LCD+SD - RAMPS 1.4

Příspěvekod Mirec » 02.04.2014 07:56

Vie mi niekto poradit s nastavenim LCD+SD pre RAMPS 1.4?

Pouzivam elektroniku RAMPS+Mega 2560, firmware repetier z tohto fora a software najnovsi Repetier host 0.95F

Co a kde nastavit aby mi to fungovalo?

Dakujem za pomoc.
  • 0

Mirec
 
Příspěvky: 187
Images: 1
Registrován: 03.02.2014 20:47
Reputation: 0

Příspěvekod hanysl » 02.04.2014 08:54

Ahoj, musíš znovu nahrát firmware do Arduina a odkomentovat podporu SD a LCD
  • 0

hanysl
 
Příspěvky: 254
Registrován: 08.01.2014 22:03
Bydliště: Šenov u Ostravy
Reputation: 0

Příspěvekod Mirec » 02.04.2014 09:05

To mi je jasne, ze to musim znova nahrat len, ktore riadky konkretne nastavit a ako. Viem, ze s tym bol nejaky problem ale fungovalo to az pri novom Repetier host 0.95f. Vraj je potrebne nieco nakonfigurovat inak aby to fungovalo. Ak sa mylim tak sorry. :)
  • 0

Mirec
 
Příspěvky: 187
Images: 1
Registrován: 03.02.2014 20:47
Reputation: 0

Příspěvekod hanysl » 02.04.2014 10:00

SD karta se myslím jen odkomentuje, ta funguje přes SPI a u lcd se maximálně upraví piny, na kterých je LCD zapojené, popřípadě velikost displeje.
  • 0

hanysl
 
Příspěvky: 254
Registrován: 08.01.2014 22:03
Bydliště: Šenov u Ostravy
Reputation: 0

Příspěvekod Rebel » 02.04.2014 10:09

Mirec> pokud chces vedet konkretni odpovedi, musis tady popsat, jak mas zapojene LCD, ci pouzivas nejaky kit atp. Takto se skutecne neda moc konkretne odpovidat. Sice jsem RAMPS s LCD nikdy nerozchazel, ale kdyz budes konkretnejsi, tak tse na to mrknu, nebo ti odpovi nekdo, kdo to ma rozchozeny.
  • 0

Rebel
 
Příspěvky: 3740
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 106
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Příspěvekod Mirec » 02.04.2014 10:24

Sorry... takze LCD s integrovanou SD - 20 znakov 4 riadky - ebay
Napojene cez original kable a redukciu.
Prikladam ukazkove foto kedze nie som doma tak nemozem odfotit svoje ale mam to napojene presne tak ako na obrazku.

Obrázek Obrázek
  • 0

Mirec
 
Příspěvky: 187
Images: 1
Registrován: 03.02.2014 20:47
Reputation: 0

Příspěvekod hopik » 02.04.2014 10:38

mirec ja som na to zabudol
B)
vydrz, dnes to tu zavesim
  • 0

hopik
 
Příspěvky: 163
Registrován: 15.01.2014 18:36
Bydliště: Ružomberok
Reputation: 0

Příspěvekod Mirec » 02.04.2014 11:18

hopik> ja som vedel, ze ty sa chytis :)
  • 0

Mirec
 
Příspěvky: 187
Images: 1
Registrován: 03.02.2014 20:47
Reputation: 0

Příspěvekod hopik » 02.04.2014 11:19

Mirec vyskusaj toto ,ak ti to bude ficat /mne to ide/ tak to treba zavesit do temy ke statazeni
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil hopik dne 02.04.2014 11:25, celkově upraveno 1
hopik
 
Příspěvky: 163
Registrován: 15.01.2014 18:36
Bydliště: Ružomberok
Reputation: 0

Příspěvekod Mirec » 02.04.2014 11:21

OK dnes vyskusam...cca o 2 hodky kedze nie som doma... Vdaka
  • 0

Mirec
 
Příspěvky: 187
Images: 1
Registrován: 03.02.2014 20:47
Reputation: 0

Příspěvekod hopik » 02.04.2014 19:19

uz si to vyskusal?
  • 0

hopik
 
Příspěvky: 163
Registrován: 15.01.2014 18:36
Bydliště: Ružomberok
Reputation: 0

Příspěvekod Mirec » 02.04.2014 19:29

Nie..mal som nejaku pracu, tak som nestihal... Co si tam menil?
  • 0

Mirec
 
Příspěvky: 187
Images: 1
Registrován: 03.02.2014 20:47
Reputation: 0

Příspěvekod hopik » 02.04.2014 19:40

mas tam to lcd s sd card a poradie homovania Z je posledne, je to upraveny ten povodny co je zaveseny na stranke.
Uprav si len kroky na motoroch a extrudery.
Robil to junior :)
  • 0

hopik
 
Příspěvky: 163
Registrován: 15.01.2014 18:36
Bydliště: Ružomberok
Reputation: 0

Příspěvekod Mirec » 03.04.2014 17:06

hopik > pochval mladeho...sikovny je :) LCD aj SD funguje...
Este musim zopar veci vychytat co kde sa teraz nastavuje na tom LCD a bude super :) Ten firmware je tak nalahko pisany ze v podstate su tam len potrebne veci k RAMPS a ostatne je fuc :D

Nevies este o nejakej dobrej nahrade toho potenciometra...strasne jemne sa s tym treba niekedy hrat aby si skocil presne tam kam potrebujes :)
  • 0

Mirec
 
Příspěvky: 187
Images: 1
Registrován: 03.02.2014 20:47
Reputation: 0

Příspěvekod hopik » 03.04.2014 21:25

sak je to umelec, musi cosi vediet

ten encoder je dost citlivy :)


enter je ked stlacis enkoder,
nam to chvilu tvalo kym sme na to prisli, ze sa to da, prisli sme na to ked sme spocitali vyvody
ten knofik si dacim podloz aby sa dal stlacat
potom je to jednoduche B)
  • 0

hopik
 
Příspěvky: 163
Registrován: 15.01.2014 18:36
Bydliště: Ružomberok
Reputation: 0

Další

Zpět na ELEKTRONIKA

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník