Marlin autoleveling G29 osa Z

Marlin autoleveling G29 osa Z

Příspěvekod Nzulu » 01.02.2019 11:20

Ahoj, zkouším rozeběhnout autoleveling na Rebelu II - už jsem dospěl do fáze že po zadání příkazu G29 to bed oměří. Pokud ale přidám příkaz G29 do začátku G-kódu, tak se bed oměří, počká na teplotu extrudéru a potom hodí příkaz: "G1 Z0.3 F5100*41" - což moje M5 závitovky nerozdejchaj :/ takže přeskočí a pak pokračuje tisk vlastně ve stejné výšce jako skončil bed leveling.
Hledal jsem ve firmwaru ale nenašel jsem nic :/
Jinak tiskárna tiskne, osy se hábají jak mají, nic nepřeskakuje, pouze když zadám do začátku G-kodu G29, tak se stane toto. Poradí někdo? Děkuji velice
  • 0

Nzulu
 
Příspěvky: 15
Registrován: 02.02.2015 05:39
Reputation: 0

Re: Marlin autoleveling G29 osa Z

Příspěvekod Rebel » 01.02.2019 11:32

to se urcite nebere z FW, opravdu to nemas primo v tom tistenym gcode ? posli celej startovaci gcode co mas ve slicru. Sice treba v Repetier FW lze zadat sekvence gcodu, kterou to ma delat pred i po probe, nic mene tohle asi nebude ten pripad.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3632
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 101
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Marlin autoleveling G29 osa Z

Příspěvekod Nzulu » 01.02.2019 11:47

Jak píšu, do začátku kodu jsem přidal opravdu jenom G29
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Nzulu
 
Příspěvky: 15
Registrován: 02.02.2015 05:39
Reputation: 0

Re: Marlin autoleveling G29 osa Z

Příspěvekod Rebel » 01.02.2019 12:24

Jo, ale ten gcod "Z0.3 F5100" ti tam nebleje fw, ale slic3r, nebo Repetier-Host. Pokud by byl ve FW, tak ho v tom editoru nevidis. Tedy problem je jinde. Treba tady? :

filgcode.JPG
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, Anycubic Photon ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3632
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK.......není Hong Kong :D
Reputation: 101
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Re: Marlin autoleveling G29 osa Z

Příspěvekod Nzulu » 01.02.2019 12:53

Tam mám to samé co ty. Na co jsem ovšem díky zkoumání holého G-kodu přišel že pokaždé když operuje s osou Z tak má rychlost F5100 - ovšem podle mě, když zvedá jenom o 0.2mm, tak to zvládne...(z kodu G29 jede pak z cca 6-10mm dolů) viz G-kod, kde tohle je postup na další vrstvu, pokud to tak chápu...
Přikládám i fotku konfiguráku...takhle je to nastavené, nechápu v tom případě, proč chce jezdit F5100 ??
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Nzulu
 
Příspěvky: 15
Registrován: 02.02.2015 05:39
Reputation: 0

Re: Marlin autoleveling G29 osa Z

Příspěvekod lubosh » 01.02.2019 13:58

Někdo používá na přesuny vysoké hodnoty a spoléhá, že FW je nastavený na nejvyšší možné rychlosti, které osy zvládnou. Nastav si max rychlost osy Z ve FW.
  • 0

lubosh
 
Příspěvky: 924
Registrován: 19.11.2014 16:42
Bydliště: Praha 10
Reputation: 7
Jen tak dál :)

Re: Marlin autoleveling G29 osa Z

Příspěvekod Nzulu » 01.02.2019 14:23

Děkuji pánové za rady!! Nakonec vyřešeno tedy změnou MAX FEEDRATE na:
#define DEFAULT_MAX_FEEDRATE { 300, 300, 2, 25 }
nenapadlo by mě že i těch 5mm/s bylo na M5 závitovku moc :D
Děkuji velice
  • 0

Nzulu
 
Příspěvky: 15
Registrován: 02.02.2015 05:39
Reputation: 0


Zpět na OSTATNÍ PROBLEMATIKA HW/SW

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků