Debugging řídící desky

Debugging řídící desky

Příspěvekod lachtan86 » 13.03.2022 14:23

Ahoj, má někdo zkušenosti s debuggingem řídící desky 3d tiskárny? Konkrétně mám Rebela 2 s Fysetc S6 v1.2 a mám problém s Marlinem v2.0.9.3 kde mi tisk běží bez problému a nahodile se během tisku Marlin zrestartuje a tím tisk skončí. Většinou se zrestartuje v části tisku kde je hodně retrakcí rychle po sobě. Na hardwarovou chybu tiskarny to nevidím, když flashnu stejně nastavenou v2.0.9.1 nebo v2.0.7.2 a tisknu ten stejnej gcode tak vše se dotiskne v pořádku. Na tiskárně mám od bigtreetechu TFT3.5 V3 a když na tiskárně pustim onen gcode pres ten jejich barevný GUI tzn. tlačí to gcode přes UART do tiskárny tak se tisk dokončí v pořádku. Nechci radit z křišťálový koule! jen jak debuggovat průběh tisku tak abych našel chybu. St-link bych někde i našel.. Díky
  • 0

lachtan86
 
Příspěvky: 45
Registrován: 27.03.2016 23:46
Bydliště: Hradec Králové
Reputation: 0

Re: Debugging řídící desky

Příspěvekod Rebel » 13.03.2022 19:19

V 2.0.9.3 má spoustu neduhů (ve finále skoro každé vydání není úplně funkční). Osobně řeším pouze bugfix verze, protože ve chvíli kdy Marlin vyjde jako nějaká stabilní verze, tak do 24h je objevena celá ředa chyb, která se řeší a opravují se v bugfix verzích. Bohužel ani bugfix nejsou spásou, včera jsem chtěl upgradovat na posledí bugfix, protože se tam údajně podařilo odstranir problémy v PID regulaci, ale tato poslední verze mi bohužel nejde ani přeložit :D
Tedy za mě, co se nerozbilo, pokud možno neopravuj a neztrácej čas debugginegem :)
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, MeCretor2-upravený, Anycubic Photon, RR1, RR400M ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3892
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 108
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Debugging řídící desky

Příspěvekod lachtan86 » 13.03.2022 21:17

Máš recht. Kolikrát sem taky něco opravoval ve stabilní verzi tak aby mi to šlo přeložit nebo zakládal issue na githubu aby se oprava dostala do bugfixu. Jen mě zajímala možnost debuggingu ale je pravda že to bude asi jen ztráta času. Díky
  • 0

lachtan86
 
Příspěvky: 45
Registrován: 27.03.2016 23:46
Bydliště: Hradec Králové
Reputation: 0

Re: Debugging řídící desky

Příspěvekod bahora » 14.03.2022 00:43

Není řešení přejít na Klipper?
  • 0

bahora
 
Příspěvky: 245
Images: 1
Registrován: 23.11.2016 01:12
Reputation: 0

Re: Debugging řídící desky

Příspěvekod Dinous » 14.03.2022 09:50

bahora píše:Není řešení přejít na Klipper?

Já se na Klipper chystám už několik měsíců, ale jaksi stále není čas a odvaha :shock:
Mám na Rebelovi SKR 1.3 Rpi Zero 2 kde mám Octoprint takže... :D
  • 0

Rebel II 12V 200x200; Rebel II c 300x200 ; Anycubic Photon S ; Geeetech A10M; Průša i3 MK3S;
Dinous
 
Příspěvky: 187
Registrován: 22.05.2018 05:38
Bydliště: Boskovice
Reputation: 0

Re: Debugging řídící desky

Příspěvekod bahora » 14.03.2022 13:49

Dinous píše:
bahora píše:Není řešení přejít na Klipper?

Já se na Klipper chystám už několik měsíců, ale jaksi stále není čas a odvaha :shock:
Mám na Rebelovi SKR 1.3 Rpi Zero 2 kde mám Octoprint takže... :D


Takže více méně vše co potřebuješ :)
Ekosystém "klipper moonraker fluid KlipperScreen" je méně náročný než Octoprint a nic mi nechybí
  • 0

bahora
 
Příspěvky: 245
Images: 1
Registrován: 23.11.2016 01:12
Reputation: 0

Re: Debugging řídící desky

Příspěvekod Dinous » 14.03.2022 20:20

bahora píše:
Dinous píše:
bahora píše:Není řešení přejít na Klipper?

Já se na Klipper chystám už několik měsíců, ale jaksi stále není čas a odvaha :shock:
Mám na Rebelovi SKR 1.3 Rpi Zero 2 kde mám Octoprint takže... :D


Takže více méně vše co potřebuješ :)
Ekosystém "klipper moonraker fluid KlipperScreen" je méně náročný než Octoprint a nic mi nechybí


Přesně tak nic nechybí, jen čas a odvaha :shock:
Jsem rád , že vím na koho se v případě potřeby obrátit :P když bude ochota :D
Ted tam mám Marlin 2.0.9.2. tak snad se k tomu dokopu
  • 0

Rebel II 12V 200x200; Rebel II c 300x200 ; Anycubic Photon S ; Geeetech A10M; Průša i3 MK3S;
Dinous
 
Příspěvky: 187
Registrován: 22.05.2018 05:38
Bydliště: Boskovice
Reputation: 0

Re: Debugging řídící desky

Příspěvekod bahora » 14.03.2022 22:52

Dinous píše:Přesně tak nic nechybí, jen čas a odvaha :shock:
Jsem rád , že vím na koho se v případě potřeby obrátit :P když bude ochota :D
Ted tam mám Marlin 2.0.9.2. tak snad se k tomu dokopu


Rebel 2 na Kipperu provozuji již pár let, přivedla mne k tomu Delta která s Marlinem nestíhala.
Rebela mám v klasice bezeměn, tedy i elektronika stále z roku 2014 Ramps + malina. Extruder je ale TitanAero.
Poskytnout pár rad a konfigurák je to nejmenší.
  • 0

bahora
 
Příspěvky: 245
Images: 1
Registrován: 23.11.2016 01:12
Reputation: 0


Zpět na ELEKTRONIKA

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků

cron