Arduino

Arduino

Příspěvekod wrap » 18.09.2014 07:16

Včera mi došlo arduino mega 2560 snažil sem se ho spojit s PC ale píše mi to ze je chybný kód 10. Nesetkal jste se někdo se stejným problémem?
  • 0

wrap
 
Příspěvky: 6
Registrován: 27.07.2014 22:43
Reputation: 0

Re: Arduino

Příspěvekod Rebel » 18.09.2014 07:29

hoj, muzes poslat komkretni cely text, ktery to vypisuje v tom logu ?

Co jsem letmo googlil, tak to vypada na problem s driverem.

Mas nainstalovany FTDI USB/Serial driver?

Ve spravci zarizeni ti pribyl COM port a po odpojeni arduina zmizi ?

Mas dobre v arduino sw nastaceny tento seriovy port ?

Tady to take nekdo resil http://forum.arduino.cc/index.php/topic,260149.0.html a nakonec to vypada na vraceni arduina, to ale nechci strasit. Zadne vadne jsem v ruce zatim nemel, akorat se z nekolik obcas nejak podarilo nekomu vymazat bootloader, ale to by nehazelo chybu driveru ve spravci zarizeni. Bootloader se da nahrat, neni to kdyztak problem.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3090
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 20

Re: Arduino

Příspěvekod wrap » 18.09.2014 09:00

Rebel píše:hoj, muzes poslat komkretni cely text, ktery to vypisuje v tom logu ?
Jsem arduino začátečník tak nějak nwm kde to mám najít
Co jsem letmo googlil, tak to vypada na problem s driverem.

Mas nainstalovany FTDI USB/Serial driver?
Měl bych mít
Ve spravci zarizeni ti pribyl COM port a po odpojeni arduina zmizi ?
Ano ukaze ale s chybou s kodem 10
Mas dobre v arduino sw nastaceny tento seriovy port ?
V programu mi nejde nastavit port
Tady to take nekdo resil http://forum.arduino.cc/index.php/topic,260149.0.html a nakonec to vypada na vraceni arduina, to ale nechci strasit. Zadne vadne jsem v ruce zatim nemel, akorat se z nekolik obcas nejak podarilo nekomu vymazat bootloader, ale to by nehazelo chybu driveru ve spravci zarizeni. Bootloader se da nahrat, neni to kdyztak problem.
  • 0

wrap
 
Příspěvky: 6
Registrován: 27.07.2014 22:43
Reputation: 0

Re: Arduino

Příspěvekod oscar » 18.09.2014 09:11

zkusil bych:

jiny (100% funkcni) USB kabel
jiny USB port (u nelaptopu zadni)

http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... usbdeview/
(nebo x64 verzi)

a zjistit pod jakymn vid&pid se to hlasi
pokud vidim doibre, melo by to byt USB\VID_2341&PID_0010)
  • 0

.... večer se přezujou, hodinu frézujou ....
oscar
 
Příspěvky: 705
Images: 4
Registrován: 16.06.2014 20:51
Bydliště: Perníkovice
Reputation: 6

Re: Arduino

Příspěvekod wrap » 18.09.2014 09:30

USB\VID_1A86&PID_7523\6&2E2F5DEF&0&2
Kabel jsem vzal fukční od tiskárny a ale stále stejnej problém
  • 0

wrap
 
Příspěvky: 6
Registrován: 27.07.2014 22:43
Reputation: 0

Re: Arduino

Příspěvekod oscar » 18.09.2014 09:42

zkus tendle driver

co je to za klon? vypada to ze misto ftdi tam je PL2303

ukaz fotku
  • 0

.... večer se přezujou, hodinu frézujou ....
oscar
 
Příspěvky: 705
Images: 4
Registrován: 16.06.2014 20:51
Bydliště: Perníkovice
Reputation: 6

Re: Arduino

Příspěvekod wrap » 18.09.2014 10:01

oscar píše:zkus tendle driver

co je to za klon? vypada to ze misto ftdi tam je PL2303

ukaz fotku


Zprovozněno díky :)
  • 0

wrap
 
Příspěvky: 6
Registrován: 27.07.2014 22:43
Reputation: 0

Re: Arduino

Příspěvekod oscar » 18.09.2014 10:03

a ta fotka by nebyla? fakt by me zajimalo co tam je za USB cip
ci zdroj odkud to je
  • 0

.... večer se přezujou, hodinu frézujou ....
oscar
 
Příspěvky: 705
Images: 4
Registrován: 16.06.2014 20:51
Bydliště: Perníkovice
Reputation: 6

Re: Arduino

Příspěvekod Rebel » 18.09.2014 10:04

Jo, zpusob vyreseni problemu by momohl dalsim :) Jetam tedy misto FTDI ten PL2303 ?
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3090
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 20

Re: Arduino

Příspěvekod wrap » 18.09.2014 10:16

Rebel píše:Jo, zpusob vyreseni problemu by momohl dalsim :) Jetam tedy misto FTDI ten PL2303 ?

Nevím jak sem vložit foto a u usb je čip CH340G
  • 0

wrap
 
Příspěvky: 6
Registrován: 27.07.2014 22:43
Reputation: 0

Re: Arduino

Příspěvekod Rebel » 18.09.2014 10:41

Staci napsat, co tedy pomohlo. Ten driver od oscara ? Nebo neco jineho (spatny kabel, studenak, problem mezi zidli a klavesnici :D) ?
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3090
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 20

Re: Arduino

Příspěvekod wrap » 18.09.2014 10:45

Rebel píše:Staci napsat, co tedy pomohlo. Ten driver od oscara ? Nebo neco jineho (spatny kabel, studenak, problem mezi zidli a klavesnici :D) ?

Ten driver od oscara pomohl.
  • 0

wrap
 
Příspěvky: 6
Registrován: 27.07.2014 22:43
Reputation: 0

Re: Arduino

Příspěvekod Mirec » 27.11.2014 09:16

Keďže sa už vo veľkej miere rozbehol nákup čínskej elektroniky pre stavbu 3D tlačiarni, chcel by som prispieť poznatkom o klonoch arduino mega 2560, aby aj menej zdatný mali možnosť túto elektroniku využívať bez väčších problémov.

Na čínskych obchodoch môžete nájsť prevažne dva podstatné druhy elektroniky arduino mega 2560 (nemyslím rozlíšenie či je to xduino alebo funduino a pod. ale rozdiel v súčiastkach a pripojení arduina k PC).

Prvý klon bez ohľadu na značku potrebuje k pripojeniu k PC driver pre arduino, bežne stiahnuteľný aj na stránkach arduina.

mega 2560 - arduino.JPG


Pri druhom klone narazíte pri pripojení k PC na problém. Počítač vám ohlási, že ovládač pre vaše zariadenie nie je nainštalovaný alebo vám zobrazí chybu kód 10 a váš klon arduina len bliká a nefunguje pripojenie k PC. Prípadne sa stretnete s hláškou neznámeho zariadenia. Je to spôsobené použitím chipu CH340G.

mega 2560 - ch340g.jpg


Riešením je inštalácia vhodného ovládača pre druhý typ dosky.
Aby ste druhý ovládač nehľadali niekde po nette a aby ste nezisťovali prečo vám arduino len bliká a nefunguje, tak si nainštalujte potrebný ovládač, ktorý pridávam v prílohe.
Vkladám tri typy ovládačov pre windows, linux a mac.

Dúfam, že vám táto info pomôže.

PS: Linux v prevažnej miere tento ovládač nepotrebuje a malo by to fungovať aj bez neho ale pre istotu som ho tu dal keby náhodou mal niekto zvláštny typ linuxu :D
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
REBEL II - Arduino Mega 2560 + RAMPS 1.4
Mirec
 
Příspěvky: 187
Images: 1
Registrován: 03.02.2014 20:47
Reputation: 0

Re: Arduino

Příspěvekod romanm » 27.11.2014 13:18

Dík, bude se hodit! Zrovna včera jsem si objednal klon Arduino Uno na hraní s tímto čipem.
  • 0

romanm
 
Příspěvky: 177
Registrován: 16.02.2014 16:17
Reputation: 0

Re: Arduino

Příspěvekod Mirec » 27.11.2014 13:48

romanm píše:Dík, bude se hodit! Zrovna včera jsem si objednal klon Arduino Uno na hraní s tímto čipem.



Není zač :)

Ono v poslednej dobe sa tým Číňanom tento čip páči a tak som to sem pridal :) Už ho trepú všade :)
  • 0

REBEL II - Arduino Mega 2560 + RAMPS 1.4
Mirec
 
Příspěvky: 187
Images: 1
Registrován: 03.02.2014 20:47
Reputation: 0

Další

Zpět na ELEKTRONIKA

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron