"Touch-MI" - Auto Level Sensor

"Touch-MI" - Auto Level Sensor

Příspěvekod tom666 » 06.02.2019 15:23

Davam do pozornosti velmi zaujimave riesenie snimaca na baze optickeho senzoru a dvoch neodymovych magnetov, ktore funguju ako mechanicky aktivator a deaktivator snímacieho hrotu.

Stranka vyrobcu:
https://www.hotends.fr/fr/home/64-capteur-auto-leveling-touch-mi.html

Video ukazka funkcie:
phpBB [video]
  • 0

Rebel II v33 Bowden Mod - Ex, Creality Ender-3 Pro, Sunhokey Prusa i3 Clone
tom666
 
Příspěvky: 532
Images: 0
Registrován: 14.09.2016 17:00
Bydliště: Nitra (SK)
Reputation: 14
Jen tak dál :)

Re: "Touch-MI" - Auto Level Sensor

Příspěvekod Rebel » 06.02.2019 15:48

To neni vubec pitomy, to asi zbastlim :D Menim ted na jedne tiskarne Al desky s Fe planzetou a bez, kdy ma kazda jiny Z offset pri indukvni sonde a tohle by to vyresilo. Neni vubec hloupa myslenka a pritom je to vcelku snadny :)
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3452
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 100
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: "Touch-MI" - Auto Level Sensor

Příspěvekod michal3D » 10.02.2019 16:16

Zdarec,
tak jsem se inspiroval tímto příspěvkem a měl bych jeden dotaz.
Princip jsem použil stejný,jenom misto kuličky jsem použil elektromagnet ktery od sebe
trn (S nalepeným magnetem) odstrčí ještě před měření Z.
Chtěl bych zjistit,jestli je pro G-Code nějaký příkaz který na určitý pin RAMPS
pustí na stanovenou dobu určitý signál (+5V na cca 1s)?Případně jestli jde určit který PIN?
Mám kopii Prusi proto toto uchycení.
Pro inspiraci první pokus :
Jedna.jpg

Dva.jpg
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
michal3D
 
Příspěvky: 5
Registrován: 07.02.2017 15:15
Reputation: 0

Re: "Touch-MI" - Auto Level Sensor

Příspěvekod tom666 » 11.02.2019 08:35

michal3D píše:... je pro G-Code nějaký příkaz který na určitý pin RAMPS pustí na stanovenou dobu určitý signál (+5V na cca 1s)? ...

http://marlinfw.org/docs/gcode/M042.html
http://marlinfw.org/docs/gcode/G004.html
  • 0

Rebel II v33 Bowden Mod - Ex, Creality Ender-3 Pro, Sunhokey Prusa i3 Clone
tom666
 
Příspěvky: 532
Images: 0
Registrován: 14.09.2016 17:00
Bydliště: Nitra (SK)
Reputation: 14
Jen tak dál :)

Re: "Touch-MI" - Auto Level Sensor

Příspěvekod tom666 » 11.02.2019 10:15

Telo snimaca nakreslene a vytlacene. Teraz uz len trpezlivo cakat na dorucenie zvysnych casti objednanych z Ali :)

Optic Level Sensor.jpg

DSC_0226.JPG
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Rebel II v33 Bowden Mod - Ex, Creality Ender-3 Pro, Sunhokey Prusa i3 Clone
tom666
 
Příspěvky: 532
Images: 0
Registrován: 14.09.2016 17:00
Bydliště: Nitra (SK)
Reputation: 14
Jen tak dál :)

Re: "Touch-MI" - Auto Level Sensor

Příspěvekod crown » 11.02.2019 11:33

Mel bys i seznam, co sis k tomu objednal z Ali? At neobjednam spatne soucastky.
  • 0

crown
 
Příspěvky: 315
Registrován: 08.11.2015 09:30
Reputation: 0

Re: "Touch-MI" - Auto Level Sensor

Příspěvekod michal3D » 11.02.2019 18:46

tom666 píše:
michal3D píše:... je pro G-Code nějaký příkaz který na určitý pin RAMPS pustí na stanovenou dobu určitý signál (+5V na cca 1s)? ...

http://marlinfw.org/docs/gcode/M042.html
http://marlinfw.org/docs/gcode/G004.html


Díky,to je ono(A to sem to na těch stránkách hledal taky,ale asi blbě :-)
  • 0

michal3D
 
Příspěvky: 5
Registrován: 07.02.2017 15:15
Reputation: 0

Re: "Touch-MI" - Auto Level Sensor

Příspěvekod tom666 » 12.02.2019 13:16

Starsia varianta podobne rieseneho snimaca na kocke:

phpBB [video]

https://www.thingiverse.com//thing:1714315
  • 0

Rebel II v33 Bowden Mod - Ex, Creality Ender-3 Pro, Sunhokey Prusa i3 Clone
tom666
 
Příspěvky: 532
Images: 0
Registrován: 14.09.2016 17:00
Bydliště: Nitra (SK)
Reputation: 14
Jen tak dál :)


Zpět na ELEKTRONIKA

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků