Oziveni

Oziveni

Příspěvekod qqq64 » 05.12.2017 23:22

Ahoj,
prosím o radu pro začátečníka.
Sestavil jsem Rebelix X2, arduino mega2560 + RAMPS 1.4, drivery DRV8825, firmware MERLIN
motory na osách SX17-0503, na extruderu SX17-1005LQCEF
napětí na driverech 0,5V

Tiskárna je bez LCD, zkouším proto ovládání pohybů před pronterface a Repetier.
Při pokusu o posun na osách motory jenom cuknou bez pohybu, extruder točí normálně.

Co dělám blbě, že motory netočí?

konfigurace v configuration.h v příloze
výpis z tiskárny po připojení z repetieru:

22:22:15.891 : Printer reset detected - initalizing
22:22:15.891 : start
22:22:15.891 : echo:Marlin 1.1.6
22:22:15.891 : echo: Last Updated: 2017-10-10 12:00 | Author: (none, default config)
22:22:15.891 : echo:Compiled: Dec 5 2017
22:22:15.891 : echo: Free Memory: 5556 PlannerBufferBytes: 1232
22:22:15.891 : echo:Hardcoded Default Settings Loaded
22:22:15.891 : echo: G21 ; Units in mm
22:22:15.891 : echo:Filament settings: Disabled
22:22:15.891 : echo: M200 D3.00
22:22:15.891 : echo: M200 D0
22:22:15.906 : echo:Steps per unit:
22:22:15.906 : echo: M92 X160.00 Y160.00 Z8000.00 E500.00
22:22:15.906 : echo:Maximum feedrates (units/s):
22:22:15.906 : echo: M203 X300.00 Y300.00 Z5.00 E25.00
22:22:15.906 : echo:Maximum Acceleration (units/s2):
22:22:15.906 : echo: M201 X3000 Y3000 Z100 E10000
22:22:15.906 : echo:Acceleration (units/s2): P<print_accel> R<retract_accel> T<travel_accel>
22:22:15.906 : echo: M204 P300.00 R300.00 T300.00
22:22:15.922 : echo:Advanced: S<min_feedrate> T<min_travel_feedrate> B<min_segment_time_ms> X<max_xy_jerk> Z<max_z_jerk> E<max_e_jerk>
22:22:15.922 : echo: M205 S0.00 T0.00 B20000 X20.00 Y20.00 Z0.40 E5.00
22:22:15.922 : echo:Home offset:
22:22:15.922 : echo: M206 X0.00 Y0.00 Z0.00
22:22:15.922 : echo:PID settings:
22:22:15.922 : echo: M301 P22.20 I1.08 D114.00
22:22:16.219 : FIRMWARE_NAME:Marlin 1.1.6 (Github) SOURCE_CODE_URL:https://github.com/MarlinFirmware/Marlin PROTOCOL_VERSION:1.0 MACHINE_TYPE:3D Printer EXTRUDER_COUNT:1 UUID:cede2a2f-41a2-4748-9b12-c55c62f367ff
22:22:16.219 : Cap:EEPROM:0
22:22:16.219 : Cap:AUTOREPORT_TEMP:1
22:22:16.219 : Cap:PROGRESS:0
22:22:16.219 : Cap:PRINT_JOB:1
22:22:16.219 : Cap:AUTOLEVEL:0
22:22:16.219 : Cap:Z_PROBE:0
22:22:16.219 : Cap:LEVELING_DATA:0
22:22:16.219 : Cap:SOFTWARE_POWER:0
22:22:16.234 : Cap:TOGGLE_LIGHTS:0
22:22:16.234 : Cap:CASE_LIGHT_BRIGHTNESS:0
22:22:16.234 : Cap:EMERGENCY_PARSER:0
22:22:16.234 : X:0.00 Y:0.00 Z:0.00 E:0.00 Count X:0 Y:0 Z:0
22:22:16.234 : echo:DEBUG:INFO,ERRORS
22:22:16.234 : echo:Active Extruder: 0
22:22:16.234 : echo:DEBUG:INFO,ERRORS
22:22:16.234 : echo:Active Extruder: 0

Dík za radu.
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
qqq64
 
Příspěvky: 3
Registrován: 29.09.2017 20:35
Reputation: 0

Re: Oziveni

Příspěvekod zemciko » 06.12.2017 19:59

Pokud jen cuknou zkus ověřit drivery, kabely/konektory ...
  • 0

zemciko
 
Příspěvky: 1010
Images: 9
Registrován: 09.05.2015 13:43
Reputation: 0

Re: Oziveni

Příspěvekod koppik » 09.12.2017 12:35

Zkusil bych na konektor od extruderu připojit jiný motor, jestli bude točit nebo ne - tak vyloučíš špatné motory. Pak mě ještě napadá podívat se na zapojení End-stopů. Většinou to alespoň na jednu stranu ale popojede
  • 0

Rebelix X2 - bowden; E3D V6 čajna; Mega 2560 + Ramps; Marlin v1.1.0 RC7;
Raspbery Pi 3 + Octoprint + OctoAndroid
http://www.koppik.cz
koppik
 
Příspěvky: 10
Registrován: 24.03.2017 17:51
Bydliště: Ostrava
Reputation: 0

Re: Oziveni

Příspěvekod qqq64 » 11.12.2017 21:41

Diky za nakopnuti, ukazalo se, ze jeden z driveru je vadny. Po vymene uz jezdi osy x, y, jeste musim vyladit kroky, protože posuny jsou moc velke.
  • 0

qqq64
 
Příspěvky: 3
Registrován: 29.09.2017 20:35
Reputation: 0


Zpět na ELEKTRONIKA

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků