LCD+SD - RAMPS 1.4

Re: LCD+SD - RAMPS 1.4

Příspěvekod supbodo » 25.03.2015 16:28

Toto som dáko nepochopil. Je to ten istý subor len skopírovaný na SD ?
  • 0

supbodo
 
Příspěvky: 13
Registrován: 30.10.2014 16:07
Reputation: 0

Re: LCD+SD - RAMPS 1.4

Příspěvekod oscar » 25.03.2015 16:39

kopirujes ho tam rucne ve ctecce nebo prenasis pres repetiera?
pokud ve ctecce tak sem dej jenom ten jeden
  • 0

.... večer se přezujou, hodinu frézujou ....
oscar
 
Příspěvky: 731
Images: 4
Registrován: 16.06.2014 20:51
Bydliště: Perníkovice
Reputation: 10
Jen tak dál :)

Re: LCD+SD - RAMPS 1.4

Příspěvekod supbodo » 25.03.2015 16:42

Aha to som nevedel že to ide aj cez repetier.
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
supbodo
 
Příspěvky: 13
Registrován: 30.10.2014 16:07
Reputation: 0

Re: LCD+SD - RAMPS 1.4

Příspěvekod oscar » 25.03.2015 17:09

to neni mozny. ve firmware se temer nerozlisuje jestli je g kod z karty nebo z pocitace
zkus udelat takovyhle soubor a spustit ho z karty

Kód: Vybrat vše
M190 S60 ; wait for bed temperature to be reached
M104 S245 ; set temperature
M109 S245 ; wait for temperature to be reached
M104 S0 ; turn off temperature
  • 0

.... večer se přezujou, hodinu frézujou ....
oscar
 
Příspěvky: 731
Images: 4
Registrován: 16.06.2014 20:51
Bydliště: Perníkovice
Reputation: 10
Jen tak dál :)

Re: LCD+SD - RAMPS 1.4

Příspěvekod supbodo » 25.03.2015 18:03

Dakujem obom za pomoc. pomohlo prehrat firmver.
  • 0

supbodo
 
Příspěvky: 13
Registrován: 30.10.2014 16:07
Reputation: 0

Re: LCD+SD - RAMPS 1.4

Příspěvekod ruza » 18.04.2015 16:56

ahojte, při tisku z SD karty tiskárna "přeskočí" část úvodu g-codu. Konkrétně řádek s posuvem Z osy pro vypnutí endstopu. Pokud ten samý kód spustím přes usb ta je tisk v pořádku. V čem může být zakopaný pes?

Kód: Vybrat vše
; generated by Slic3r 1.1.7 on 2015-04-13 at 21:16:11

; perimeters extrusion width = 0.18mm
; infill extrusion width = 0.61mm
; solid infill extrusion width = 0.18mm
; top infill extrusion width = 0.18mm

G21 ; set units to millimeters
M107
G28 ; home all axes
G1 Z2  ;vypnuti endstopu Z
M190 S120 ; wait for bed temperature to be reached
M104 S245 ; set temperature

M109 S245 ; wait for temperature to be reached
G90 ; use absolute coordinates
G92 E0
M82 ; use absolute distances for extrusion
G1 F1800.000 E-1.00000
G1 Z0.600 F10500.000
G92 E0
G1 X84.178 Y77.424 F10500.000
G1 Z0.200 F10500.000
G1 E1.00000 F1800.000
.
.
.
.
.

  • 0

ruza
 
Příspěvky: 25
Images: 1
Registrován: 15.11.2014 14:47
Reputation: 0

Re: LCD+SD - RAMPS 1.4

Příspěvekod Rebel » 18.04.2015 17:06

Nevim, zda ti ho preskoci, ale tu rychlost pro Z kterou generujes to nemuze nikdy dat

Kód: Vybrat vše
.
.
G1 Z0.600 F10500.000
.
.
G1 Z0.200 F10500.000
.
.


to je 175mm/s a to opravdu od Z necekej. Zjisti si, kde ti to hausnumero 10500 vznika.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3740
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 106
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: LCD+SD - RAMPS 1.4

Příspěvekod ruza » 18.04.2015 17:21

po tom posuvu se podívám, ale jde o příkaz G1 Z2, který se z SD karty nevykoná, ale z PC ano a to i u stejných souborů. Na SD nahrávám pomocí čtečky karet (neposílám kód přes ubs).
  • 0

ruza
 
Příspěvky: 25
Images: 1
Registrován: 15.11.2014 14:47
Reputation: 0

Re: LCD+SD - RAMPS 1.4

Příspěvekod Car » 18.04.2015 23:11

s největší pravděpodobností je to způsobené přešvihnutím pojezdové rychlosti v Z akceleraci nesmíš tam mít větší číslo jak 3 ( když tam máš větší tak se jen tváří že to udělal ,ale neměl šanci to zvládnout) - tuto hodnotu změníš jen v Empromu , od tud to totiž bere SD karta . Kdežto PC to bere ze spouštěcího programu u tebe .
  • 0

Konstrukce Prusa i2 ,Rebel 2 ,PEEK hotend 3mm i 1,75mm vlastní výroba ,Marlin , Ramps 1.4 ,motory Microcon SX17 -0905 ,KISSlicer64
Car
 
Příspěvky: 662
Registrován: 28.04.2014 23:13
Bydliště: Olomouc
Reputation: 0

Re: LCD+SD - RAMPS 1.4

Příspěvekod ruza » 19.04.2015 09:31

v EEPROM mám max Z feedrate 2.000 mm/s. v nadstavení tiskárny je 120 mm/min=2mm/s. Jen ve sliceru mám rychlost travel 175mm/s = 10500 mm/min, tak si to do g-codu vezne i pro osu Z. nicméně celý tisk proběhne korektně, jen se neprovede příkaz pro vypnutí endstopu do home všech a při tisku se pak posune 0 až dojde odsunu od endstopu a tisk se pokazí.
  • 0

ruza
 
Příspěvky: 25
Images: 1
Registrován: 15.11.2014 14:47
Reputation: 0

Re: LCD+SD - RAMPS 1.4

Příspěvekod Kuba5 » 20.05.2015 21:22

Ahoj,
dnes mi dorazil tento LCD displej s SD čtečkou:
http://img19.allegroimg.pl/photos/orygi ... 5358375087

Samotný displej funguje dobře, zobrazuje teplotu, jde nastavit i home pozice atd., jediný malý problém je horší čitelnost, protože text je skoro modrý a ne bílý.

Problém ale nastává, jakmile zapojím SD kartu.
Na displeji se zobrazí SD karta vložena a v logu Repetieru se neustále opakuje:
21:11:22.499 : SD card inserted
21:11:24.602 : SD init fail
21:11:24.707 : SD card inserted

zahltí to celou tiskárnu a vše trvá strašně dlouho, dokud kartu nevyndám.
Sundal jsem RAMPS a podíval se, jestli tam nejsou zase nějaké zkraty, ale nejsou, to vypadá v pořádku.
Problém tak může být ve čtečce nebo v kartě. Karet jsem zkoušel několik, hlavně Verbatim SDHC 8GB, kterou jsem v PC rychle naformátoval na FAT32.
Dále jsem doma našel jen microSD, ale s adapterém na SD. Je to ADATA microSDHC 8GB - také nic, takže nějaká noname microSD 2GB (naformátoval jsem jí na FAT) - nic, tak poslední zase noname microSD 128MB - pořád to samý.
Takže už fakt nevím, karet vyzkoušeno několik a pořád nic. :(
  • 0

Kuba5
 
Příspěvky: 77
Registrován: 22.08.2014 14:44
Bydliště: Kladno
Reputation: 0

Re: LCD+SD - RAMPS 1.4

Příspěvekod Kuba5 » 20.05.2015 22:33

Tak asi dobrý. :)
Kde jinde by mohl být problém, než na čínských deskách. :( Musel jsem propájet znovu kontakty čtečky na PCB, jeden se sotva dotýkal (na RAMPS jsem dokonce musel opravovat zkraty).
  • 0

Kuba5
 
Příspěvky: 77
Registrován: 22.08.2014 14:44
Bydliště: Kladno
Reputation: 0

Re: LCD+SD - RAMPS 1.4

Příspěvekod kroxigor » 21.05.2015 05:10

Kuba5 píše:Ahoj,

Samotný displej funguje dobře, zobrazuje teplotu, jde nastavit i home pozice atd., jediný malý problém je horší čitelnost, protože text je skoro modrý a ne bílý.


Je tam poťák na nastavení podsvícení/kontrastu LCD - ten nefunguje?
  • 0

Rebel II V33 (Marlin 2.0.x), "Anikubík" Kossel Linear Plus (Marlin 1.9.x) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75, Original Prusa i3 MK3s - služební
PrusaSlicer2, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor
 
Příspěvky: 1741
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: LCD+SD - RAMPS 1.4

Příspěvekod Kuba5 » 21.05.2015 12:24

Funguje, ale i při minimální pozici je kontrast moc velký.
Vyřeším to ale nějakým 1k rezistorem.
  • 0

Kuba5
 
Příspěvky: 77
Registrován: 22.08.2014 14:44
Bydliště: Kladno
Reputation: 0

Re: LCD+SD - RAMPS 1.4

Příspěvekod Otomar » 21.05.2015 12:41

Měl sem v ruce asi 3 verze a na některých byl ještě jeden potenciometr schovaný na desce u displeje, kde se dalo doregulovat jemněji. Bohužel byl dost špatně přístupný.
  • 0

Customized REBEL II & direct HEVO
Otomar
 
Příspěvky: 600
Images: 0
Registrován: 20.12.2014 11:24
Bydliště: JMK
Reputation: 0

PředchozíDalší

Zpět na ELEKTRONIKA

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník