3d touch autolevel

3d touch autolevel

Příspěvekod kraken192 » 11.05.2020 12:05

Ahoj dobastlil jsem si na rebela 3dtouch ale bohuzel to nemuzu rozchodit...
nastaveno podle tohoto videa....

ale problem je ze desku si to otuka kdyz v repetieru spustim bed height map i to udela mapu.. ale potom kdyz napisu G33 L0
tak u vsech mereni mam Z-probe:10.232 X:20.00 Y:20.00 zCorr:0.000 takze korekce neprobiha overeno i tiskem
kdyz zkusim nastavit korekci rucne G33 X145.00 Y10.00 Z0.000 tak bohuzel se to tak neulozi...
momentalne nastaveno
M321 S2 ; Deactivate auto level permanently
M323 S0 P1 ; Disable correction permanently
ale zkousel jsem to mit i povoleny a bezezmeny.. bohuzel moc nevladnu anglictinou....

prikladam konfiguraci o z probe
// #################### Z-Probing #####################

#define Z_PROBE_Z_OFFSET 0
#define Z_PROBE_Z_OFFSET_MODE 0
#define UI_BED_COATING 1
#define FEATURE_Z_PROBE 1
#define EXTRUDER_IS_Z_PROBE 0
#define Z_PROBE_DISABLE_HEATERS 0
#define Z_PROBE_BED_DISTANCE 10
#define Z_PROBE_PIN ORIG_Z_MIN_PIN
#define Z_PROBE_PULLUP 0
#define Z_PROBE_ON_HIGH 1
#define Z_PROBE_X_OFFSET 35
#define Z_PROBE_Y_OFFSET 10
#define Z_PROBE_WAIT_BEFORE_TEST 0
#define Z_PROBE_SPEED 2
#define Z_PROBE_XY_SPEED 150
#define Z_PROBE_SWITCHING_DISTANCE 1
#define Z_PROBE_REPETITIONS 1
#define Z_PROBE_USE_MEDIAN 0
#define Z_PROBE_HEIGHT 4
#define Z_PROBE_DELAY 0
#define Z_PROBE_START_SCRIPT "M340 P0 S700" //"M340 P0 S700"
#define Z_PROBE_FINISHED_SCRIPT "M340 P0 S1500" //"M340 P0 S1500"
#define Z_PROBE_RUN_AFTER_EVERY_PROBE ""
#define Z_PROBE_REQUIRES_HEATING 0
#define Z_PROBE_MIN_TEMPERATURE 150
#define FEATURE_AUTOLEVEL 1
#define FEATURE_SOFTWARE_LEVELING 0
#define Z_PROBE_X1 20
#define Z_PROBE_Y1 20
#define Z_PROBE_X2 160
#define Z_PROBE_Y2 20
#define Z_PROBE_X3 100
#define Z_PROBE_Y3 160
#define BED_LEVELING_METHOD 1
#define BED_CORRECTION_METHOD 0
#define BED_LEVELING_GRID_SIZE 20
#define BED_LEVELING_REPETITIONS 1
#define BED_MOTOR_1_X 0
#define BED_MOTOR_1_Y 0
#define BED_MOTOR_2_X 200
#define BED_MOTOR_2_Y 0
#define BED_MOTOR_3_X 100
#define BED_MOTOR_3_Y 200
#define BENDING_CORRECTION_A 0
#define BENDING_CORRECTION_B 0
#define BENDING_CORRECTION_C 0
#define FEATURE_AXISCOMP 0
#define AXISCOMP_TANXY 0
#define AXISCOMP_TANYZ 0
#define AXISCOMP_TANXZ 0
napada nekoho co je spatne uz si stim fakt nevim rady...
jeste prikladam komplet repetier firmware....
https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing
  • 0

kraken192
 
Příspěvky: 2
Registrován: 06.01.2016 21:11
Reputation: 0

Re: 3d touch autolevel

Příspěvekod barkh » 15.05.2020 10:44

Pozor, pokud jde o klon s plastovym trnem, tak v marlinu standardni odchylka 10 pokusu mi dava 0.03..., tj. lita to az +- 0.05 mm pri opakovanem mereni na jednom miste. Marlin ani nebyl scholen udelat Z-autoalign. Hrebikova opticka sonda se servem se shodnym nastavenim na stejnem miste ma odchylku 0,001 ... a z-autoalign delam na 0,01mm ...

takze 3d touch letel do kose a ted mam tohle https://www.thingiverse.com/thing:4167247
  • 0

barkh
 
Příspěvky: 33
Registrován: 03.02.2015 13:26
Reputation: 0

Re: 3d touch autolevel

Příspěvekod lachtan86 » 17.05.2020 17:27

Taky nad něčím takovým přemýšlím, takže standardní optickej endstop se servem, je lepší ten BFPTouch nebo BFPTouch micro?
  • 0

lachtan86
 
Příspěvky: 9
Registrován: 27.03.2016 23:46
Bydliště: Hradec Králové
Reputation: 0

Re: 3d touch autolevel

Příspěvekod kraken192 » 20.05.2020 19:28

takze rozchodil jsem to nakonec podle tohoto navodu..
viewtopic.php?f=19&t=3103&hilit=bl+touch&start=15
a bohuzel jak psal barkh... tak mam 3dtouch se zeleznou tyckou.. ale opakovatelnost je uplne onicem.. zlatej mechanickej koncak.....
ten autolevel se servem vypada pekne.. i to dava smysl ze by to melo bejt presny.. no jak to nastavit repetieru neni nekde navod??? at nemusim vymejslet vymyslene?
  • 0

kraken192
 
Příspěvky: 2
Registrován: 06.01.2016 21:11
Reputation: 0

Re: 3d touch autolevel

Příspěvekod zemciko » 22.05.2020 12:06

Na můj vkus to zabírá moc místa na hlavě.
Btw používám 3d touch s kovovým dotykam a funkuje ok. Teda fungoval bezproblémů než jsem s ním napálil do materiálu a to tak že silou a teď občas musím pohnout celým dorazem aby se umoudřil a začal vysunovat doraz. (možná se poškodil nějaký kontakt u konektoru nebo tak něco) ale předtím jel v pohodě furt a stál 11$ u žlutého muže.
  • 0

zemciko
 
Příspěvky: 1331
Images: 9
Registrován: 09.05.2015 13:43
Reputation: 0

Re: 3d touch autolevel

Příspěvekod barkh » 24.05.2020 09:59

Mam to na marlinu, ale +- to bude stejne, nastavil jsem si polohy stejne jako 3dtouch. Jen nastavis servo + kam si pripojil koncak + 2 polohy serva; pokud to chces stejne jako 3dtouch clone, tak je to 10 a 90, dokonce jde pak bez zmeny menit 3d touch a servo probe, jen se zmeni offset. Nastaveni FW primo na bl touch nefunguje, pri bootu to posle hodnotu pro selftest, coz servo posle do minusu. Nasel jsem jeste https://www.thingiverse.com/thing:4071293/files, kdyz nepouzijete ten sileny kryt, tak je to +- stejne velke jako 3d touch.
  • 0

barkh
 
Příspěvky: 33
Registrován: 03.02.2015 13:26
Reputation: 0

Re: 3d touch autolevel

Příspěvekod zemciko » 24.05.2020 21:02

No nádhera, ale jen to servo je 2,5x dražší než celý 3d touch...
  • 0

zemciko
 
Příspěvky: 1331
Images: 9
Registrován: 09.05.2015 13:43
Reputation: 0

Re: 3d touch autolevel

Příspěvekod barkh » 25.05.2020 08:59

Vazne? Kvalitni servo vyjde na 500, v pohode pouzitelne "kvalita 3d touch" na 100 https://www.gme.cz/micro-servo-3-7g ...
  • 0

barkh
 
Příspěvky: 33
Registrován: 03.02.2015 13:26
Reputation: 0

Re: 3d touch autolevel

Příspěvekod zemciko » 29.05.2020 13:36

Vycházel jsme z toho serva z odkazu.
Ale to levné servo je stejná čínská kvalita jako ten levný 3d touch....
Jako pár levných serv jsme objednal na pokusy, ale proč složitě dělat něco co můžu pořídit hotové a funkční?
  • 0

zemciko
 
Příspěvky: 1331
Images: 9
Registrován: 09.05.2015 13:43
Reputation: 0

Re: 3d touch autolevel

Příspěvekod tomast » 29.05.2020 20:16

V tomhle případě nejde ani o přesnost polohování ani o rychlost - stačí opravdu nějaké laciné servo.
Stačil by i nějaký malý krokový motor - třeba z disketové nebo CD mechaniky.
Jde jen o ty dvě přibližné krajní polohy - dolní uvolněná poloha - senzor měří, horní zvednutá poloha - senzor je zaparkovaný.
  • 0

tomast
 
Příspěvky: 374
Images: 1
Registrován: 20.11.2017 21:44
Bydliště: Praha
Reputation: 0


Zpět na OSTATNÍ PROBLEMATIKA HW/SW

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků