Repetier FW v1.0.3 a autoleveling

Re: Repetier FW v1.0.3 a autoleveling

Příspěvekod SakulRaider » 15.01.2020 21:43

Bohužel 32mikro kroků nelze, používám drivery max 16. Navíc toto by s tím nemělo mít vůbec žádnou souvislost.

Samozřejmě mám nastaveno, aby se měřily jak ty nejnižší, tak i nejvyšší body podložky. Jak jsem psal počet měřících bodů nemá na výsledek žádný (nebo nepozorovatelný) vliv.

Dnes mě ještě něco v práci napadlo, tak to zkusím zítra otestovat.
  • 0

SakulRaider
 
Příspěvky: 13
Registrován: 21.06.2016 20:26
Bydliště: Libáň
Reputation: 5
Jen tak dál :)

Re: Repetier FW v1.0.3 a autoleveling

Příspěvekod SakulRaider » 16.01.2020 09:05

Aleluja.
Takže po nekonečném martyriu oznamuji úspěch. Kdybych ve škole při hodinách angličtiny dával větší pozor, mohl jsem to mít zprovozněné za 1 hodinu už před týdnem. Na druhou stranu jsem měl, ale i velkou smůlu na návody. Protože všechny ať už na Youtube nebo na webech jsou neúplné a také jim to nemůže fungovat. Respektive jim to funguje stejně blbě jako to šlo i mě.
Takže abych nenapínal případné zájemce o tuto problematiku tak postup je jednoduchý:
V první řadě je dobré nastavit firmware dle tohoto návodu:
phpBB [video]

Tím se dostanete do bodu co jsem byl celou dobu já. Takže to jako funguje, ale nefunguje. V tom videu ještě nezmiňuje nastavení Serva, takže to si musíte také definovat, pokud již nemáte.
Následně je ale nutné ještě zapnout na kartě GENERAL položku Enable z-correction (DISTORTION_CORRECTION). Teprve tato volba aktivuje vyrovnání podložky. Samozřejmě je nutné nastavit i zbylé parametry. Já jsem zatím nechal všechny default jen jsem změnil rozsah podložky kam může sonda. To jsem v podstatě opsal z karty FEATURES nastavení Bed leveling grid size
Následně se nastaví ve sliceru třeba tento spouštěcí G-Code:
Kód: Vybrat vše
G21
M340 P0 S2194 ; Reset 3D Touch cidla
M190 S55
G28 ; Home vsech OS
G33 ; Spusti Bed correction
M109 S[first_layer_temperature]
M323 S1 ; Enable correction

Důležitý je G33 jež aktivuje vyrovnání podložky. Tedy nikoli G32 nebo G29 autolevelingu. A následně M323 S1, který zapne korekci podložky při tisku.

Toto není ještě moje finální nastavení, ale je to již funkční nastavení a dobrý základ, kde se odpíchnout při řešení tohoto problému.
Přikládám i můj konfigurák pro BL Touch (3D Touch).

Dále odkazy na zdroje, kde jsem čerpal:
https://www.repetier.com/documentation/ ... z-probing/
https://3dfactory.cz/2018/09/16/autolevel/
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... J1xMLoGTFM

https://www.instructables.com/id/AUTO-B ... RMWARE-Wi/
http://antony-jordan.co.uk/3d-touch-tutorial.html
https://www.geeetech.com/wiki/index.php ... ing_Sensor
  • 0

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
SakulRaider
 
Příspěvky: 13
Registrován: 21.06.2016 20:26
Bydliště: Libáň
Reputation: 5
Jen tak dál :)

Re: Repetier FW v1.0.3 a autoleveling

Příspěvekod grafix » 16.01.2020 10:46

Používám Marlin a tam je to jinak a navíc indukční sondu, ne BLTouch.

Co se týká krokování, v tom máš samozřejmě pravdu, stačí si to spočítat. Já jsem si ale oveřil, že u TMC2208 při aktivované interpolaci na 256 je rozdíl mezi nastavením mikrokroků 1/16 a 1/32. Nezjistil jsem proč, ale je to tak. Chvá se mi to stejně na všech třech tiskárnách

Díval jsem se přímo na stránky repetieru a je tam přímo sekce Z-probing, kde to kompltně popisují. Viz to co jsi před chvílí psal.
https://www.repetier.com/documentation/ ... z-probing/
Tak halvně že jsi na to přišel.
  • 0

grafix
 
Příspěvky: 59
Registrován: 29.07.2017 17:35
Bydliště: NB
Reputation: 0

Předchozí

Zpět na OSTATNÍ PROBLEMATIKA HW/SW

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron