 24.10.2016 09:18

Hmm, ještě jednou se na to podívám až bude čas. Zatím je to vyřešení takto. Teď jsem to zkoušel na jiném PC a tam se mi ty dva g-kody pro ohřev vygenerují bez toho aniž bych je měl ve start kódu. Tak porovnám nastavení. Zatím díky.
  • 0

mig01
 
Příspěvky: 89
Registrován: 04.08.2015 13:18
Reputation: 0


Zpět na Repetier-host-server-fw

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník