Auto/neauto-leveling po Xté

Re: Auto/neauto-leveling po Xté

Příspěvekod risoo » 01.07.2017 23:12

ako mna to uz s autolevelingom trocha nebavi.
mam problem pri rozdielnej teplote lebo ked tlacim s abs alebo pla tak sa mi meni vyska modelu.

ma tu niekto taketo nieco ??
link
mam jeden ks, ale ani za svet to neviem rozbehat.
kludne ho darujem za navod ako to nastavit v marline.
  • 0

mam prusu MX2 clone titan extrud (clone) + orig. E3D HE,
pouzivam dosku MKS GEN1.4 (papaa ramps. 1.4 - never)
sCUBE - work in progres
tlace cez Rpi3 a repetier server.
risoo
 
Příspěvky: 37
Registrován: 18.01.2015 15:54
Reputation: 0

Re: Auto/neauto-leveling po Xté

Příspěvekod tomas.t3 » 02.07.2017 04:01

Já bych měl dotaz používám Marlin RC8 autoleveling byl v softu vyřazený, dokázal jsem ho aktivovat a přidala se mi do menu funkce vyrovnat podložku, když funkci provedu rozjede a udělá se mi tenhle "lacinej" cirkus k "ničemu":-)ale při klasickým tisku gcodu z SD karty mě tiskárna provede standardní home Z osy na jeden bod, nikoliv autoleveling. Né že bych to přímo vyžadoval a potřeboval, ale chtěl bych to vyzkoušet v ostrým provozu a nemůžu nějak dohledat kde co změnit v Marlinovi aby to tuhle parádu udělalo. Dík za případné navedení.
  • 0

tomas.t3
 
Příspěvky: 17
Registrován: 18.12.2016 19:19
Reputation: 0

Re: Auto/neauto-leveling po Xté

Příspěvekod Rebel » 02.07.2017 10:44

risoo píše:....... mam problem pri rozdielnej teplote lebo ked tlacim s abs alebo pla tak sa mi meni vyska modelu.

A neni to tim, ze mas indukcni sondu stale pod napetim ? Tedy 2 po sobe jdouci tisky budou mit kazdy na 99% jinaci vysku 1. vrstvy. V pripade ze by byly dlouhe, tak ten nasledujici ani nechytne k podlozce.

Z tohoto duvodu pouzivam #define SOLENOID_PROBE kdy se sonda napaji pouze kdyz je potreba a elektronika v ni pak "nesilha".
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3218
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 20

Re: Auto/neauto-leveling po Xté

Příspěvekod Rebel » 02.07.2017 10:48

tomas.t3 píše:Já bych .....když funkci provedu rozjede a udělá se mi tenhle "lacinej" cirkus k "ničemu":-)ale při klasickým tisku gcodu z SD karty mě tiskárna provede standardní home Z osy na jeden bod, nikoliv autoleveling. .....


Neni to o uprave marlina, ale o spravnem start g-code. Tedy musis tam ve svem slicru vnutit G29 hned za G28. Viz treba priklad zde https://github.com/MarlinFirmware/Marli ... o-Leveling
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3218
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 20

Re: Auto/neauto-leveling po Xté

Příspěvekod svobpata » 03.07.2017 22:30

Proč se o tom pořád hádáte? Nemyslím si že by to bylo špatný, ale trochu zbytečný
  • 0

svobpata
 
Příspěvky: 238
Registrován: 02.01.2016 14:53
Reputation: 0

Re: Auto/neauto-leveling po Xté

Příspěvekod Rebel » 03.07.2017 22:33

O cem to "mluvis" ?
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3218
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 20

Re: Auto/neauto-leveling po Xté

Příspěvekod svobpata » 03.07.2017 22:33

Jestli je to dobrý nebo ne, jestli funguje dobře nebo ne, atd.
  • 0

svobpata
 
Příspěvky: 238
Registrován: 02.01.2016 14:53
Reputation: 0

Re: Auto/neauto-leveling po Xté

Příspěvekod Rebel » 03.07.2017 22:35

Precti si to prosimte poradne a nepis zbytecne.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3218
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 20

Re: Auto/neauto-leveling po Xté

Příspěvekod risoo » 07.07.2017 10:03

Rebel píše:
risoo píše:....... mam problem pri rozdielnej teplote lebo ked tlacim s abs alebo pla tak sa mi meni vyska modelu.

A neni to tim, ze mas indukcni sondu stale pod napetim ? Tedy 2 po sobe jdouci tisky budou mit kazdy na 99% jinaci vysku 1. vrstvy. V pripade ze by byly dlouhe, tak ten nasledujici ani nechytne k podlozce.

Z tohoto duvodu pouzivam #define SOLENOID_PROBE kdy se sonda napaji pouze kdyz je potreba a elektronika v ni pak "nesilha".

Ok len tam treba nieco este upravit.
Sol1 pin ?? To mam zmenit kde.

Odoslané z HTC One M9 pomocou Tapatalku
  • 0

mam prusu MX2 clone titan extrud (clone) + orig. E3D HE,
pouzivam dosku MKS GEN1.4 (papaa ramps. 1.4 - never)
sCUBE - work in progres
tlace cez Rpi3 a repetier server.
risoo
 
Příspěvky: 37
Registrován: 18.01.2015 15:54
Reputation: 0

Re: Auto/neauto-leveling po Xté

Příspěvekod Rebel » 07.07.2017 10:18

No, ono to tam zrejme chybi defaultne v konfiguraku, takze jsem to vyresil takto v Configuration.h

Kód: Vybrat vše
.
.
.
#define SOLENOID_PROBE
  #if ENABLED(SOLENOID_PROBE)
    #define SOL1_PIN HEATER_1_PIN
  #endif
.
.


Tedy senzor mam na RUMBA pripojeny na vystup topeni pro 2. hotend
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3218
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 20

Re: Auto/neauto-leveling po Xté

Příspěvekod risoo » 11.08.2017 18:00

Rebel píše:No, ono to tam zrejme chybi defaultne v konfiguraku, takze jsem to vyresil takto v Configuration.h

Kód: Vybrat vše
.
.
.
#define SOLENOID_PROBE
  #if ENABLED(SOLENOID_PROBE)
    #define SOL1_PIN HEATER_1_PIN
  #endif
.
.


Tedy senzor mam na RUMBA pripojeny na vystup topeni pro 2. hotend


mas take nieco aj na MKS 1.4 akurat to idem robit pre jedneho klienta a chcem mu to nastavit tak, ako to mas na rumbe.
  • 0

mam prusu MX2 clone titan extrud (clone) + orig. E3D HE,
pouzivam dosku MKS GEN1.4 (papaa ramps. 1.4 - never)
sCUBE - work in progres
tlace cez Rpi3 a repetier server.
risoo
 
Příspěvky: 37
Registrován: 18.01.2015 15:54
Reputation: 0

Re: Auto/neauto-leveling po Xté

Příspěvekod Rebel » 11.08.2017 19:39

Mam, ale na starsiho marlina 1.1.1. Chystam se to upgradovat, mam s MKS 2 sCUBE, jen se k tomu nejak nemuzu dostat :D
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3218
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 20

Re: Auto/neauto-leveling po Xté

Příspěvekod risoo » 11.08.2017 19:42

Rebel píše:Mam, ale na starsiho marlina 1.1.1. Chystam se to upgradovat, mam s MKS 2 sCUBE, jen se k tomu nejak nemuzu dostat :D
A ten popis je v marline ten isty zapis ?

Prave prekladam mks za ramps a ten hodim za psom von oknom.

Odoslané z HTC One M9 pomocou Tapatalku
  • 0

mam prusu MX2 clone titan extrud (clone) + orig. E3D HE,
pouzivam dosku MKS GEN1.4 (papaa ramps. 1.4 - never)
sCUBE - work in progres
tlace cez Rpi3 a repetier server.
risoo
 
Příspěvky: 37
Registrován: 18.01.2015 15:54
Reputation: 0

Re: Auto/neauto-leveling po Xté

Příspěvekod Rebel » 11.08.2017 20:24

V nejake verzi zmenily v marlinu nazvoslovi nekterych funkci, nic mene to pouzit jde, proste musis ty konfiguraky porovnat a upravit https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 3218
Images: 243
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 20

Re: Auto/neauto-leveling po Xté

Příspěvekod svobpata » 22.08.2017 12:11

Ja si asi dám autoleveling na můj druhý stroj, na který zatím scháním díly, pokud mě to tak nadchne tak předělám i rebeloprůšu na autoleveling, podle toho co pise dkraft to vypada dobře
  • 0

svobpata
 
Příspěvky: 238
Registrován: 02.01.2016 14:53
Reputation: 0

Předchozí

Zpět na OSTATNÍ PROBLEMATIKA HW/SW

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků