Vytisknuti dílů na HyperCube tiskárnu

Poptávky 3D tisku, workshopů atd.

Vytisknuti dílů na HyperCube tiskárnu

Příspěvekod BeranekCZ » 11.01.2017 14:44

Zdravím. Hledám někoho, kdo by byl schopný vytisknout díly na tuto tiskarnu http://www.thingiverse.com/thing:1752766. Nejlepe z PETG.

Pokud by se nasel nekdo v okoli Hradce Králové nebo Pardubic, tak bych si pro to i dojel a nemusela by se řešit pošta.

EDIT:
Print settings:
3 Perimeters
3 top/bottom layers
0.25mm layer height (or better)
50% infill
Naposledy upravil BeranekCZ dne 12.01.2017 16:11, celkově upraveno 1
BeranekCZ
 
Příspěvky: 3
Registrován: 04.11.2016 13:01
Reputation: 0

Re: Vytisknuti dílů na HyperCube tiskárnu

Příspěvekod neilz » 11.01.2017 18:48

off topic
ne ze bych te chtel odrazovat ale ty s tou tiskarnou mas nejake zkusenosti ? co koukam na tu konstrukci tak dle fotek se to zda jako dost silny navrharsky selhani, ten stolek je drzenej jen na dvou tycich na jedny strane a pak je tam prez 20cm dlouha paka, vzdyt to musi mit mezi vrstvama vuli jako prase

dle miho rychliho pohledu to vzivote nemuze ani z 1/10 dosahnout kvality tisku jako rebel a mozna to vyjde jeste draz :-/
neilz
 
Příspěvky: 46
Registrován: 14.03.2015 03:31
Reputation: 0

Re: Vytisknuti dílů na HyperCube tiskárnu

Příspěvekod fdd1222 » 11.01.2017 19:27

Ja ted stavim podobnou koncepci, po letmem vypoctu pruhybu jsem zvolil prumer tyci 20mm pri delce 400mm :-)
Je ale pravdou ze mam trochu masivnejsi stolek.

Na pohled to tisknout hur vubec nemusi, jen to urcite nebude drzet geometrii vyssich modelu.
Ale u nejakych figurek nebo vazicek to vadit vubec nebude.
fdd1222
 
Příspěvky: 65
Registrován: 12.11.2016 19:59
Reputation: 0

Re: Vytisknuti dílů na HyperCube tiskárnu

Příspěvekod lubosh » 11.01.2017 20:54

Ta konstrukce se mi líbí už hodně dlouho, ale některé prvky bych si určitě předělal. Jednak již zmiňovanou osu Z bych viděl na dva trapézy a ložiska po obou stranách, není žádný důvod to dělat takto. A Core XY podporuje Marlin i Repetier, ale to se dělá hlavně kvůli vysoké rychlosti tisku, pak je lepší použít bowden, a ne direct extruder.
Nicméně rychlost tisku je často dotazovaná věc, a mnoho nováčků na ni slyší. Podle mne Rebel II. s trapézama a pár vylepšeníčkama tiskne výtečně, viz mé obrázky zde: http://www.thingiverse.com/make:286233
Jediný větší přínos této konstrukce vidím v tom, že tištěný objekt nelítá sem a tam po ose Y, a dá se hezky natáčet časosběrné video.
lubosh
 
Příspěvky: 396
Registrován: 19.11.2014 16:42
Bydliště: Praha 10
Reputation: 3

Re: Vytisknuti dílů na HyperCube tiskárnu

Příspěvekod neilz » 11.01.2017 21:23

jo na takove ty figurky a nejake kravinky tohle ulozeni bude stacit ale na neco presnejsiho ani nahodou, skoro bych se vsadil ze s tema tycema co tam sou to bude rovina na konci tak o milimetr nemin niz nez u trapez a pujde to pekne do oblouku

na tvoje vyticky sem koukal a vypadaj fakt luxusne, kdyz sem stavel rebela tak sem si taky vsiml par veci ktere by chteli rozhodne doladit, jake upravy si na rebelovy delal ? trapezy tam dam casem urcite, ty zavitovky alespon co mam ja sou fakt tragedie, projel sem di je matkou pekne rucne a na nekterejch mistech byl potreba pomalu klic abych matku pootocil dal a na nekterejch sem ji roztocil ze jela centak dolu rotaci a takhle pekne na stridacku nekolikrat, to je fakt nouzovka
neilz
 
Příspěvky: 46
Registrován: 14.03.2015 03:31
Reputation: 0

Re: Vytisknuti dílů na HyperCube tiskárnu

Příspěvekod lubosh » 12.01.2017 10:03

lubosh
 
Příspěvky: 396
Registrován: 19.11.2014 16:42
Bydliště: Praha 10
Reputation: 3

Re: Vytisknuti dílů na HyperCube tiskárnu

Příspěvekod BeranekCZ » 12.01.2017 10:22

Bowden tam je pouzit. Viz videa, ktera tam jsou. A ano, to ze je stolek ulozen na jedne strane vim, a taky se mi to moc nelibi. Ale to si mam v planu casem vylepsit az mi to bude tisknout. On to v jednom videu uz taky resi, ze da alespon ty loziska na jine misto. A ty nosne tyce bych chtel spise 10mm nez 8...ale to taky casem. A podle jeho videi by to pro zacatek melo stacit a pak si snad vylepseni budu delat sam.

Rad bych to pak mozna i uzavrel kvuli drzeni stabilnejsi teploty. A mozna i pridelal laser (tam se taky hodi mit moznost dat bocnice a mit krabici).

A pokud to v zaveru bude spatne, tak elektroniku a profily uz mit budu a prestavim to jen na rebela II.b :)
BeranekCZ
 
Příspěvky: 3
Registrován: 04.11.2016 13:01
Reputation: 0


Zpět na Poptávky

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník