LCD+SD - RAMPS 1.4

Re: LCD+SD - RAMPS 1.4

Příspěvekod mochr » 22.03.2015 18:17

Koupil jsem smartcontroller z Ebay ( http://www.ebay.com/itm/221706007886?_t ... EBIDX%3AIT ) , nahral jsem firmware z toho vlakna ( viewtopic.php?p=823#p823 ) . lcd funguje, ovladani koleckem taky. problem nastane po vlozeni sd karty, kdy se display restartuje. v chatu jste me navadeli na zymenu pinu sdcarddetect a ui_reset_pin, zkousel jsem to ale neuspesne. na ebay pisou ze funguje jenom s marlin firmware?
ma nekdo zkusenost s takovym lcd?
  • 0

mochr
 
Příspěvky: 205
Images: 2
Registrován: 18.09.2014 08:09
Bydliště: Blansko
Reputation: 0

Re: LCD+SD - RAMPS 1.4

Příspěvekod celeron » 22.03.2015 20:34

Já zrovna dnes řešil tohle: Dvě SD (ne SDHC) karty 2GB, FAT32, jedna Kingstone, druhá Panasonic. Panasonic naprosto bez problémů. Kingstone hlásí na titulním displeji vložení ale když z ní chci tisknout, tak hlásí "No SD". Přitom obě karty v navigaci TomTom chodí naprosto stejně. SDHC Kingstone mi taky žádná nechodí. Jinou SDHC nemám. Umí to vůbec SDHC? V navigaci se musel při přechodu z SD na SDHC přehrát FW. Mám Marlin.
Jirka
  • 0

celeron
 
Příspěvky: 743
Registrován: 15.03.2015 18:12
Reputation: 0

Re: LCD+SD - RAMPS 1.4

Příspěvekod Rebel » 22.03.2015 21:43

Jo, to jsem si neuvedomil, ale muze to byt i kartou. Vyzkousej jineho vyrobce i velikost. Ja pouzivam ADATA 8GB, nebo mensi. Kingston mi treba nechodil. Chce to vyzkouset.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3740
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 106
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: LCD+SD - RAMPS 1.4

Příspěvekod Car » 23.03.2015 14:47

Právě dnes se mi stalo ,že v půlce tisku se tiskárna zastavila( bez připojení k PC ,jela z SD Karty) .
SD karta se z nějakého neznámého důvodu odpojila a přestala fungovat .
Když kartu vyndám se sdruženého LCD s controlerem a Sd slotem , tak to hlásí že je vyndána a když ji vrátím tak že je vložená ,ale nejde vůbec načíst .
když dám kartu do čtečky karet a do PC , tak karta jde načíst včetně obsahu .
Netuší někdo kde je zakopaná botka ?
Upozorňuji ,že z karty se bez problémů tisklo/načítali data .
Díky za případnou pomoc při řešení
  • 0

Konstrukce Prusa i2 ,Rebel 2 ,PEEK hotend 3mm i 1,75mm vlastní výroba ,Marlin , Ramps 1.4 ,motory Microcon SX17 -0905 ,KISSlicer64
Car
 
Příspěvky: 662
Registrován: 28.04.2014 23:13
Bydliště: Olomouc
Reputation: 0

Re: LCD+SD - RAMPS 1.4

Příspěvekod brbla » 23.03.2015 17:12

Tak pokud nepřečte ani jinou kartu, tak "uhnil" SD slot.
Co by taky člověk za ty prachy chtěl :-(
  • 0

brbla
 
Příspěvky: 23
Registrován: 08.02.2015 17:32
Bydliště: Praha
Reputation: 0

Re: LCD+SD - RAMPS 1.4

Příspěvekod barkh » 23.03.2015 17:41

Pajkou prepajet drzak na kartu (staci jen prohrat) - bezolovnata pajka EU vs. mechanicke namahani ....
  • 0

barkh
 
Příspěvky: 36
Registrován: 03.02.2015 13:26
Reputation: 0

Re: LCD+SD - RAMPS 1.4

Příspěvekod celeron » 23.03.2015 23:04

Ten držák SD je nějakej ober aušus. Asi 5x jsem zastrčil kartu a vytáhl a tak rozdrápaný kontaktní plošky nemám na žádný další používaný několik let.
Není to jen nějakej nekontakt? Už si to moc nepamatuju, je tam spínač co hlásí zasunutí futrálu karty a vlastní datovej přístup je přes kontaktaktní plošky. To by taky odpovídalo že na zasunutí reakce je, ale data se nenačtou.
Jirka
  • 0

celeron
 
Příspěvky: 743
Registrován: 15.03.2015 18:12
Reputation: 0

Re: LCD+SD - RAMPS 1.4

Příspěvekod Car » 25.03.2015 01:02

Tak problém byl v zapomenutém zemnění prum. zdroje ,když jsem tam přidal rapsbari s kamerkou ,tak to po čase kleklo ( prostě se to popralo mezi sebou ) .
  • 0

Konstrukce Prusa i2 ,Rebel 2 ,PEEK hotend 3mm i 1,75mm vlastní výroba ,Marlin , Ramps 1.4 ,motory Microcon SX17 -0905 ,KISSlicer64
Car
 
Příspěvky: 662
Registrován: 28.04.2014 23:13
Bydliště: Olomouc
Reputation: 0

Re: LCD+SD - RAMPS 1.4

Příspěvekod supbodo » 25.03.2015 09:25

Zdravým kolegovia tlačiari.

Nainštaloval som včera to LCD zo začiatku vlákna. V podstate všetko funguje až na nahrievanie trysky.
Dióda na Ramps sa ani nerozbliká. Vie ma prosím niekto usmerniť čo mám zla.
Pri tlači z PC všetko funguje.
Ďakujem.
  • 0

supbodo
 
Příspěvky: 13
Registrován: 30.10.2014 16:07
Reputation: 0

Re: LCD+SD - RAMPS 1.4

Příspěvekod Car » 25.03.2015 10:58

Podívej se jestli nemáš prohozený pozice svorkovnic v eempromu ( nejčastěji bývají dráty k topnému tělísku na pozici D10,ale můžeš to mít i na D9) . a nebo může být i problém jinde - předtím bez LCD s Controlerem ti vše fungovalo nebo jsi to nezkoušel ? pokud jsi to nezkoušel ,tak si připoj zkušebně jen topný tělísko na 12V jestli samo o sobě hřeje a pak teprve hledej jinde .
  • 0

Konstrukce Prusa i2 ,Rebel 2 ,PEEK hotend 3mm i 1,75mm vlastní výroba ,Marlin , Ramps 1.4 ,motory Microcon SX17 -0905 ,KISSlicer64
Car
 
Příspěvky: 662
Registrován: 28.04.2014 23:13
Bydliště: Olomouc
Reputation: 0

Re: LCD+SD - RAMPS 1.4

Příspěvekod supbodo » 25.03.2015 11:19

Práve že keď dám tlač z PC tak všetko funguje ako má.
Dokonca keď je pripojený len displej tak ide ovládať aj vetráčik a ten je na D9. Podložka sa nahrieva normálne.
  • 0

supbodo
 
Příspěvky: 13
Registrován: 30.10.2014 16:07
Reputation: 0

Re: LCD+SD - RAMPS 1.4

Příspěvekod Car » 25.03.2015 13:57

To je něco divného .Kopni sem co to vlastně máš za sestavu LCD atd.
  • 0

Konstrukce Prusa i2 ,Rebel 2 ,PEEK hotend 3mm i 1,75mm vlastní výroba ,Marlin , Ramps 1.4 ,motory Microcon SX17 -0905 ,KISSlicer64
Car
 
Příspěvky: 662
Registrován: 28.04.2014 23:13
Bydliště: Olomouc
Reputation: 0

Re: LCD+SD - RAMPS 1.4

Příspěvekod supbodo » 25.03.2015 14:33

Mám toto LCD a http://www.ebay.com/itm/321424952924 a ramps http://www.ebay.com/itm/321556449083 arduino http://www.ebay.com/itm/ATmega2560-16AU ... 20ed1ee2fb driver so stiahol od nopika z prvej strany tohto vlákna
  • 0

supbodo
 
Příspěvky: 13
Registrován: 30.10.2014 16:07
Reputation: 0

Re: LCD+SD - RAMPS 1.4

Příspěvekod Car » 25.03.2015 16:17

Když se na tu sestavu dívám ,tak je to vše v pořádku neměl by tam být nikde problém. Máš dobře zasunuté konectory do PINů na Ramps a hlavně symetricky v laině ? Pokud ANO nejspíš bude problém ve staženém balíčku ( stáhni jiný nebo to zkus znova instalovat ) jsem mimo ,tak bych těžko rozbalovat co to tam je ke stažení a hledal kde je chyba .
  • 0

Konstrukce Prusa i2 ,Rebel 2 ,PEEK hotend 3mm i 1,75mm vlastní výroba ,Marlin , Ramps 1.4 ,motory Microcon SX17 -0905 ,KISSlicer64
Car
 
Příspěvky: 662
Registrován: 28.04.2014 23:13
Bydliště: Olomouc
Reputation: 0

Re: LCD+SD - RAMPS 1.4

Příspěvekod oscar » 25.03.2015 16:24

uploadni sem g kod ktery poustis z PC a g kod ktery poustis z karty.
nejak to zabal do zipu
  • 0

.... večer se přezujou, hodinu frézujou ....
oscar
 
Příspěvky: 731
Images: 4
Registrován: 16.06.2014 20:51
Bydliště: Perníkovice
Reputation: 10
Jen tak dál :)

PředchozíDalší

Zpět na ELEKTRONIKA

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník