Prodlužovací vodiče k motoru

Prodlužovací vodiče k motoru

Příspěvekod Otomar » 29.03.2018 07:31

Nazdar všem,
můžete doporučit kde koupit 4 žilový vodič na prodloužení přívodů motorů od Microconu? Ideálně stejného složení (=stejně ohebný, dobře pájitelný,.. jako originál přívod Microcon). Česko nebo Čína.

díky
  • 0

Customized REBEL II & direct HEVO
Otomar
 
Příspěvky: 587
Images: 0
Registrován: 20.12.2014 11:24
Bydliště: JMK
Reputation: 0

Re: Prodlužovací vodiče k motoru

Příspěvekod Saph » 29.03.2018 12:31

S kabely jsem se v minulosti dost natrápil, protože potřebuji mít všechno na tiskárně prodloužené kvůli elektronice mimo vyhřívaný box.
Vodiče z ebay povětšinou obsahují hrozně málo drátu a mají tendenci se pálit především pak při použití u motorů. Případně jsme se setkal i s nekvalitními krimpy konektorů, které se tavily. Také izolace bývá hrozně tuhá. Jedny káblíky od číňana třeba obsahovaly tak málo kovu, že je nešlo ani napájet na endstop, protože při sundání izolace se rozdrolily na prach :-D
Zatím jako jediné spolehlivé řešení se ukázalo kupovat pouze servo prodlužky, protože ty z mé zkušenosti jsou kvalitativně úplně někde jinde. Kabely jsou hezky měkké, obsah kovu je dostatečný a konektory bývají kvalitně krimpované. Velice srovnatelné s kabely od Microconu.
Nevýhoda je, že jsou to svazky po třech a z jednoho konce je tedy z pravidla potřeba ještě odříznout plastový nádstavec, pokud to chce člověk použít jinak než pro připojení servo dupontu. Takže jsem si k tomu ještě nakoupil samotné plastové domečky konektorů s různými počty pinů a servo prodlužky do nich předělávám podle potřeby. Jen je ještě potřeba spokojit se pouze se šesti barvami.
  • 0

Saph
 
Příspěvky: 558
Registrován: 20.09.2015 19:50
Bydliště: Kroměříž
Reputation: 0

Re: Prodlužovací vodiče k motoru

Příspěvekod Otomar » 29.03.2018 12:43

Zatím sem si vystačil s vodiči, co mi zůstaly po zkracování někdy v minulosti.
Takže jestli to chápu dobře, tohle bude použitelné?

EDIT: jo servo prodlužky, tak to je jiná. To je škoda.
  • 0

Customized REBEL II & direct HEVO
Otomar
 
Příspěvky: 587
Images: 0
Registrován: 20.12.2014 11:24
Bydliště: JMK
Reputation: 0

Re: Prodlužovací vodiče k motoru

Příspěvekod rambo » 29.03.2018 12:55

Já prodlužoval taky a nakoupil jsem kabely v GME SiF 0.25mm jsou trochu tlustší než ty co má Microcon motor, ohebnost je dost dobrá a mědi je tam hodně. Jen ta cena není úplně nejnižší a taky si musíš konektory pak udělat sám.

Edit: Oprava linku.
  • 0

rambo
 
Příspěvky: 103
Images: 8
Registrován: 28.08.2017 10:27
Bydliště: Ostrava
Reputation: 0

Re: Prodlužovací vodiče k motoru

Příspěvekod Saph » 29.03.2018 13:27

Jako takhle, když se jedná o prodloužení jednoho motoru, tak asi není ani problém vodiče třeba uprostřed rozstřihnout a napájet prodloužení (snad jakýkoliv 0,25 vodič z nějakého českého shopu bude v pohodě).
Já mám ale třeba už malou farmu, takže bych musel prodlužovat/krimpovat stovky kabelů a z toho bych se asi zblaznil, takže jsem sháněl už hotové prodlužky a jediné spolehlivě funkční se ukázaly být prodlužky určené pro serva: https://www.ebay.com/itm/10Pcs-500mm-Se ... 4665d8c626
Z toho co mi prošlo rukama je to nejblíže kvalitě zpracování kabelů u Microconu.
  • 0

Saph
 
Příspěvky: 558
Registrován: 20.09.2015 19:50
Bydliště: Kroměříž
Reputation: 0

Re: Prodlužovací vodiče k motoru

Příspěvekod medapeta » 29.03.2018 20:24

  • 0

Chceš naštvat lidi ? Dej blbci funkci :-)
medapeta
 
Příspěvky: 1505
Images: 57
Registrován: 31.05.2016 22:14
Bydliště: Praha
Reputation: -1
Pokud je snaha, dá se to napravit.

Re: Prodlužovací vodiče k motoru

Příspěvekod honzacadek » 30.03.2018 07:02

medapeta píše:https://www.postavrobota.cz/Kabel-pro-krokovy-motor-NEMA-17-d1308.htm
https://www.postavrobota.cz/Kabel-pro-k ... -d1307.htm
https://www.postavrobota.cz/Kabel-pro-k ... -d1306.htm


To je ono!
Měl jsi ten kabel v ruce, je dobře nakrimpovaný?
  • 0

honzacadek
 
Příspěvky: 28
Registrován: 10.07.2017 12:18
Bydliště: Praha
Reputation: 0

Re: Prodlužovací vodiče k motoru

Příspěvekod czgif » 30.03.2018 19:21

Ahoj


Já používám dráty 0,25 z kabelů pro resolvery nebo třeba pro ventilové ostrovy do ohybu. Jsou to zbytky po zkrácení kabelu. Stáhnu izoloci a hotovo lepší dráty neexistují.
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
_________________________
Printig by Repetier Server
and Rebel II-G , Rebel III-G 300x300x300
_________________________
czgif
 
Příspěvky: 44
Registrován: 17.10.2017 13:48
Bydliště: Lanskroun
Reputation: 0

Re: Prodlužovací vodiče k motoru

Příspěvekod Otomar » 31.03.2018 07:36

No jo, ale ja hledam kde to koupit. Resolver ani ventilovej ostrov k tomu kupovat nebudu... Vim, ze tebou opevovane a dalsi podobne Robot kabely jsou paradni, jen musim najit rozumny zdroj.
  • 0

Naposledy upravil Otomar dne 31.03.2018 19:01, celkově upraveno 1
Customized REBEL II & direct HEVO
Otomar
 
Příspěvky: 587
Images: 0
Registrován: 20.12.2014 11:24
Bydliště: JMK
Reputation: 0

Re: Prodlužovací vodiče k motoru

Příspěvekod czgif » 31.03.2018 14:06

Otomar píše:No jo, ale ja hledam kde to koupit. Resolver ani ventilovej ostrov k tomu kupovat nebudu... Vim, ze tobe opevovane a dalsi podobne Robot kabely jsou paradni, jen musim najit rozumny zdroj.
Tak třeba tohle http://www.elektrotechnika-shop.cz/liyy ... 100-118037

není přímo do ohybu, ale je lepší než všechny ty čínský ho. na. a za pár korun.

edit
a o kousek dál je kabel do ohybu http://www.elektrotechnika-shop.cz/unit ... x025-kabel
máš tam tipy kabelu tak si jen dej do Google kde je maj skladem.
  • 0

_________________________
Printig by Repetier Server
and Rebel II-G , Rebel III-G 300x300x300
_________________________
czgif
 
Příspěvky: 44
Registrován: 17.10.2017 13:48
Bydliště: Lanskroun
Reputation: 0

Re: Prodlužovací vodiče k motoru

Příspěvekod akademik » 02.04.2018 18:12

já používám to nejdostupnější co je - lanko UTP cat5 v metráži.. kvalitní měď, dostatečnej průřez a za super cenu :) (15 korun za metr kde je 8 žil, při nákupu 100m je cena asi 9 korun s DPH)
http://krup.cz/?cls=stoitem&stiid=1693

Není to pohodlný jako hotová prodlužka, ale ten drát je fakt kvalitní (vedu tím i 220V když potřebuju třeba napájet IP kamery a podobný zařízení)
  • 0

akademik
 
Příspěvky: 172
Registrován: 26.12.2013 01:58
Reputation: 3
Jen tak dál :)

Re: Prodlužovací vodiče k motoru

Příspěvekod fdd1222 » 02.04.2018 18:38

Ses dobrej sebevrah, ten kabel je na max. tusim 120V. Az ti navlhne tak te to prizabije.
Jinak UTP je uplny opak toho co na motor potrebujes, je to ta nejlevnejsi cinska med s malym poctem vlaken naprosto nehodici se na neustale ohybem namahane privody. Ani ten prurez neni nic moc. Takhle opravdu ne, ten kabel je urcen na uplne neco jineho a hlavne musi byt levny a podle toho vypada.
  • 0

fdd1222
 
Příspěvky: 511
Images: 0
Registrován: 12.11.2016 19:59
Reputation: -5
Pokud je snaha, dá se to napravit.

Re: Prodlužovací vodiče k motoru

Příspěvekod czgif » 02.04.2018 21:15

fdd1222 píše:Ses dobrej sebevrah, ten kabel je na max. tusim 120V. Az ti navlhne tak te to prizabije.
Jinak UTP je uplny opak toho co na motor potrebujes, je to ta nejlevnejsi cinska med s malym poctem vlaken naprosto nehodici se na neustale ohybem namahane privody. Ani ten prurez neni nic moc. Takhle opravdu ne, ten kabel je urcen na uplne neco jineho a hlavne musi byt levny a podle toho vypada.
Plně souhlasím tohle je šílenství. Už jsem viděl hodně, ale tohle ještě ne 220V. Vem rozum do hrsti přestaň dělat hlouposti. Tyhle dráty mají izolaci takovou že se na ni špatně podíváš a ona sleze. Např. jsme řešili jeden problém a zjistili jsme, že dochází k poškození izolace na dratexh po pouhé použití fenu a smštovací bužírky.


Odesláno z mého ONEPLUS A5000 pomocí Tapatalk
  • 0

_________________________
Printig by Repetier Server
and Rebel II-G , Rebel III-G 300x300x300
_________________________
czgif
 
Příspěvky: 44
Registrován: 17.10.2017 13:48
Bydliště: Lanskroun
Reputation: 0

Re: Prodlužovací vodiče k motoru

Příspěvekod akademik » 02.04.2018 21:36

fdd1222 píše:Ses dobrej sebevrah, ten kabel je na max. tusim 120V. Az ti navlhne tak te to prizabije.
Jinak UTP je uplny opak toho co na motor potrebujes, je to ta nejlevnejsi cinska med s malym poctem vlaken naprosto nehodici se na neustale ohybem namahane privody. Ani ten prurez neni nic moc. Takhle opravdu ne, ten kabel je urcen na uplne neco jineho a hlavne musi byt levny a podle toho vypada.


no ... s kvalitou medi v UTP kabelech (kvalitnich) to zase tak spatny nebude.. dle standardu ma vest bez problemu LAN do 140m delky - kdyby to byla ta nejhorsi med, tak by tohle moc nefungovalo (prurez vodice je min. 0,2 mm)
Zarizeni ktery tim napajim ma kolem 12W a pouziju 1 par na nulu a jeden na fazi, zbytkem se vede 100Mit LAN, prurez jednoho dratu je 0,2mm takze to je 0,4mm na zarizeni ktery ma odbez 12W (1A) na 230V.
Na 1,5mm med se dneska bez problemu dava 10A jistic, coz je 2300W spotrebic, takze na pruzeru 0,4mm se opravdu bez problemu da vest 12W... 8) A je to na vzdalenosti kolem 15m.

No a co se tyce kabelu k motorum.. ano izolace je tuha nehodi se na maly ohyby, ale mam ho i u vetraku chlazeni heatbreaku a vytisku a za rok bez problemu. Asi mam jiny kabely nez vy :wink:
  • 0

akademik
 
Příspěvky: 172
Registrován: 26.12.2013 01:58
Reputation: 3
Jen tak dál :)

Re: Prodlužovací vodiče k motoru

Příspěvekod czgif » 02.04.2018 22:04

akademik píše:
fdd1222 píše:Ses dobrej sebevrah, ten kabel je na max. tusim 120V. Az ti navlhne tak te to prizabije.
Jinak UTP je uplny opak toho co na motor potrebujes, je to ta nejlevnejsi cinska med s malym poctem vlaken naprosto nehodici se na neustale ohybem namahane privody. Ani ten prurez neni nic moc. Takhle opravdu ne, ten kabel je urcen na uplne neco jineho a hlavne musi byt levny a podle toho vypada.


no ... s kvalitou medi v UTP kabelech (kvalitnich) to zase tak spatny nebude.. dle standardu ma vest bez problemu LAN do 140m delky - kdyby to byla ta nejhorsi med, tak by tohle moc nefungovalo (prurez vodice je min. 0,2 mm)
Zarizeni ktery tim napajim ma kolem 12W a pouziju 1 par na nulu a jeden na fazi, zbytkem se vede 100Mit LAN, prurez jednoho dratu je 0,2mm takze to je 0,4mm na zarizeni ktery ma odbez 12W (1A) na 230V.
Na 1,5mm med se dneska bez problemu dava 10A jistic, coz je 2300W spotrebic, takze na pruzeru 0,4mm se opravdu bez problemu da vest 12W... 8) A je to na vzdalenosti kolem 15m.

No a co se tyce kabelu k motorum.. ano izolace je tuha nehodi se na maly ohyby, ale mam ho i u vetraku chlazeni heatbreaku a vytisku a za rok bez problemu. Asi mam jiny kabely nez vy :wink:
Ano, ono to chodit bude, ale do té doby než se něco stane, ale potom nechtěl být tvé kůži.... Jen dotaz máš 50 aspon 6?

Odesláno z mého ONEPLUS A5000 pomocí Tapatalk
  • 0

_________________________
Printig by Repetier Server
and Rebel II-G , Rebel III-G 300x300x300
_________________________
czgif
 
Příspěvky: 44
Registrován: 17.10.2017 13:48
Bydliště: Lanskroun
Reputation: 0

Další

Zpět na ELEKTRONIKA

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků