grafika teploty

grafika teploty

Příspěvekod samorost » 03.01.2017 16:40

koupil jsem z druhe ruky Rebel 3 /3D a nefunguje mi zobrazovani teploty v Repetier Host 1.6.2.
Da se zapnout ohrev extruderu z Repetieru a ten se ohriva, ale nezobrazuje.
Hot bed ukazuje spolehlive a da se ovladat jak z displeje, tak z programu.
---
Po urcite dobe se v programu ohrev extruderu vypne a uz se neda zapnout.
---
V logu/vypisu se ukazuji teploty spravne, ale neni to videt na grafike.
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
samorost
 
Příspěvky: 13
Registrován: 30.12.2016 15:14
Reputation: 0

Re: grafika teploty

Příspěvekod Rebel » 03.01.2017 17:06

V nastaveni tiskarny v hostovi jsou 2 extrudery ?
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3043
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 20

Re: grafika teploty

Příspěvekod samorost » 03.01.2017 19:43

nemam problem zapnout oba dva, ale ani jeden neukazuje teplotu na obrazovke.
Manualni rizeni pres lokalni display je v poradku.
  • 0

samorost
 
Příspěvky: 13
Registrován: 30.12.2016 15:14
Reputation: 0

Re: grafika teploty

Příspěvekod smitec » 03.01.2017 20:24

Změřil bych odpor toho termistoru.
  • 0

smitec
 
Příspěvky: 17
Registrován: 03.10.2016 09:42
Bydliště: Benátky nad Jizerou
Reputation: 0

Re: grafika teploty

Příspěvekod Rebel » 03.01.2017 20:33

samorost píše:nemam problem zapnout oba dva, ale ani jeden neukazuje teplotu na obrazovke.
Manualni rizeni pres lokalni display je v poradku.


posli zacatek logu po pripojeni tiskarny, kde to pise verzi FW atp. co je v tom za FW?
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3043
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 20

Re: grafika teploty

Příspěvekod samorost » 03.01.2017 20:35

to by aj na displeji byl nesmysl. A ten ukazuje spravne.
mas Skype, to by bylo asi rychlejsi ?
---
Zatim jsem neprisel na to, jak to dat do souboru, jdu zkusit laborovat
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
samorost
 
Příspěvky: 13
Registrován: 30.12.2016 15:14
Reputation: 0

Re: grafika teploty

Příspěvekod samorost » 03.01.2017 20:44

odeslane v predchozim prispevku
  • 0

samorost
 
Příspěvky: 13
Registrován: 30.12.2016 15:14
Reputation: 0

Re: grafika teploty

Příspěvekod Rebel » 03.01.2017 21:22

Zks zmenit protokol v nastaveni tiskarny na ASCII, nebo nevim, je to nejaky divny :D
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3043
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 20

Re: grafika teploty

Příspěvekod samorost » 03.01.2017 21:40

uz se s tim mordujem tri dni, to ASCII nepomohlo.
podle mne blbne Repetier, posli nebo dej odkaz na verzi, ktera 100% funguje

janecek3@stonline.sk
  • 0

samorost
 
Příspěvky: 13
Registrován: 30.12.2016 15:14
Reputation: 0

Re: grafika teploty

Příspěvekod Rebel » 03.01.2017 21:59

Ja na RIII nemam megu s RAMPSem, mam DUE s ORR a v ni upravenej fw, takze to ti moc nepomuze. Lidi co maji RIII tu je snad vic, tak nekdo snad helpne. Nebo si ho na webkonfiguratoru repetieru udelej znovu s posledni verzi.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3043
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 20

Re: grafika teploty

Příspěvekod samorost » 04.01.2017 11:09

jsem sice dobry elektronik, ale toto je pro mne absolutne nove.
---
Poprosil bych o nejaky help nebo link na tu rekonfiguraci ??
Uz mne zarazila ta komunikace na 250 000 Baudu, to je uplne mimo standardy UARTu.
  • 0

samorost
 
Příspěvky: 13
Registrován: 30.12.2016 15:14
Reputation: 0

Re: grafika teploty

Příspěvekod Rebel » 04.01.2017 12:24

To tam je nastavene ve FW? Pokud u toho je LCD, tak v menu Konfigurace bych to urcite zmenil na neco normalniho a v hostovi take.
Jinak konfigurator je zde https://www.repetier.com/firmware/v092/ , myslim si, ze by to i laik mohl dat a pokud bude problem, staci sem dat konfiguracni soubor a mrknem se na to.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3043
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 20

Re: grafika teploty

Příspěvekod samorost » 04.01.2017 13:52

nainstaloval jsem Repetier 1.6.0 a zacalo to ukazovat tu grafiku.
---
Takze ted jdu nastavovat vsechny koty a dorazy.
  • 0

samorost
 
Příspěvky: 13
Registrován: 30.12.2016 15:14
Reputation: 0

Re: grafika teploty

Příspěvekod samorost » 04.01.2017 14:46

takze jsem neco vytlacil, pochopitelne se to hned urhlo ;-)
mam nejakou extremne tenkou trysku, odhadujem 0,2 mm.
mam dojem, ze to bude beh na hodne dlouhou trat.
---
co znamenaji ty cislice pod manualnim ovladanim ??
  • 0

samorost
 
Příspěvky: 13
Registrován: 30.12.2016 15:14
Reputation: 0

Re: grafika teploty

Příspěvekod Otomar » 04.01.2017 15:04

co znamenaji ty cislice pod manualnim ovladanim ??


Dají se tím spouštět předdefinovaný scripty, ty se editují v kartě preview a g-code editor.
  • 0

Otomar
 
Příspěvky: 435
Images: 0
Registrován: 20.12.2014 11:24
Reputation: 0

Další

Zpět na Repetier

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron