Hlazené pojezdové tyče

Hlazené pojezdové tyče

Příspěvekod Ricardo3 » 01.06.2019 09:47

Dobrý den ve spolek :)

Vybírám pro svojí stavbu hlazené tyče ale vůbec se v materiálech nevyznám. viz. https://www.akros.cz/tyce-kruhove
Můžete mi nějaké doporučit? Co máte osvědčeno?

Ložiska budu používat klasika LM8UU.

Díky za rady

(toto téma jsem na hledal ale nenašel jsem)
  • 0

Ricardo3
 
Příspěvky: 5
Registrován: 12.05.2019 14:29
Reputation: 0

Re: Hlazené pojezdové tyče

Příspěvekod Pepe_Lopez » 01.06.2019 11:12

To bych nedělal. Klasická hlazenka se vydře, ty ložiska i když budou z číny tak budou pořád tvrdší než ty tyče.
Kup si broušený kalený tyče,
http://www.cncshop.cz/linearni-technika_c
říznou ti je na milimetr. Taková darda to není a po 5 letech provozu nebudou mít ani škrábnutí.
  • 0

Rebel II LE (Lopez Edition = kříženec v33 a II.b + tuning) (Marlin) - domácí, Rebel II v27 - ex.
1x Rebel II JRC HD (Marlin) - pracovní, 3x 3DS Cube 3 - pracovní, 2x 3DS CubePro Duo - pracovní
Pepe_Lopez
 
Příspěvky: 214
Registrován: 25.05.2014 23:07
Bydliště: kousek od Žatce
Reputation: 0

Re: Hlazené pojezdové tyče

Příspěvekod juliusvla » 01.06.2019 16:58

Souhlas, mám je 5 let a jako nové. :)
  • 0

juliusvla
 
Příspěvky: 124
Registrován: 10.11.2016 23:42
Bydliště: Plzeň
Reputation: 0

Re: Hlazené pojezdové tyče

Příspěvekod zemciko » 03.06.2019 11:36

Bohužel už nemůžu dohledat fotky tyčí na prvním reprapu co nebyly ještě kalené a na kterých na konci byly půlmilimetrové rýhy od kalených tělísek. Ale pokud nebudeš používat plastové pouzdra místo valivých tak stoprocentně raději kup kalené broušené tyče. Není to zase až tak drahé jak to vypadá. Jo a nekupuj ty tyče od číňanů. Ne že by je nedokázali dodat v použitelné kvalitě, ale ono to něco váží (doprava tudíž něco stojí i číňana) takže na tom neušetříš a zaplatíš ve výsledku ještě o něco víc než když si jich celou sadu i s dopravou objednáš v ČR a nemusíš čekat měsíc a strachovat se o kvalitu...
Lineární ložiska jsou něco jiného tam se dá koupit toho třeba 20 půlku zmetků vyhodit a furt to bude za zlomek ceny.
  • 0

zemciko
 
Příspěvky: 1226
Images: 9
Registrován: 09.05.2015 13:43
Reputation: 0

Re: Hlazené pojezdové tyče

Příspěvekod Aznoh » 03.06.2019 18:58

Pepe_Lopez píše:To bych nedělal. Klasická hlazenka se vydře, ty ložiska i když budou z číny tak budou pořád tvrdší než ty tyče.
Kup si broušený kalený tyče,
http://www.cncshop.cz/linearni-technika_c
říznou ti je na milimetr. Taková darda to není a po 5 letech provozu nebudou mít ani škrábnutí.


Děkuji za odkaz. To jsem potřeboval také a zde jsem našel odkaz od vás kolego.
  • 0

3D tiskárna REBEL 2
Aznoh
 
Příspěvky: 17
Registrován: 20.01.2019 12:09
Bydliště: Kostelec nad Orlicí
Reputation: 0

Re: Hlazené pojezdové tyče

Příspěvekod mochr » 03.06.2019 20:02

Stejná zkušenost. Hlazenka se vydre. Kaleny týče z cncshop sou mnohem lepší
  • 0

mochr
 
Příspěvky: 146
Images: 2
Registrován: 18.09.2014 08:09
Bydliště: Blansko
Reputation: 0

Re: Hlazené pojezdové tyče

Příspěvekod Ricardo3 » 06.06.2019 09:53

Zdravím pánové..

Díky za poznatky :) .. ještě by mě zajímalo jestli nevíte jaký je rozdíl mezi průšovou mk2 a přechodem na mk2.5 kde dal i nové tyče? co to je zač ty tyče
  • 0

Ricardo3
 
Příspěvky: 5
Registrován: 12.05.2019 14:29
Reputation: 0

Re: Hlazené pojezdové tyče

Příspěvekod kroxigor » 06.06.2019 11:37

MK2 měla hlazenky MK2.5 a MK3 má kalený tyče
  • 0

Rebel II V33 (Marlin 2.0.x), "Anikubík" Kossel Linear Plus (Marlin 1.1.x) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75, Original Prusa i3 MK3 - služební
PrusaSlicer2, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor
 
Příspěvky: 1648
Images: 14
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 20
Asi budeš docela dobrej :D

Re: Hlazené pojezdové tyče

Příspěvekod Ricardo3 » 06.06.2019 15:56

Děkuju za odpověď :)

jdu objednat ty z Cnc shopu
  • 0

Ricardo3
 
Příspěvky: 5
Registrován: 12.05.2019 14:29
Reputation: 0


Zpět na OSTATNÍ PROBLEMATIKA HW/SW

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník