Marlin 1.1.9. nejde zápis do EEPROM

Marlin 1.1.9. nejde zápis do EEPROM

Příspěvekod Pepe_Lopez » 29.12.2020 21:06

Zdravím.
Upradoval jsem svůj stařičký Marlin 1.1.0-RC7 na verzi Marlin 1.1.9 od tom666 s upravenými konfiguráky pro DRV8825. To, že je tam vše obráceně (pohyby motorů, koncáky atp.) jsem nějak strávil a překopal zpět.
Uložil jsem si obsah EEPROM. Nahrát samozřejmě nejde, starej Marlin má přípony .epr, novej .mepr.
V Repetier Hostu jsem vyplnil údaje pro novou EEPROM, příkaz M500 proběhne, ale do Arduina se nezapíše. Pořád tam zůstávají viset výchozí hodnoty. Přitom když něco změním přes LCD, a dám uložit, tak se to Repetier Hostu ukáže. Obráceně ani za nic.
EEPROM je v Marlinu povolena.
Konfigurace Arduino Mega 2560 + Ramps 1.4 + DRV8825.

Co kde dělám blbě?
  • 0

Rebel II LE (Lopez Edition = kříženec v33 a II.b + tuning) (Marlin) - domácí, Rebel II v27 - ex.
1x Rebel II JRC HD (Marlin) - pracovní, 3x 3DS Cube 3 - pracovní, 1x 3DS CubePro Duo - pracovní
Pepe_Lopez
 
Příspěvky: 222
Registrován: 25.05.2014 23:07
Bydliště: kousek od Žatce
Reputation: 0

Re: Marlin 1.1.9. nejde zápis do EEPROM

Příspěvekod Rebel » 29.12.2020 22:50

Udělal si po nahrání nového FW inicializaci EEPROM a factory reset? Pokud se to neuděloá, dějí se někdy dot podivné věci. Ono se do EEPROM ukládá dakeko víve než je přímo editovatelné a když tam zůstane nějaké haluz, chová se to špatně.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3794
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 106
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Marlin 1.1.9. nejde zápis do EEPROM

Příspěvekod Pepe_Lopez » 29.12.2020 23:41

Udělal jsem jak inicializaci, tak factory reset. Zkoušel jsem tu eeprom vyřadit a zase zapnout - nic.
Nakonec jsem ty hodnoty natočil na displeji a uložil. Ale jakmile si je dám jako zálohu do souboru, už je z něj nenahraju. Sice se to tváří, že jako jo, ale nic se nenahraje.

Napadlo mě už jen, jestli nemám nakoplou Megu. Nedávno mi odešlo topný tělísko na HotEndu a přitom praskla pojistka napájení. Ta by mě mrzela, je to originál Arduino.
  • 0

Rebel II LE (Lopez Edition = kříženec v33 a II.b + tuning) (Marlin) - domácí, Rebel II v27 - ex.
1x Rebel II JRC HD (Marlin) - pracovní, 3x 3DS Cube 3 - pracovní, 1x 3DS CubePro Duo - pracovní
Pepe_Lopez
 
Příspěvky: 222
Registrován: 25.05.2014 23:07
Bydliště: kousek od Žatce
Reputation: 0


Zpět na ELEKTRONIKA

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník