Jakou ovládací desku?

Jakou ovládací desku?

Příspěvekod n1kd0 » 04.03.2017 23:37

Stavím Rebelix a nakoupil jsem arduino a ramps. Při hledání informací jsem narazil i na jiné možnosti. Používá někdo i jinou desku? Kromě toho že to je takové komfortnější, je to znát nějak na například na tisku?

něco takového?
https://www.aliexpress.com/item/Microma ... 72021.html
https://www.aliexpress.com/item/BIQU-BI ... 63435.html
https://www.aliexpress.com/item/4-layer ... 60093.html
  • 0

RebeliX X2
n1kd0
 
Příspěvky: 173
Registrován: 22.04.2015 23:28
Bydliště: Písek
Reputation: 0

Re: Jakou ovládací desku?

Příspěvekod Car » 05.03.2017 23:13

Většinou to bohužel poznáš jen na peněžence a to nejen při nákupu ,ale i výměně po nějakém defektu elektrických obvodů . Jinými slovy - není v tom rozdíl jestli Arduino a Ramps 1.4 nebo některou z těchto tvých desek ( je to prostě to samý jen na jedný PCB ) . Abych nezapomněl , některý zvládají rovnou 24Volt , ale to je taky jedno pokud to budeš živit 12V zdrojem a i relativně lepší LCD display , ale to ti taky lepší výtisky neudělá .
  • 0

Konstrukce Prusa i2 ,Rebel 2 ,PEEK hotend 3mm i 1,75mm vlastní výroba ,Marlin , Ramps 1.4 ,motory Microcon SX17 -0905 ,KISSlicer64
Car
 
Příspěvky: 657
Registrován: 28.04.2014 23:13
Bydliště: Olomouc
Reputation: 0

Re: Jakou ovládací desku?

Příspěvekod n1kd0 » 06.03.2017 00:03

díky za odpověď. každopádně pro někoho jako já bude lepší kompletní řešení jak treba deska mks 1.4 .. když si spočtu arduino, ramps, náhradní součástky a nějaká koruna pro nekoho za prepajeni.. tak jsem na stejnejch penezich...
  • 0

RebeliX X2
n1kd0
 
Příspěvky: 173
Registrován: 22.04.2015 23:28
Bydliště: Písek
Reputation: 0

Re: Jakou ovládací desku?

Příspěvekod bahora » 06.03.2017 00:06

Osobně mne odrazují desky, které nejsou na klasické "piny lámací lišty", důvod je prostý, krimpovací kleště jsou na ně dostupné za rozumný peníz a je to pro moje oči a ruce ještě dostatečně velké, abych to byl schopen nakrimpovat dle aktuální potřeby.
  • 0

bahora
 
Příspěvky: 204
Images: 1
Registrován: 23.11.2016 01:12
Reputation: 0

Re: Jakou ovládací desku?

Příspěvekod neilz » 06.03.2017 00:32

  • 0

neilz
 
Příspěvky: 197
Images: 0
Registrován: 14.03.2015 03:31
Reputation: -51

Re: Jakou ovládací desku?

Příspěvekod Rebel » 06.03.2017 08:12

neilz píše:http://www.dx.com/p/geeetech-gt2560-atmega2560-3d-printer-controller-board-white-378048


bacha na to, odejde jako prvni ten ATX4 napajeci konektor a vystup pro BED na tento konektor neni take dlouhodoba zalezitost :)
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3389
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 100
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Jakou ovládací desku?

Příspěvekod vitaka » 06.03.2017 11:49

Já teď používám https://www.aliexpress.com/item/3Dprite ... 52534c0aa4

a zatím jsem spokojený. Nedají se na ní sice měnit drivery, ale já jsem desku koupil na tisk, ne na ohnivé pokusy :-).
Jede na tom smoothieware a je celkem rychlá. Zatím jsem neměl problém, že by se tisk pozastavoval tak jak se tady psalo.
  • 0

vitaka
 
Příspěvky: 70
Registrován: 10.02.2016 22:27
Bydliště: Velké Opatovice
Reputation: 0

Re: Jakou ovládací desku?

Příspěvekod fdd1222 » 06.03.2017 12:02

Ja ji mam taky, vcera vecer jsem zkousel cvicne rozhybat motor a jen sebou cuka a netoci. Nemel si s tim problem, pripadne jsem prehlid nejake nastaveni? I odber proudu byl jiny v zavislosti na poloze kde se zastavil, lisilo se to i dvojnasbne.

Pripojil jsem externi driver s TB6600 a jel normalne. Mam podezreni ze ma oddelane drivery, ale uz jsem to vcera dal nekoumal.
  • 0

fdd1222
 
Příspěvky: 511
Images: 0
Registrován: 12.11.2016 19:59
Reputation: -5
Pokud je snaha, dá se to napravit.

Re: Jakou ovládací desku?

Příspěvekod n1kd0 » 06.03.2017 12:24

Máte někdo tip na osvědčený box pro desku MKS Gen 1.4? Takový co by šel uchytit na hliníkový profil Rebelixe/Rebela?
  • 0

RebeliX X2
n1kd0
 
Příspěvky: 173
Registrován: 22.04.2015 23:28
Bydliště: Písek
Reputation: 0

Re: Jakou ovládací desku?

Příspěvekod vitaka » 06.03.2017 12:36

To bych videl na prehozeny draty :-)
  • 0

vitaka
 
Příspěvky: 70
Registrován: 10.02.2016 22:27
Bydliště: Velké Opatovice
Reputation: 0

Re: Jakou ovládací desku?

Příspěvekod fdd1222 » 06.03.2017 13:01

Draty jsou v poho, jedine ze by byla spatna dokumentace. Mam je pripajene primo na desku, ale muzu pro jistotu promerit kam ty piny vlastne vedou.
  • 0

fdd1222
 
Příspěvky: 511
Images: 0
Registrován: 12.11.2016 19:59
Reputation: -5
Pokud je snaha, dá se to napravit.

Re: Jakou ovládací desku?

Příspěvekod vitaka » 06.03.2017 13:29

A motor mas bipolar?
  • 0

vitaka
 
Příspěvky: 70
Registrován: 10.02.2016 22:27
Bydliště: Velké Opatovice
Reputation: 0

Re: Jakou ovládací desku?

Příspěvekod fdd1222 » 06.03.2017 14:00

Jo, motory mam klasicke nema17 z microconu.

Ale ty prehozene draty jsou nakonec mozne. Ted jsem se dival do dokumentace a konce jsou oznaceny 1A 2A 1B 2B, takze je docela mozne ze jednotlive civky nejsou oznaceny A a B jak je zvykem, ale 1 a 2 a AB jsou konce vinuti. Motor se opravdu tak choval, jako by byly blbe draty. Vcera uz bylo pozde tak jsem to dal nekoumal. Odpoledne na to mrknu.
  • 0

fdd1222
 
Příspěvky: 511
Images: 0
Registrován: 12.11.2016 19:59
Reputation: -5
Pokud je snaha, dá se to napravit.

Re: Jakou ovládací desku?

Příspěvekod vitaka » 06.03.2017 14:42

tady jsou pěkné obrázky jak to zapojit
http://smoothieware.org/3D-printer-guide
  • 0

vitaka
 
Příspěvky: 70
Registrován: 10.02.2016 22:27
Bydliště: Velké Opatovice
Reputation: 0

Re: Jakou ovládací desku?

Příspěvekod fdd1222 » 06.03.2017 14:54

Takhle to mam, jedna civka A-A druha B-B
  • 0

fdd1222
 
Příspěvky: 511
Images: 0
Registrován: 12.11.2016 19:59
Reputation: -5
Pokud je snaha, dá se to napravit.

Další

Zpět na ELEKTRONIKA

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků