Ramps 1.6 plus

Ramps 1.6 plus

Příspěvekod janop » 26.01.2019 14:29

Ahojte
Vcera mi prisla (asi) naj verzia RAMPsu co sa da zohnat - na pohlad vyzera podstatne lepsie ako klasika, ma lepsi MOSFET na BED (WSK220N04 Rds na cca 5V je cca 3,5mOhm), lepsiu 4vrstvu dosku, ... skusenosti zatial nemam, no za seba by som kludne este 3-4eurace priplatil za este lepsie mosfety na Bed (mam 300x200) aj Trysku. Zatial len foto a link.
- Mosfet: https://datasheet.lcsc.com/szlcsc/WSK220N04_C148446.pdf
- Ramps 1.6+: https://www.biqu.equipment/products/biq ... grade-from

PS: ... aj tak mam tie obraykz v opacnom poradi :D.
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
janop
 
Příspěvky: 13
Registrován: 15.11.2017 12:12
Reputation: 0


Re: Ramps 1.6 plus

Příspěvekod cormick » 10.03.2020 19:53

Dobrý deň, chcel by som vás poprosiť o radu.

Objednal som dosku ramps 1.6 plus a k nej drivery TMC2208 diy. Potreboval by som poradiť:
1- ako majú byť jumpre aby driver mal 16 microsteps
2- neviem vypočítať na koľko voltov mam nastaviť driver pre motory SL42STH40-1684A
https://www.aliexpress.com/item/3272295 ... 4c4da9AnOz
3- môžu byť dva motory SL42STH40-1684A na Z osy napojene na jeden tmc2208?

Vďaka za každú radu.
  • 0

cormick
 
Příspěvky: 2
Registrován: 08.03.2020 20:55
Reputation: 0

Re: Ramps 1.6 plus

Příspěvekod zemciko » 12.03.2020 09:38

pepiho: no mně se třeba ty čínsky gen-l moc neosvědčily tři mi tu leží pod stolem. Od horší komunikace/programování přes USB po mou blbost a odpálení atmelu nasazením driveru o kousek vedle :0) Když se něco "nezvede" u ramps snadněji se to napraví..
Akorát v poslední době jsem raději použil 32bit skr, přecijen je to rychlejší a plynulejší a marlin 2,0 na tom chodí.
  • 0

zemciko
 
Příspěvky: 1307
Images: 9
Registrován: 09.05.2015 13:43
Reputation: 0

Re: Ramps 1.6 plus

Příspěvekod Navaro » 21.03.2020 19:06

to cormick:
1) když osadíš všechny tři pozice, teoreticky tím nic nepokazíš. Když tak mě někdo opravte.
2) u těch TMC zkus nazáčátek nějakých 0,7V, ale odvíjí se to od konstrukce motorů, driverů atd... Musíš potom vychytat podle zvuku, výnechávání kroků, hřání motorků atd...
3) ano můžou, je to nejčastější zapojení Z osy... oba motorky jsou ovládané jedním driverem
  • 0

Navaro
 
Příspěvky: 1
Registrován: 22.01.2020 20:04
Reputation: 0

Re: Ramps 1.6 plus

Příspěvekod cormick » 27.03.2020 22:50

Navaro píše:to cormick:
1) když osadíš všechny tři pozice, teoreticky tím nic nepokazíš. Když tak mě někdo opravte.
2) u těch TMC zkus nazáčátek nějakých 0,7V, ale odvíjí se to od konstrukce motorů, driverů atd... Musíš potom vychytat podle zvuku, výnechávání kroků, hřání motorků atd...
3) ano můžou, je to nejčastější zapojení Z osy... oba motorky jsou ovládané jedním driverem


vdaka, ked to vsetko pride dam vediet ako som dopadol 8)
  • 0

cormick
 
Příspěvky: 2
Registrován: 08.03.2020 20:55
Reputation: 0


Zpět na ELEKTRONIKA

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník