Integrovana riadiaca jednotka MKS Gen V1.4

Re: Integrovana riadiaca jednotka MKS Gen V1.4

Příspěvekod n1kd0 » 15.05.2017 22:39

tady v tom jsem to našel.. až budu u pc mužů kouknout kde to bylo

https://github.com/RepRap4U/Repetier-Firmware
  • 0

RebeliX X2
n1kd0
 
Příspěvky: 176
Registrován: 22.04.2015 23:28
Bydliště: Písek
Reputation: 0

Re: Integrovana riadiaca jednotka MKS Gen V1.4

Příspěvekod klomfar » 17.05.2017 21:10

Tak deska dorazila, kabely mam opinovany bohuzel jinyma konektorama ale na zprovozneni to nebudu resit. 12V napajeni, Firmware upravený Merlin pro dva motory Z, 5 kusu A4988, extruder mam jeden. Poradi nekdo jak to vyresit s osou Z? Motory pro ni mam na jeden konektor napajeny ale jak ty drivery?A taky nevim kam vetrak tiskove desky napojit.
  • 0

klomfar
 
Příspěvky: 113
Registrován: 27.04.2017 15:11
Bydliště: Vrané nad Vltavou
Reputation: 0

Re: Integrovana riadiaca jednotka MKS Gen V1.4

Příspěvekod mgiorgio » 17.05.2017 21:29

ahoj
ktoru versiu marlin-u mas?
Coniguration.h
#define BAUDRATE 250000

#define MOTHERBOARD BOARD_MKS_13

Coniguration_adv.h

#define E0_AUTO_FAN_PIN 7 // (pre chladenine trysky)

Chladenie (odfuk) na konektor 8 ako pri Ramps pozor na polaritu

drivery ako tu vidno
https://www.google.sk/search?q=mks+gen1 ... 4Oa8LIjq1M:

pekny vecer
  • 0

Rebel 2b 12V prerobeny z Rebel2 od P Zahradnika, 200x200
Rebel Scube 24V 300x200 novo postavene
mgiorgio
 
Příspěvky: 170
Registrován: 05.12.2015 12:52
Bydliště: Juhozapadne Slovensko (Nie Bratislava) Dunajska Streda
Reputation: 0

Re: Integrovana riadiaca jednotka MKS Gen V1.4

Příspěvekod klomfar » 17.05.2017 21:34

FW Marlin 1.1.1 Stable pre Rebel II KIT
  • 0

klomfar
 
Příspěvky: 113
Registrován: 27.04.2017 15:11
Bydliště: Vrané nad Vltavou
Reputation: 0

Re: Integrovana riadiaca jednotka MKS Gen V1.4

Příspěvekod klomfar » 17.05.2017 22:24

mgiorgio píše:ahoj
ktoru versiu marlin-u mas?
Coniguration.h
#define BAUDRATE 250000

#define MOTHERBOARD BOARD_MKS_13

Coniguration_adv.h

#define E0_AUTO_FAN_PIN 7 // (pre chladenine trysky)

Chladenie (odfuk) na konektor 8 ako pri Ramps pozor na polaritu

drivery ako tu vidno
https://www.google.sk/search?q=mks+gen1 ... 4Oa8LIjq1M:

pekny vecer

Dik moc a ten druhy motor pro osuZ mas zapojeny na E1?
  • 0

klomfar
 
Příspěvky: 113
Registrován: 27.04.2017 15:11
Bydliště: Vrané nad Vltavou
Reputation: 0

Re: Integrovana riadiaca jednotka MKS Gen V1.4

Příspěvekod mgiorgio » 18.05.2017 05:49

ahoj presne tak to mam v Configuration_adv.h to musis aktivovat len ak to nemas este
  • 0

Rebel 2b 12V prerobeny z Rebel2 od P Zahradnika, 200x200
Rebel Scube 24V 300x200 novo postavene
mgiorgio
 
Příspěvky: 170
Registrován: 05.12.2015 12:52
Bydliště: Juhozapadne Slovensko (Nie Bratislava) Dunajska Streda
Reputation: 0

Re: Integrovana riadiaca jednotka MKS Gen V1.4

Příspěvekod n1kd0 » 02.07.2017 14:50

Ahoj, mám tuto desku na Rebilixu, drivery drv8825 a musím na nich mít nastavený proud motorů na 0.20V jinak se motory hřejí, že na nich po půl hodine nejde udržet ruka. Pořád se stává že uskakuji vrstvy. Akceleraci x,y jsem musel snížit na 200 a jerk na 3(mi přijde divné, když ostatní mají např.1000). Když sundám řemeny jde všechno volně. Pořád se stává že uskakuji vrstvy. Ne pokaždé ale stává se to. Každý rádi ať přidám proud, ale motory pak hoří. Ostatní tvrdí, že při proudu 0,4 mají motory vlažné. Už přemýšlím jestli není vadná deska nebo drivery, že objednám nějakou jinou řídící desku. Nemáte nějaký nápad?
  • 0

RebeliX X2
n1kd0
 
Příspěvky: 176
Registrován: 22.04.2015 23:28
Bydliště: Písek
Reputation: 0

Re: Integrovana riadiaca jednotka MKS Gen V1.4

Příspěvekod Rebel » 02.07.2017 17:18

S tim ze hrejou motory nema deska nic spolecneho, to mas spis nejak nakopnute ty drivery. Mozna blbej doptaz, ale meris referencni napeti pro proudove nastaveni spravne? Respektie na spravnem miste, se spravnym nastavenim multimetru?
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3574
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 101
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Integrovana riadiaca jednotka MKS Gen V1.4

Příspěvekod n1kd0 » 02.07.2017 18:27

Hele tak možný je všechno. Večer pošlu foto jak měřím. ale jedu podle návodu z netu kde měřit..drivery mám Robotdyn z Ali. Je tedy pravda, že jeden od výroby jezdil s motorem poloviční vzdalenosti. Dal jsem jiný a ten ok. Kdyžtak objednám jinde na zkoušku.
  • 0

RebeliX X2
n1kd0
 
Příspěvky: 176
Registrován: 22.04.2015 23:28
Bydliště: Písek
Reputation: 0

Re: Integrovana riadiaca jednotka MKS Gen V1.4

Příspěvekod Saph » 02.07.2017 18:30

Myslím, žes mi dřív psal, že máš i nějaké A4988. Zkus v první řadě ty a hned budeš vědět, jestli bylo něco s drivery.
  • 0

Saph
 
Příspěvky: 558
Registrován: 20.09.2015 19:50
Bydliště: Kroměříž
Reputation: 0

Re: Integrovana riadiaca jednotka MKS Gen V1.4

Příspěvekod n1kd0 » 02.07.2017 18:37

Zkusím. kolik by měl být proud na A4988. Motory mám Microcon.
  • 0

RebeliX X2
n1kd0
 
Příspěvky: 176
Registrován: 22.04.2015 23:28
Bydliště: Písek
Reputation: 0

Re: Integrovana riadiaca jednotka MKS Gen V1.4

Příspěvekod Sofin » 02.07.2017 21:45

n1kd0 píše:Zkusím. kolik by měl být proud na A4988. Motory mám Microcon.

Proud do motorů nastav třeba na 0,8A. Na driveru se neměří proud, ale referenční napětí. Multimetr musíš přepnout na měření napětí, rozsah 2V(pokud nemáš automatické přepínání) a měřící vodiče na multimetru ve svorkách V a COM. Naměřená hodnota se u A4988 liší podle verze driveru, přesněji, podle hodnoty odporu sloužícího jako bočník pro měření proudu. Dobře je to popsané tady:
http://reprap.org/wiki/Pololu_stepper_driver_board
  • 0

Sofin
 
Příspěvky: 39
Registrován: 28.02.2017 23:01
Bydliště: Veselí nad Moravou
Reputation: 0

Re: Integrovana riadiaca jednotka MKS Gen V1.4

Příspěvekod n1kd0 » 02.07.2017 22:47

Vyměnil jsem drivery za A4988 a nastavil na nich 0.4V (pokud jsem ten výpočet pochopil ...) . Každopádně když dám v repetieru na PC "home" tak se osy zahoumujou normální rychlostí. Když dám přejezd o 1/10/50 mm tak tiskárna přejíždí strašně malou rychlostí. Nerozumím proč. Zkušební tisk zatím dělám, tak uvidíme. Tiskne to normálně nastavenou rychlostí. Nikam jsem do jiného nastavení nezasahoval. V příloze posílám nastavení multimetru. nejsem v tom nějak extra zběhlej, ale snad to je správně. Díky za vaše rady..
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
RebeliX X2
n1kd0
 
Příspěvky: 176
Registrován: 22.04.2015 23:28
Bydliště: Písek
Reputation: 0

Re: Integrovana riadiaca jednotka MKS Gen V1.4

Příspěvekod Rebel » 03.07.2017 07:17

V repetieru mas nastaveni, jakou rychlosti ma behat to manualni ovladani, to si holt musis upravit. Repetieri nemuzou vedet, co mas za tiskarnu a co zvlada, tak tam maji logicky nejakou sneci rychlost.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3574
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 101
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Integrovana riadiaca jednotka MKS Gen V1.4

Příspěvekod n1kd0 » 03.07.2017 07:43

Rebel píše:V repetieru mas nastaveni, jakou rychlosti ma behat to manualni ovladani, to si holt musis upravit. Repetieri nemuzou vedet, co mas za tiskarnu a co zvlada, tak tam maji logicky nejakou sneci rychlost.

no projdu to. divný že s původnima driverama to lítá jako blesk... jak jsem psal nikam jsem nezasahoval...
  • 0

RebeliX X2
n1kd0
 
Příspěvky: 176
Registrován: 22.04.2015 23:28
Bydliště: Písek
Reputation: 0

PředchozíDalší

Zpět na ELEKTRONIKA

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník