SW pro Arduino z Ciny


Re: SW pro Arduino z Ciny

Příspěvekod Pezantros » 19.12.2016 18:02

Zkus třeba začít ve FAQ, zde viewtopic.php?f=44&t=741
Pezantros
 
Příspěvky: 183
Registrován: 19.04.2015 12:22
Reputation: 0

Re: SW pro Arduino z Ciny

Příspěvekod neilz » 19.12.2016 18:05

Pezantros píše:Zkus třeba začít ve FAQ, zde viewtopic.php?f=44&t=741

to sem si samozrejme precetl ale nic k driverum a displeyi sem tam nenasel
neilz
 
Příspěvky: 117
Images: 0
Registrován: 14.03.2015 03:31
Reputation: 0

Re: SW pro Arduino z Ciny

Příspěvekod kroxigor » 19.12.2016 18:12

No jestli ti příjde to Arduino co je na obrázku budeš mít trochu problém je tam nestandardní USB můstek CH340.
V popisu není jaká verze to je ...

k driverům žádný SW nepotřebuješ jen se nastavý dle typu driverů kroky.

LCD potřebuje jen knihovnu co se dotáhne před kompilací do ArduinoIDE
Rebel II V32 (Marlin 1.1 RC), Rebel II HD V32 (Marlin 1.1 RC) - domácí
Original Prusa i3 plus 1,75 - služební
Slic3r, Simplify3D, 123Design, TinkerCAD
kroxigor
 
Příspěvky: 975
Images: 11
Registrován: 28.03.2015 21:17
Bydliště: Středočesko
Reputation: 0

Re: SW pro Arduino z Ciny

Příspěvekod neilz » 19.12.2016 18:20

nestabilni pri tisku nebo pri nahravani sw ? takze dokud nebudu mit arduino v ruce a nebudu se moct kouknout na popisky tak se nehnem ?
neilz
 
Příspěvky: 117
Images: 0
Registrován: 14.03.2015 03:31
Reputation: 0

Re: SW pro Arduino z Ciny

Příspěvekod poutnik » 19.12.2016 18:28

Já používám Arduino s CH340 můstkem vcelku běžně a bez problemů už měsíce (nějaký ekvivalent tomu co uvádí neilz v odkazu). Ale je pravdou, že jsem to nikdy nepřipojoval k PC s Windows, jen s variantami Linuxu... a teď to tiskne z RaspberryPi, kde je také linux.

Nepíšeš ale to důležitější, jakou tiskárnu stavíš. Předpokládám, že to bude Rebel nebo jeho varianta. Pak je nejlepší zkusit stáhnout buď firmware Repetier ( viewtopic.php?f=38&t=1035 ) nebo Marlina ( viewtopic.php?f=38&t=1386 ), případně upravit parametry dle vlastních modifikací... Se zkomplikováním v Arduino-IDE by pak neměl být problém.
poutnik
 
Příspěvky: 89
Images: 4
Registrován: 06.01.2016 14:22
Bydliště: Brněnsko
Reputation: 0

Re: SW pro Arduino z Ciny

Příspěvekod neilz » 19.12.2016 18:47

rebela 2
neilz
 
Příspěvky: 117
Images: 0
Registrován: 14.03.2015 03:31
Reputation: 0

Re: SW pro Arduino z Ciny

Příspěvekod bigbejcek » 19.12.2016 18:55

Mám stejnou kombinaci jako ty. Pod Ubuntu žádný problém nebyl (ostatně s ním nikdy není problém).
Pohlídej si všechny potřebné knihovny.
Toto když si hodíš sem tak uvidíš moje nastavení se kterým mi to funguje.
bigbejcek
 
Příspěvky: 56
Images: 0
Registrován: 20.12.2015 17:08
Reputation: 0

Re: SW pro Arduino z Ciny

Příspěvekod zao » 06.01.2017 12:45

Clony arduina používám běžně jediný co potřebuješ tak je driver, jinak jede vše jak na origu. Jinak ještě potřebuješ RAMPS jestli nemáš.
zao
 
Příspěvky: 5
Registrován: 06.12.2016 21:45
Reputation: 0

Re: SW pro Arduino z Ciny

Příspěvekod Supiluliumas » 07.01.2017 12:57

Jestli ten driver nenajdeš někde, tak mi napiš SZ.
Supiluliumas
 
Příspěvky: 86
Registrován: 07.03.2015 00:03
Reputation: 0

Re: SW pro Arduino z Ciny

Příspěvekod Rebel » 07.01.2017 13:02

A proc ho sem rovnou nedas ????
Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Rebel I - III, Kossel Mini - Anycubic, Rebel CUBE (ve výstavbě), Rebel II RELOADED (ve výstavbě) - ! A naučte se používat pro STL přílohy čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel
 
Příspěvky: 2550
Images: 241
Registrován: 12.08.2013 11:44
Bydliště: HK
Reputation: 9

Re: SW pro Arduino z Ciny

Příspěvekod tom666 » 07.01.2017 13:39

Supiluliumas píše:Jestli ten driver nenajdeš někde, tak mi napiš SZ.

Naco take tajomstva :?:
Tu sa da normalne stiahnut driver z oficialnej stranky (predpokladam vyrobca cipu):
http://www.wch.cn/download/CH341SER_ZIP.html
http://www.wch.cn/download/CH341SER_EXE.html

Inak aj ja pouzivam cinsky klon Arduina a doteraz som nezaznamenal ziadny problem :wink:
tom666
 
Příspěvky: 75
Registrován: 14.09.2016 17:00
Bydliště: Nitra (SK)
Reputation: 0

Re: SW pro Arduino z Ciny

Příspěvekod rmoravcik » 07.01.2017 17:36

Mne klon tiez fungoval bez problemov az po jeho pripojenie na 12V. Ked som sa pozrel na dosku lepsie, tak som prisiel na to ze cinske deti zabudli zapajkovat poriadne 5V stabilizator (pin 1 nebol pripojeny na zem) a 12V sa dostalo priamo na Atmel...
rmoravcik
 
Příspěvky: 6
Registrován: 07.12.2016 22:34
Bydliště: Praha 4
Reputation: 0

Re: SW pro Arduino z Ciny

Příspěvekod Supiluliumas » 07.01.2017 18:11

tom666 píše:
Supiluliumas píše:Jestli ten driver nenajdeš někde, tak mi napiš SZ.

Naco take tajomstva :?:
Tu sa da normalne stiahnut driver z oficialnej stranky (predpokladam vyrobca cipu):
http://www.wch.cn/download/CH341SER_ZIP.html
http://www.wch.cn/download/CH341SER_EXE.html

Inak aj ja pouzivam cinsky klon Arduina a doteraz som nezaznamenal ziadny problem :wink:


Tajemství nemám, jenom jsem to zrovna neměl čas hledat. Až by napsal, tak bych věděl že to nenašel a poslal bych ho třeba mailem.
Supiluliumas
 
Příspěvky: 86
Registrován: 07.03.2015 00:03
Reputation: 0


Zpět na OSTATNÍ PROBLEMATIKA HW/SW

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: fdd1222, Otomar a 1 návštěvník