ORRAMPS V1.0-1.2 pro DUE

Re: ORRAMPS V1.0-1.2 pro DUE

Příspěvekod hanysl » 28.11.2015 11:04

Rád bych pak celý set, jak jsem četl, cena bude lepší než stojí Rambo mini od Průši. Ta deska co mám od tebe šlape celkem slušně, sice jsem tam udělal nějaký studeňák a musel jsem ho hledat ale osazená deska by byla paráda. Přeji hodně sdaru.
  • 0

Rebel II.b single Z motor.
hanysl
 
Příspěvky: 254
Registrován: 08.01.2014 22:03
Bydliště: Šenov u Ostravy
Reputation: 0

Re: ORRAMPS V1.0-1.2 pro DUE

Příspěvekod Rebel » 28.11.2015 11:24

Levněji než RAMBo to asi nevyjde a upřimně řečeno se o to v zásadě ani uplně nesnažíme. Nevím, za kolik se dá normálně sehnat RAMBo v ČR, tedy beru oficiální prodej proclené a s DPH, nic méně k ORR potřebuješ ještě minimálně Arduino DUE a 4 drivery.
Oficiální cenu ORR z naší výroby zatím nevím, představu mám, ale zatím mě její přímý prodej vyloženě nijak netlačí. Testovací kusy jsou skoro všecky u "testařů" a čekám na feedback.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3574
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 101
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: ORRAMPS V1.0-1.2 pro DUE

Příspěvekod hanysl » 28.11.2015 11:39

Tak nepočítám do ceny drivery a Due... Ale za cele Rambo Mini chcou 3500 což je dost na 8bitovou desku i když má procesor a drivery.
  • 0

Rebel II.b single Z motor.
hanysl
 
Příspěvky: 254
Registrován: 08.01.2014 22:03
Bydliště: Šenov u Ostravy
Reputation: 0

Re: ORRAMPS V1.0-1.2 pro DUE

Příspěvekod Rebel » 28.11.2015 11:41

Aha, tak to je docela raketa. Každopádně ta Atmega na RAMBO je prostě limitující.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3574
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 101
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: ORRAMPS V1.0-1.2 pro DUE

Příspěvekod hanysl » 08.12.2015 13:31

K čemu bude sloužit těch 5 kontaktů na té hraně WiFi desky?
  • 0

Rebel II.b single Z motor.
hanysl
 
Příspěvky: 254
Registrován: 08.01.2014 22:03
Bydliště: Šenov u Ostravy
Reputation: 0

Re: ORRAMPS V1.0-1.2 pro DUE

Příspěvekod oscar » 08.12.2015 14:17

v soucasne verzi plosnaku je to vicemene konektor pro zapomenute signaly,

v produkcni bude obsahovat piny ze systemoveho konektoru orramps ktere nevyuziva wifi jez pujdou pouzit pro dalsi rozsireni.

asi tyto:
wifi_pins.png
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
.... večer se přezujou, hodinu frézujou ....
oscar
 
Příspěvky: 731
Images: 4
Registrován: 16.06.2014 20:51
Bydliště: Perníkovice
Reputation: 10
Jen tak dál :)

Re: ORRAMPS V1.0-1.2 pro DUE

Příspěvekod Rebel » 08.12.2015 15:20

Tech pinu je celkem 10, jsou z obou stran. Jsou tam vyvedeny zbyle I/O, ktere konektor shieldu zakryva pro pripadne dalsi pouziti.

Odesláno z mého ALE-L21 pomocí Tapatalk
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3574
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 101
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: ORRAMPS V1.0-1.2 pro DUE

Příspěvekod hanysl » 08.12.2015 15:26

Je hezké, že myslíte i na nepoužité piny pro další využití. Ten WiFi modul je ESP-12E že? Smím vědět, které konkrétní piny se z něj používají, jestli jde zaměnit za jiný s externí anténou ....
  • 0

Rebel II.b single Z motor.
hanysl
 
Příspěvky: 254
Registrován: 08.01.2014 22:03
Bydliště: Šenov u Ostravy
Reputation: 0

Re: ORRAMPS V1.0-1.2 pro DUE

Příspěvekod Rebel » 08.12.2015 17:53

Nic tajneho to neni, ale jsem do zitra v zemi nikoho, bez signalu GSM, se snecim internetem prez WiFi a bez dokumentace, takze az se zitra vratim :D

Odesláno z mého ALE-L21 pomocí Tapatalk
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3574
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 101
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: ORRAMPS V1.0-1.2 pro DUE

Příspěvekod oscar » 08.12.2015 19:02

TxD RxD a Reset. Plus je tam jumper na pripadne nouzove flashovani pres arduino. Jinak upgrade SW probiha pres sit.

Ano, je to 12E. Jako jediny ma tento modul evropskou homologaci.
  • 0

.... večer se přezujou, hodinu frézujou ....
oscar
 
Příspěvky: 731
Images: 4
Registrován: 16.06.2014 20:51
Bydliště: Perníkovice
Reputation: 10
Jen tak dál :)

Re: ORRAMPS V1.0-1.2 pro DUE

Příspěvekod hanysl » 31.01.2016 22:37

Kolik toho snese ten 12V regulátor?
Mám 24V zdroj, 4x driver a jeden blower fajn přes spínaný výstup a pak větrák na HE a ten regulátor i když má na sobě chladič, je pěkně žhavý.
Nevím zda to souvisí ale při tisku PLA mi dneska pohasnul display a jakoby se tiskárna celá kousla ... jen nevím zda to souvísí, překontroloval jsem zapojení a zatím je to OK....
  • 0

Rebel II.b single Z motor.
hanysl
 
Příspěvky: 254
Registrován: 08.01.2014 22:03
Bydliště: Šenov u Ostravy
Reputation: 0

Re: ORRAMPS V1.0-1.2 pro DUE

Příspěvekod Rebel » 31.01.2016 23:50

Ten stablik je slabe misto, pri tech 24V se hreje dost, ale snese hodne :D
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3574
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 101
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: ORRAMPS V1.0-1.2 pro DUE

Příspěvekod firewire » 04.04.2016 21:01

Je nekde nejaky navod jak kde co usadit do verze 1.1 desky? mam ji napajenou a uz jen ji zapojit a otestovat, pripadne jestli tu je uz nekde clanek tak sem snim 8)
  • 0

firewire
 
Příspěvky: 179
Registrován: 07.01.2014 15:47
Reputation: 0

Re: ORRAMPS V1.0-1.2 pro DUE

Příspěvekod hanysl » 16.05.2016 22:07

Deska mi šlape jak má, jen chudák stabilizátor peče o 106, ale vydrží toho opravdu hodně.
Chtěl bych se zeptat na stav implementace WiFi, nechci tím na nikoho tlačit, jen jsem prostě zvědavý.
Nevím zda se uživatel, jenž vlastí web http://www.xpablo.cz/ nachází na tomto fóru, ale implementoval nějakým způsobem ESP8266. Dokonce měl na stránkách zmínku o https://github.com/toxuin/ESPRINTER zdrojáky jsem neprokopával, nešlo by to použít?

Ze zvědavosti mě napadlo, jestli by mělo význam vyměnit ten stabilizítor na 12V nějakým Step-down modulem... Mám na desce jen 2x větrák, 4x stepper, LCD a peče pekelně.
  • 0

Rebel II.b single Z motor.
hanysl
 
Příspěvky: 254
Registrován: 08.01.2014 22:03
Bydliště: Šenov u Ostravy
Reputation: 0

Re: ORRAMPS V1.0-1.2 pro DUE

Příspěvekod Rebel » 16.05.2016 22:20

Implementace jako "kabelu" s nízkou přenosovou rychlostí není problém, to se dá rozchodit vcelku snadno, ale donutit to k přenosu g-codu na kartu nějakou rozumnou rychlostí už je trochu horší. Více přidá určitě "oscar" :D
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3574
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 101
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

PředchozíDalší

Zpět na ELEKTRONIKA

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník