RAMPS 1.6 Hotend

RAMPS 1.6 Hotend

Příspěvekod pukintep » 12.05.2019 16:01

Ahoj, chtěl bych se Vás zeptat, jestli máte někdo nějakou zkušenost s RAMPS 1.6.
Začal jsem s určitými změnami na mé 3D tiskárně a jednou z nich bylo zaměnění RAMPS 1.4 za RAMPS 1.6, ale hned se objevil problém a to jest, že když zapnu tiskárnu s RAMPS 1.6 hned jde 12V na svorkovnici hotendu a v případě že bude topné těleso připojeno, ihned zmizí napětí 12V. (na RAMPS 1.4 vše jde v pořádku)
Co jsem hledal, tak FW by měl být u obojího stejný, ale možná se pletu.


-FM Marlin
-RAMPS 1.4 s přechodem na 1.6
-Drivery TMC2130
-MEGA 2560 r3
-NEMA 17 (1.8°)


Předem moc děkuji všem za pomoc.
  • 0

pukintep
 
Příspěvky: 12
Registrován: 18.01.2018 18:27
Bydliště: Teplice
Reputation: 0

Re: RAMPS 1.6 Hotend

Příspěvekod mcparyk » 12.05.2019 18:11

Proražený mosfet, nebo zkrat někde?
  • 0

mcparyk
 
Příspěvky: 123
Registrován: 25.04.2015 13:49
Bydliště: Vrchlabí
Reputation: 0

Re: RAMPS 1.6 Hotend

Příspěvekod zemciko » 12.05.2019 18:20

Pokud si dobře pamatuju tak 1,5 a 1,6 se nelišili v zapojení ale v to komponentech ( tj nastavení fw by nemělo být problém.) 1,5 oproti 1,4 se má lišit jen pojistkama a mosfetama a 1,6 má "to samé" tj zapojení je to samé rozdíl je v použitých součástkác ha způsobu chlazení... problém může být v nekvalitní výrobě u žlutého muže.
  • 0

zemciko
 
Příspěvky: 1186
Images: 9
Registrován: 09.05.2015 13:43
Reputation: 0


Zpět na ELEKTRONIKA

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník